تاریخ : 20. دى 1398 - 9:43   |   کد مطلب: 27041
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری با بیان این که ادعای سقوط هواپیمای اوکراینی توسط سامانه پدافندی ایران ادعایی غیرمنطقی و امکان ناپذیر است گفت: تلاش می‌کنیم زودتر از یکی دو ماه آینده نتیجه بررسی علل سقوط هواپیمای اوکراینی را اعلام کنیم.

علی عابدزاده در برنامه گفت و گوی ویژه خبری شبکه دوم سیما در پاسخ به اظهارات رئیس جمهور آمریکا مبنی بر سقوط هواپیمای اوکراینی به علت اشتباه سامانه پدافندی ایران گفت: این اظهارات منطقی نیست و چنین مسئله ای برای این سانحه امکان پذیر نیست.

وی افزود: سازمان بین المللی هواپیمایی، رابطه ساختار‌های نظامی و غیر نظامی را برای کشور‌ها مشخص کرده است و ارتباط ما با ساختار‌های نظامی کشور تابع مقررات سازمان بین المللی هواپیمائی است.

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری گفت: براساس این مقررات در هر کشوری مسیر‌های مشخص و روش هائی تعریف شده است.

عابدزاده افزود: در زمان حادثه هشت تا 9 هواپیما پیرامون فرودگاه امام خمینی (ره) در حال پرواز داشته ایم و ده‌ها فروند نیز در ارتفاع 25 هزار پایی به بالا وجود داشته است.

وی گفت: مگر می‌شود پدافند به هواپیمایی شلیک کند که هشت هزار پا ارتفاع دارد همچنین این فضا فضائی نبوده است که این اتفاق بیفتد.

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری  افزود: هواپیمای اوکراینی پس از اینکه ساعت 6:13 دقیقه از فرودگاه بلند می‌شود پنج دقیقه بعد و در ساعت 6:18 دقیقه به زمین می‌خورد.

وی گفت: در این فاصله از برج مراقبت فرودگاه امام جدا می‌شود و تحویل برج مراقبت مهرآباد میشود و اجازه می‌گیرد تا ارتفاع 21 هزار پا بالا برود.

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری  افزود: خلبان این هواپیما در شرایط ثبات از مهرآباد اجازه ارتفاع 21 هزار پا را گرفته و تا ارتفاع 8 هزار و 100 پایی را نیز رفته است.

وی گفت: شاهدان دیده اند که آتش در هواپیما وجود داشته و یک دقیقه در هواپیما بوده است درحالی که اگر به هواپیما موشک می‌خورد بلافاصله منفجر می‌شد.

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری  افزود: هواپیما درحالی که رو به شمال می‌رفته، اما رو به جنوب شرقی سقوط کرده است و این نشان می‌دهد هواپیما می‌خواسته به فرودگاه برگردد.

وی گفت: هواپیما با سر به زمین نخورده بلکه با شکم به زمین خورده و پس از بلند شدن به جای دیگری پرتاب شده است.

رئیس سازمان هواپیمائی کشوری افزود: آمریکا در چند ماه اخیر به علت ضرر هنگفتی که شرکت بوئینگ داده و این سومین هواپیما بوئینگ است که اخیرا به علت نقص فنی سقوط کرده است لذا برای جلوگیری از ضرر بیشتر این شرکت این ادعا‌ها را مطرح میکند.

وی گفت: اگر ثابت کنیم سقوط این هواپیما به علت نقص فنی بوده است ارزش سهام شرکت بویینگ به شدت کاهش می‌یابد.

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری گفت: براساس مقررات بین المللی مسئول رسیدگی به سانحه سقوط هواپیمای اوکراینی ایران است.

عابدزاده، با بیان اینکه کشور بهره بردار یعنی اوکراین نیز موظف است با ما همکاری کند و اطلاعات هواپیما را که به آن نیاز داریم به ما بدهد افزود: اوکراین که مسئول عملیات پرواز است، فرانسه به عنوان سازنده موتور هواپیما و آمریکا که طراح هواپیماست دخیل در موضوع هستند و باید مطلع شوند.

وی گفت: به علت اینکه تعدادی از جانباختگان این سانحه از کشور‌های دیگر هستند و تعداد زیادی به کشور کانادا تعلق دارند این کشور را نیز آگاه کرده ایم.

 عابدزاده افزود: فرانسه، کاناد و آمریکا نمایندگان خود را برای بررسی سانحه معرفی کرده اند و تیم اوکراین نیز صبح 5 شنبه وارد تهران شد و جلساتی را با آن‌ها داشته ایم و از جمعه کار‌های اجرائی آن آغاز می‌شود.

وی درباره اظهاراتی مبنی بر خودداری ایران از دادن جعبه سیاه به کشور دیگری گفت: این حرف درست و براساس استاندارد‌ها نیست، زیرا مسئول خواندن جعبه سیاه ایران است و ما توانایی خواندن آن را داریم.

 عابدزاده ادامه داد: البته می‌توانیم از اوکراین نیز کمک بگیریم، اما جعبه سیاه چیز پیچیده‌ای نیست.

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری افزود: اکنون هر لحظه که بخواهیم اطلاعات جعبه سیاه هر هواپیمایی که از فراز ایران میگذرد استخراج و کنترل می‌کنیم و با یک لب تاب به محل جمع آوری اطلاعات هر هواپیمایی وصل می‌شویم و اطلاعات آن را استخراج و پرواز را تحلیل میکنیم.

وی اضافه کرد: در این سانحه جعبه سیاه آسیب دیده است و باید از روش‌های ویژه‌ای استفاده کنیم.

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری گفت: اکنون تصمیم این است که استخراج اطلاع جعبه سیاه هواپیمای اوکراینی در کشور انجام شود، اما اگر شرایط ویژه‌ای ایجاد شده باشد که نیاز به ابزار خاصی داشته باشد ممکن است تصمیم دیگری بگیریم.

 عابدزاده افزود: در جعبه سیاه اطلاعات دقیقی است که باید برای جلوگیری از تکرار سوانح دیگر به درستی استخراج شود و منافع همه کشور‌ها در این است که این اطلاعات درست استخراج شود.

وی ادامه داد: کارشناسان از روز 5 شنبه روی جعبه سیاه برای خارج کردن اطلاعات آن مشغول کار هستند.

عابدزاده گفت: هماهنگی کامل بین پدافند هوایی و سامانه‌های غیر نظامی کشور وجود دارد و فهرست پرواز‌ها مرتب به سامانه پدافندی کشور ارائه میشود.

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری افزود: مقررات برای این هماهنگی وجود دارد و در مکان‌هایی که کارکنان هواپیمایی حضور دارند کارکنان پدافندی نیز حاضرند و امکان برخورد موشک به هواپیمای اوکراینی وجود ندارد به ویژه در این شرایط حساس که همه چیز تحت کنترل است.

وی ادعای پیدا شدن بقایای موشک روسی کنار لاشه هواپیمای اوکراینی را کذب محض خواند و گفت: این دروغ‌ها در شبکه‌های مجازی گفته می‌شود.

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری  درباره اینکه چرا خلبان، آتش سوزی در هواپیما را به برج مراقبت اعلام نکرده است افزود: احتمال دارد در کابین خلبان دود وارد شده باشد و خلبان به جای صحبت کردن با برج مراقبت، تلاش کرده است هواپیما را نجات دهد.

وی گفت: ممکن است خلبان به جای فشار دادن کلید و صحبت با برج مراقبت همه حواس خود را معطوف نجات هواپیما کرده باشد البته همه چیز در جعبه سیاه ضبط شده است.

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری  با بیان اینکه هواپیمای اوکراینی سه سال عمر داشته و نو بوده است افزود: دو هواپیمای بوئینگ که در دو سال اخیر به علت نقص فنی سقوط کردند از هواپیمای اوکراینی نوتر بودند.

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری  گفت: هواپیمای نو ممکن است براساس استفاده نادرست دچار مشکل شود.

وی با بیان اینکه همه هواپیما‌ها فرایند ایمنی دارند افزود: اگر سامانه مدیریت ایمنی رعایت شود با از کار افتادن یک موتور هواپیما خلبان می‌تواند با موتور باقی مانده، هواپیما را بنشاند، اما مشخص نیست در هواپیمای اوکراینی آتش در کجای هواپیما بوده است.

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری گفت: باید برای اعلام نتیجه علت سقوط هواپیمای اوکراینی، اطلاعات جعبه سیاه خارج شود.

وی با اشاره به اینکه هواپیمای نو نیز به تعمیرات قطعات نیاز دارد افزود: این تعمیرات را یا خود شرکت‌های هواپیمایی با نیرو‌های فنی خود انجام می‌دهند و یا خدمات را از شرکت‌های داخلی ما می‌خرند.

عابدزاده گفت: هواپیمای اوکراینی در زمان بلند شدن مشکلی نداشته است.

وی درباره اخباری مبنی بر درخواست رئیس جمهور اوکراین از انگلیس برای بررسی سانحه گفت: تیم اوکراینی که وارد ایران شده چنین مسئله‌ای را مطرح نکرده است البته ایران تصمیم می‌گیرد که سانحه چگونه بررسی شود و اگر قرار باشد کشور دیگری وارد مسئله شود حتماً ما آن را تعیین می‌کنیم.

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری  با اشاره به اعلامیه سفارت اوکراین، ساعاتی پس از حادثه درباره ایجاد نقص فنی در هواپیما افزود: به آن‌ها اعتراض کردیم چرا پیش از بررسی سانحه چنین چیزی را اعلام کرده اید و آن‌ها نیز متوجه شدند و این اطلاعیه را حذف کردند.

وی ادامه داد: سمت به زمین خوردن هواپیما به سمت فرودگاه بوده است و نظر نهایی را درباره این سانحه کمیته بررسی آن اعلام می‌کند.

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری گفت: فضای کشور ایمنی کامل دارد و تعداد پرواز‌های عبوری از آسمان ایران در مقایسه با روز گذشته افزایش یافته است.

وی افزود: تعداد بالای پرواز‌ها از آسمان کشورمان به علت ایمن بودن این فضاست.

عابدزاده گفت: در سه چهار سال اخیر راه‌های جدید و موازی در آسمان کشور ایجاد کرده ایم و ایمنی این فضا را افزایش زیادی داده ایم.

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری افزود: قبلا راه‌های فضای کشور تنگ بود، اما امروز فقط دو مسیر رفت و برگشت از جنوب به شمال کشور داریم.

وی ادامه داد: با هماهنگی پدافند هوایی مسیر‌های بسیاری را برای تردد هواپیما‌ها باز کرده ایم.

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری افزود: آنالیز کردن اطلاعات جعبه سیاه و صدای ضبط شده خلبان، اهمیت بسیار زیادی دارد و باوجود صدمه دیدن جعبه سیاه هواپیمای اوکراینی، قابل خواندن است و آسیبی که به آن رسیده قابل ترمیم است.

وی گفت: تلاش می‌کنیم زودتر از یکی دو ماه آینده نتیجه بررسی علل سقوط هواپیمای اوکراینی را اعلام کنیم.

رئیس سازمان هواپیمایی کشور افزود: همه اجساد این سانحه برای بررسی " دی ان‌ای " تحویل پزشکی قانونی شده است.

کارشناس امور دفاعی بااشاره به سقوط هواپیمای مسافری اوکراینی در خاک کشورمان گفت: کاربران شبکه‌های اجتماعی درباره این سانحه، وارد بازی رسانه‌ای کثیف و عملیات روانی آمریکایی‌ها نشوند.

 حمزه پاریاب افزود: این کاربران خود را جای خانواده‌هایی بگذارند که عزیزان خود را در این سانحه از دست داده اند و شایعات و اطلاعات نادرست، بیش از پیش آن‌ها را داغدار می‌کند.

این کارشناس امور دفاعی درباره پدافند هوایی کشورمان تصریح کرد: سامانه سوم خرداد، پهباد جاسوسی و فوق پیشرفته آمریکا را در ارتفاع 5 هزار پایی در حالی شناسایی و هدف قرار داد که یک هواپیمایی جاسوسی دیگر با 30 سرنشین در کنار آن پرواز می‌کرد و این نشان میدهد دقت شناسایی و انهدام سامانه‌های پدافندی جمهوری اسلامی ایران به حدی بالاست که می‌تواند در آن ارتفاع نیز هواپیما‌ها را تفکیک کند.

وی ادامه داد: سامانه‌های پدافندی کشور در سخت‌ترین حالت‌ها می‌توانند هدف را شناسایی و منهدم کنند.

 پاریاب افزود: این درحالیست که ارتفاع هواپیمای مسافربری اوکراینی و سرعت آن به حدی بوده که شناسایی و تشخیص آن به آسانی انجام شده است.

این کارشناس امور دفاعی گفت: هواپیمای مسافربری از جنگنده‌ای که سرعت بیش از هزار کیلومتر دارد یا هر نوع پرنده‌ای به آسانی قابل شناسایی است.

وی افزود: اینکه در این شرایط سقوط هواپیمای اوکراینی را اشتباه سامانه پدافندی اعلام میکنند چیزی جز ظلم و خود تحقیری نیست.

 پاریاب گفت: شلیک سامانه پدافندی مانند تور ام یک به هواپیمای مسافربری موجب انهدام کامل آن می‌شود.

وی ادامه داد: حتی اگر فیلم شاهدان نیز درباره سقوط هواپیما وجود نداشت انهدام هواپیما با موشک موجب میشود قطعات آن در فواصل چند کیلومتری از یکدیگر پراکنده شود در حالی که قطعات این هواپیما در یک محدوده کم افتاده است.

 پاریاب افزود: فهرست پرواز‌ها در آسمان کشور مرتب به مرکز کنترل فضای کشور اعلام می‌شود و هیچ اپراتوری در پدافند هوایی با داشتن فهرست پرواز و دیدن یک هواپیمای مسافربری در این ارتفاع تصور نخواهد داشت که این هواپیمای بیگانه است.

وی اضافه کرد: هواپیمایی که دو سه کیلومتر ارتفاع دارد هیچگاه نمی‌تواند تهدید باشد.

سیدعلیرضا صدرالحسینی کارشناس مسائل سیاسی نیز در این برنامه گفت: اتفاقاتی که در هفته‌های اخیر برای آمریکا افتاده است به ویژه حمله بسیار دقیق کارشناسانه و قدرتمندانه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به پایگاه آمریکا وضع داخلی کاخ سفید و وزارتخانه‌های وابسته به آن را به هم ریخته است.

وی با اشاره به اعتراضات شدید آمریکایی‌ها به اقدام تروریستی ترامپ افزود: دروغ ترامپ درباره سقوط هواپیمای اوکراینی، آغاز عملیات روانی آمریکایی‌ها برای فراموش شدن ضربه موشکی ایران به پایگاه نظامی آنهاست.

صدرالحسینی گفت: آمریکایی‌ها می‌خواهند فضای داخلی خود را نسبت به حمله موشکی سپاه مدیریت کنند و توانمندی پدافند جمهوری اسلامی ایران را که مردم دنیا امروز از آن آگاه شده اند زیر سوال ببرد.

وی ادامه داد: این پدافند هوایی چند ماه پیش دقیق ترین، گران قیمت‌ترین وحساس‌ترین هواپیمای بدون سرنشین جاسوسی آمریکا را سرنگون کرد.

این کارشناس سیاسی افزود: اظهارات ترامپ درباره سانحه هواپیمای اوکراینی به علت شکست‌های وی در آستانه انتخابات و فرار رو به جلو است.

صدرالحسینی گفت: آمریکایی‌ها می‌خواهند شیرینی موفق سامانه موشکی و دفاعی سپاه و نیرو‌های مسلح کشورمان را تحت تاثیر قرار دهند و فضای شادی که پس از اقدام ما در حمله موشکی به پایگاه آمریکایی‌ها و مالیدن پوزه آن‌ها به زمین ایجاد شده است از بین برود.

وی ادامه داد: هیچ دولتی و هیچ مردم و ارتشی در 75 سال گذشته این چنین پوزه آمریکایی‌ها را به زمین نزده است.

 صدرالحسینی اضافه کرد: در دو سه سال گذشته ترامپ برای نجات از افتضاح‌ها و مشکلاتی که برای آمریکا ایجاد کرده دروغ‌های بزرگی گفته است و رسانه‌ها نیز به آن پرداخته اند.

انتهای پیام/

دیدگاه شما

کانال خبری تلگرامی صبح رزن