به گزارش پایگاه خبری «صبح رزن» نخستین جلسه ستاد ساماندهی امور جوانان شهرستان رزن با محوریت ارائه آمار و گزارشها پیرامون آسیبهای اجتماعی شایع در میان جوانان و نوجوانان این شهرستان و همچنین بررسی وضعیت سازمانهای مردم نهاد جوانان، با حضور اسدالله ربانی مهر، مدیر کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری همدان، مدیران ادارات شهرستان، دبیران سازمانهای مردم نهاد و جمعی از فعالان حوزه جوانان، در تاریخ ۲۸ فروردین ۱۴۰۴ در سالن فرمانداری برگزار شد.
این جلسه با هدف هماندیشی و برنامهریزی برای حل مسائل و مشکلات جوانان شهرستان، به ویژه در حوزه آسیبهای اجتماعی، و نیز تقویت نقش سازمانهای مردم نهاد در این زمینه تشکیل گردید.
اسدالله ربانی مهر، پس از استماع گزارشهای مدیران و مسئولین حاضر در جلسه، در ابتدای سخنان خود ضمن تقدیر از تلاشهای صورت گرفته در حوزه جوانان شهرستان، بر ضرورت برنامهریزی دقیق و هدفمند برای حل مسائل این قشر تأکید کرد.
وی اظهار داشت: «ما باید با برنامهریزی دقیق و هماهنگی بین دستگاههای مختلف، در پی حل مشکلات جوانان باشیم.
جلسات ستاد ساماندهی جوانان باید به صورت منظم و با برنامهریزی مدون برگزار شود تا خروجی و بازدهی مناسبی داشته باشد.»
وی در ادامه، به موضوع آسیبهای اجتماعی به عنوان یکی از مهمترین چالشهای پیش روی جوانان اشاره کرد و گفت: «آسیبهای اجتماعی، به ویژه خودکشی، طلاق و اعتیاد، تهدیدی جدی برای جوانان ما محسوب میشود. ما باید با جدیت و فوریت به این موضوع ورود کرده و با ارائه راهکارهای مناسب، از گسترش آن جلوگیری کنیم.»
ربانی مهر، در خصوص نقش سازمانهای مردم نهاد در کاهش آسیبهای اجتماعی بیان داشت: «سازمانهای مردم نهاد، بازوی توانمندی در حل مشکلات جوانان هستند. ما باید از ظرفیت این سازمانها به نحو احسن استفاده کرده و زمینه را برای فعالیت هرچه بیشتر آنها فراهم کنیم.»
وی همچنین در ادامه سخنان خود، به برخی از مسائل و مشکلات خاص جوانان شهرستان رزن اشاره و خواستار توجه ویژه به آنها شد.
وی همچنین ادامه داد:بنا بر گزارشهای ارائه شده از سوی مدیران ادارات و سازمانهای مردم نهاد و با توجه به آمار ارائه شده، وضعیت مناسبی در سطح شهرستان در خصوص خودکشی، آمار طلاق و ازدواج و موالید و آسیبهای اجتماعی احساس نمیشود.
در پایان جلسه و با توجه به گزارشها و آمارها، مصوبات زیر با تأکید دکتر ربانی به تصویب رسید:
با توجه به اهمیت مشاوره در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در سنیننوجوانی و جوانی و درگیر بودن این قشر با آسیبهای اجتماعی، ضرورت همکاری و هماهنگی با آموزش و پرورش به عنوان نهاد اولویتدار برای ارائه مشاوره و کمک به جوانان و نوجوانان در دستور کار قرار گیرد.
برای افزایش نشاط اجتماعی و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی، ایجاد فضاهای شاد و مفرح برای جوانان در اولویت کار سازمانهای مردم نهاد قرار گرفته و جزء مطالبات آنها باشد. همچنین شهرداری و سایر دستگاههای مسئول، نسبت به فضاسازی مناسب در سطح شهر اقدام نمایند.
هر فرد و دستگاهی باید در جایگاه خود، وظایف مربوط به ساماندهی امور جوانان را به نحو احسن انجام دهد. این امر نیازمند هماهنگی و همکاری بینبخشی است.
مدیران ادارات، آمار و اطلاعات دقیق و بهروز مربوط به آسیبها و تهدیدات شهرستان را به صورت منظم جمعآوری و نسبت به حل آنها اقدام نمایند.
موضوع وام ازدواج و تسهیل شرایط ازدواج آسان برای جوانان، به طور ویژه پیگیری و اقدام شود.
از اصحاب رسانه برای حضور فعال و پوشش خبری جلسات ستاد ساماندهی جوانان دعوت به عمل آید تا ضمن اطلاعرسانی مناسب، زمینه برای آگاهیبخشی عمومی و جلب مشارکت بیشتر فراهم گردد.
تخصیص اعتبار و حمایتهای مالی صرفاً به سازمانهای مردم نهاد (سمنها)یی صورت می پذیرد که دارای طرحها و برنامههای مدون و مصوب در راستای اهداف ستاد ساماندهی جوانان باشند.
فرآیند صدور مجوز برای تأسیس سازمانهای مردم نهاد (سمنها) برای افراد دغدغهمند و فعال در حوزه جوانان تسهیل و تسریع گردد.
از ظرفیتهای موجود در سازمانهای مردم نهاد (سمنها)، تشکلهای مردمی و مشارکت عموم مردم در برنامهها و جلسات ستاد ساماندهی جوانان به نحو مطلوب استفاده شود. به طور ویژه، از اساتید، جوانان، ورزشکاران و مدیران سمنها دعوت به عمل آید تا در جلسات و برنامههای مرتبط حضور فعال داشته باشند و از نظرات و تجربیات آنها بهرهمند گردید.
جلسه ستاد ساماندهی جوانان شهرستان رزن، با تأکید بر ضرورت برنامهریزی دقیق، هماهنگی بین دستگاهها، مشارکت فعال جوانان و سازمانهای مردم نهاد و توجه ویژه به موضوع آسیبهای اجتماعی، به کار خود پایان داد. امید است با اجرای مصوبات این جلسه و پیگیری مستمر امور، شاهد بهبود وضعیت جوانان شهرستان و کاهش آسیبهای اجتماعی در این قشر باشیم.
انتهای خبر/عل
دیدگاه شما