تاریخ : 9. بهمن 1392 - 8:30   |   کد مطلب: 6171
استعدادی تصریح کرد: در شهرستان رزن نیز هشت باب کتابخانه وجود دارد که پنج باب آن شهری و سه باب آن روستایی و یک کتابخانه نیز با 96 درصد پیشرفت فیزیکی دارد که به دلیل نبود اعتبار پیمانکار تجهیزات آن را به جای مطالباتش برده است.

به گزارش صبح رزن به نقل از  ایرنا ˈابراهیم الهی تبارˈ روز سه شنبه در نشست انجمن کتابخانه های عمومی و کمیته نهضت مطالعه مفید استان همدان گفت: با توجه به منابع اعتباری محدود دولت باید زمینه را برای ورود خیرین و سازمان های مردم نهاد به احداث و تجهیز کتابخانه ها فراهم کرد و نقش مردم را در این مهم پر رنگ تر کرد.

وی ادامه داد: هرچند منابع اعتباری دولت محدود است اما باید شرایطی فراهم شود تا نقدینگی 650 هزار میلیارد تومانی موجود در بازار به سمت کارهای خیریه مانند کتابخانه سازی و تجهیز آن ها، سرازیر شود.

این مقام مسوول ادامه داد: برای افزایش میزان مطالعه جامعه باید مبنای کار را برای احداث و تجهیز کتابخانه های روستا های بالای یک هزار و 500 نفری بگذاریم و هر چه سریعتر کتابخانه های شهر های زنگنه در شهرستان ملایر و فرسفج در شهرستان تویسرکان راه اندازی شوند.

الهی تبار همچنین از اداره کل ارشاد و فرهنگ اسلامی استان خواست تا گزارش کاملی در باره کتابخانه های در حال احداث در استان تهیه کند تا میزان اعتبار مورد نیاز برای تکمیل آنان مشخص شود.

وی تأکید کرد: باید راهکارهای استفاده از ظرفیت های استان در داخل و خارج بررسی شود تا بتوان از خیرین برای توسعه کمی و کیفی فرهنگ مطالعه استفاده کرد.

مدیر کل امور اجتماعی استانداری همدان نیز در این آیین گفت: باید وضعیت واقعی مطالعه در استان را سنجید و بیشتر به آینده توجه کرد تا بتوانیم افق 1404 را در این حوزه محقق کنیم.

مهرداد نادری فر ادامه داد: در افق 1404 باید به ازای هر نفر چهار جلد کتاب در کتابخانه ها وجود داشته باشد و 35 درصد جمعیت ایران عضو کتابخانه ها باشند.

مدیر کتابخانه های عمومی استان همدان نیز در این جلسه گفت: در حال حاضر 81 باب کتابخانه در استان همدان قرار دارد که باید تا پایان سال 94 یعنی پایان برنامه پنجم توسعه به 97 برسد.

ارشاد استعدادی ادامه داد: در حال حاضر 851 هزار نسخه کتاب در کتابخانه های عمومی استان همدان قرار دارد که به ازای هر نفر نیم جلد است و باید تا برنامه پنجم به یک نسخه جلد برای هر فرد برسد و در افق 1404 به چهار جلد ارتقا یابد.

وی افزود: 65 هزار نفر در کتابخانه های عمومی استان همدان عضو هستند که باید تا پایان برنامه پنجم توسعه به 87 هزار و 193 نفر برسد و در نهایت در افق 1404 ، 35 درصد جمعیت را شامل شود.

این مقام مسوول تصریح کرد: تا امروز 13 ایستگاه مطالعاتی در استان ایجاد شده که باید تا پایان سال به 22 ایستگاه مطالعاتی برسد و 13 دستگاه بلوتوث سنتر در کتابخانه ها نصب شده است.

استعدادی در ادامه گفت: 43 باب از کتابخانه های استان به خدمات اینترنتی مجهز هستند و نمایه نشریات تحت وب و به طور رایگان در اختیار اعضا قرار می گیرد که امکان گرفتن کپی و چاپ مطالب برای آنان فراهم شده است.

وی افزود: در حال حاضر در مخزن کتابخانه مرکزی استان 72 هزار جلد کتاب وجود دارد که باید به 100 هزار جلد تا پایان سال ارتقا یابد.

مدیر کتابخانه های عمومی استان تصریح کرد: هفت هزار و 224 نفر در کتابخانه مرکزی همدان عضو هستند و 33 یارانه با 565 صندلی در این کتابخانه وجود دارد.

استعدادی ادامه داد: اداره کل کتابخانه ها آمادگی دارد که بنا بر اعلام آمادگی هر دستگاه ی در صورت در اختیار قرار دادن مکان مناسب به صورت بهره بردار در این اداره کل، کتابخانه ایجاد کند.

وی گفت: درروستاهایی که کتابخانه ایجاد شده است 12 کتابدار از اهالی تحصیل کرده آن روستا استخدام شدند و مشغول خدمات دهی به مردم روستا هستند.

این مقام مسوول با تأکید بر این که در هیچ یک از روستاهای شهرستان همدان کتابخانه وجود ندارد گفت: در شهرستان همدان 22 کتابخانه وجود دارد که همگی در شهرها واقع شده اند.

استعدادی خاطرنشان کرد شهرستان ملایر دارای 17 کتابخانه است که 9 باب آن در روستاها و هشت باب آن در شهرها قرار دارند.

وی تعداد کتابخانه ها در شهرستان نهاوند را نیز 9 باب دانست و گفت: یکی از این کتابخانه ها در روستا و هشت باب آن در شهرها قرار دارند.

استعدادی گفت: در شهرستان تویسرکان نیز کتابخانه روستایی وجود ندارد و تنها 5 باب در شهرها به جز شهر فرسفج مستقر است.

وی با تأکید بر این که بیشتر دغدغه معضل اداره کل کتابخانه ها درشهرستان اسدآباد گفت: سه کتابخانه در این شهرستان وجود دارد که دو باب آن در شهر و یک باب در روستا مستقر است و ضریب اشتغال آن صد در صد است.

مدیر کتابخانه های عمومی استان ادامه داد: شهرستان کبودراهنگ هشت باب کتابخانه دارد که دو باب آن روستایی و شش باب آن شهری است و دو باب نیز در آستانه افتتاح قرار دارند.

استعدادی تصریح کرد: در شهرستان رزن نیز هشت باب کتابخانه وجود دارد که پنج باب آن شهری و سه باب آن روستایی و یک کتابخانه نیز با 96 درصد پیشرفت فیزیکی دارد که به دلیل نبود اعتبار پیمانکار تجهیزات آن را به جای مطالباتش برده است.

وی گفت: در شهرستان بهار هشت باب کتابخانه وجود دارد که پنج باب آن شهری و سه باب آن روستایی است و در شهرستان فامنین نیز تنها یک کتابخانه در شهر وجود دارد.

دیدگاه شما

کانال خبری تلگرامی صبح رزن