به گزارش صبح رزن به نقل از نافع، بحث بر سر مقوله حجاب و عفاف و لزوم توجه به این موضوع یکی از مقولاتی است که شاید نقل تمام محافل و جلسات فرهنگی باشد و ضرورت توجه به آن در سخنان تمام مسئولان و مدیران، خودنمایی کند.
صحبت از حجاب و عفاف که میشود شاید ناخودآگاه ذهن اغلب مردم به سوی دختران و زنان بیحجاب و بدحجاب برود، هر چند منکر لزوم فرهنگسازی در ارتباط با رعایت حجاب در میان بانوان نبوده و نیستیم، اما باید دید سهم مردان از «حجاب و عفاف» چه میزان است و آیا به واقع توجهی به این موضوع میشود؟
تقلید از فرهنگ غلط غرب تا بدان جا در ذهن و فکر بعضی از جوانان ایرانی رسوخ کرده که از مدلهای موی غربی، لباسهای تنگ و چسبان، پوششهای زننده و یا لباسهای بدننما که بگذریم این روزها شاهد عادی شدن برداشتن ابرو توسط برخی از پسران جامعه و حتی آرایش آنها هستیم.
این بحران بیهویتی تا جایی پیش رفته که نه دیگر بالای شهر میشناسد و نه پایین شهر؛ انگار هویت خود را نیز به مانند ابروهایشان بر باد دادهاند و خیالی هم نیست!
متأسفانه دارالمؤمنین همدان نیز این روزها دچار چنین معضلی شده که شاید این وضعیت دیگر عادی شده باشد و این عادی بودن یعنی زنگ خطر.
آرایشگاههای مردانه نیز پابه پای این بحران بیهویتی، هویت از کف داده و با تبلیغ مدلهای فشن، برداشتن ابرو، رنگ مو و رنگ ابرو، خود به یک تابلوی تبلیغاتی در گسترش این معضل تبدیل شدهاند.
جالب آن که برخی از پیرایشگران، برای برداشتن انواع و اقسام ابروهای مردانه و جذب مشتری، اقدام به فراگیری آموزشهای لازم در این زمینه میکنند.
برخی دیگر از آنها نیز از برنامههای ماهوارهای الگو میگیرند تا به قول خودشان از آموزشهای بهروز و مدهای جدید بهره گیرند و هنر خود را روی مشتریهایشان عرضه کنند!
با آقایی 58 ساله که کارش پیرایشگری بود و اعتقاد داشت باید همیشه مرتب و پاکیزه بود، به گفتوگو نشستیم و از کسب و کارش پرسیدیم.
او با بیان اینکه 37 سال سابقه کار آرایشگری دارد، افزود: بیشتر مشتریانم، افراد مسنی هستند که البته در جوانی برای اصلاح سر و صورت خود نزد من میآمدند.
وی با اشاره به اینکه از قشر جوان و نوجوان، کمتر کسی برای اصلاح به اینجا میآید، درباره دلیلش گفت: راستش را بخواهید از این ادا و اطوارها که نسل جدید دارند، بلد نیستم.
این پیرایشگر گرهای بر ابروهایش انداخت و ادامه داد: مدل موهای آنچنانی، رنگ مو و حتی برداشتن ابرو دیگر برای پسرهای جوان عادی شده و من هم نه از این کارها بلدم و نه علاقهای به دانستن آن دارم.
وی به بیان خاطرهای پرداخت و گفت: یکی از همین جوانها که برای اصلاح به آرایشگاه من آمد با تعجب نگاهی به در و دیوار آن انداخت و با این جمله که «ای بابا! اینجا هم که هیچی نداره!» راهش را کشید و رفت.
این آرایشگر در حین صحبتهایش به حالت تأسف سری تکان داد و افزود: قدیمترها میگفتند «مرد است و سیبیلش» اما انگار حتی دیگر از ابروی مردانه خبری نیست.
وی که معتقد بود جوانان این مملکت، جوانان سر به راه و خوبی هستند، علاج این مشکل را در توجه به دین و عرف جامعه دانست.
به نظر میرسد آرایش کردن پسران و برداشتن ابرو توسط جوانان، ناشی از کمبود اعتماد به نفس، تزلزل باورهای اعتقادی، غربگرایی و خودکمبینی آنان باشد.
یک جوان فروشنده که تقریباً 23 سال سن داشت و لباس تنگ و عجیب و غریبی بر تن داشت، مشغول صحبت با دوستش بود و خیلی راحت از اینکه برای اصلاح ابروهایش وقت گرفته، حرف میزد.
دوستش نیز که در پوشش عجیب و غریبش کم از او نداشت؛ از «کار ابرو»ی آن آرایشگاه پرسید و بعد از کلی تعریف رفیق 23 سالهاش، از رفتن به آنجا و مرتب کردن ابرویش استقبال کرد.
با شنیدن این صحبتها، ناخوادآگاه به فکر فرو رفتم و از خود پرسیدم «پس حیا کجا رفته؟ چه قدر قبح بعضی مسائل ریخته شده و به یک امر عادی درآمده است!».
البته باید گفت آنچه در آرایشگاههای زنانه به «برداشتن ابرو» معروف است در سالنهای آرایش مردانه به آن «کار ابرو» اطلاق میشود به این صورت که در سالنهای آرایش مردانه یک صندلی مخصوص برای این کار در نظر گرفته شده و برخی با اختیار و علاقه خود بر روی آن مینشینند و بعضی دیگر با تبلیغ و بازار گرمی مدیر پیرایشگاه؛ در این میان سر این دسته از پیرایشگران در روزهایی که بازار عروسی داغ است، شلوغتر میشود چون اغلب آقادامادها بر روی صندلیهای مخصوص «کار ابرو» مینشینند تا شاید از عروس خانومها چیزی کم نداشته باشند!
پیرایشگرانی که به گفته خود، دوره مخصوص این کار را دیدهاند مدلهای «کار ابرو» را برای مشتریان جوان و بعضاً دامادها با هزینههایی که مشخص شده شرح میدهند و این اتفاق سادهای است که این روزها در آرایشگاهها میافتد و خبری از شرم و حیا نیست که نیست.
«محمد» جوان آرایشگری است که از گرایش جوانان به برداشتن ابرو و البته بیشتر زیرابرو سخن گفت و ادامه داد: تا هفت هشت سال پیش این اتفاق خیلی کم و به ندرت میافتاد اما این روزها تعداد پسرانی که برای برداشتن ابرو به آرایشگاه میآیند خیلی زیاد شده است.
وی با بیانی خودمانی از این کار آنان به عنوان «جوگیری» یاد کرد و گفت: البته این دسته پسران با این کارها و پوشش نامناسب به دنبال جلب توجه و کلاس گذاشتن هستند.
این جوان آرایشگر که معتقد است اگر برای جوانان زمینه کار و ایجاد اشتغال مهیا باشد، دیگر وقت خود را بیهوده تلف نمیکنند، یکی دیگر از معضلات در این زمینه را مربوط به برنامههای ماهوارهای دانست.
رئیس اتحادیه صنف آرایشگران مردانه نیز در این باره دیدگاهی داشت.
امیر عدالتی اظهار داشت: با آرایشگاههایی که خدمات غیرقانونی ارائه میدهند، برخورد قانونی صورت میگیرد.
وی با بیان اینکه صورت تیغ زدن و ابرو درست کردن برای مردان اشکال شرعی دارد و حرام است، گفت: هیچ یک از آرایشگاههای دارای پروانه کسب همدان در این زمینه فعال نیستند.
رئیس اتحادیه صنف آرایشگران همدان گفت: آن دسته از آرایشگاههایی که در این زمینه فعالیت میکنند، دارای پروانه کسب نبوده و کاری غیر قانونی انجام میدهند.
وی منکر اقدام برخی از این آرایشها در پیرایشگریهای مردانه شد و گفت: برخی از آقایان که علاقهمند به برداشتن ابرو هستند، با آرایشگاههای زنانه هماهنگ کرده و این کار در آرایشگاههای زنانه انجام میگیرد!
در هر صورت باید فکری به حال این وضعیت کرد و نسبت به این پدیده بیتفاوت نبود.
با فرض اینکه آرایشگاههای ارائهدهنده این خدمات، دارای مجوز کار نباشند اما آیا نباید ساماندهی شده و با آنها برخورد لازم صورت گیرد؟!.
یکی از راههای مؤثر برای مقابله با بروز چنین پدیدههایی تربیت صحیح فرزندان، وجود ارتباط سالم بین پدران و پسران، توجه به آموزههای دینی و دوری از ماهواره و برنامههای مخرب آن و نظارت بر عملکرد آرایشگاههاست.
تا زمانی که الگوهای فرهنگی غربی، جوانان را به سمت و سوی این گونه رفتارها ترغیب و تشویق میکنند و الگوهای غنی اسلامی ایرانی برای نسل جدید تبیین و تشریح نمیشوند باید دوباره شاهد جولان مردانی با ظاهر زنانه در جامعه بود، پس نباید بیتفاوت بود و گذاشت و گذشت!
دیدگاه شما