به گزارش صبح رزن به نقل از عصر همدان؛ اصل نقل و روایت تاریخ و چگونگی آن یکی از مهمترین مسائلی است که همواره در بین جوامع برای مردم و محققان حیاتی بوده است.اگر تاریخ به درستی برای نوع بشر در طول همه زمان ها به درستی روایت می شد قطعا بسیاری از مشکلات و اشتباهات برای دفعات بعد تکرار نمی شد و یا مردمان با استفاده از تجارب گذشتگان می توانستند راحت تر اطراف و شخصیت ها و جریان های پیرامونی خود را بشناسند.
این بیان کلی در عرصه سیاسی و اجتماعی آنگاه که سرنوشت بخشی از یک ملت در گذشته مطرح می شود مهمتر و حیاتی تر است. بازگویی و نقل تاریخ بخصوص در کشوری نظیر ایران که همواره در جنبش ها و حرکتهای جمعی پیشتاز و دارای اثرگذاری برجسته می باشد یک اصل است.
تاریخ معاصر کشور عزیزمان و ایران و به تبع آن استان سرافراز همدان با وجود نزدیکی زمانی به ما به نسبت سایر برهه های تاریخی اما دارای ابعاد نشناخته و بازگو نشده بسیاری است که همین عدم بازگویی بر مغفول ماندن حقایق و واقعیت ها افزوده است.
یکی از مهمترین جریان ها و مجموعه های سیاسی در تاریخ معاصر که اثرگذاری غیر قابل انکاری در مجموع تاریخ معاصر کشور داشته است سازمان مجاهدین خلق است.
سازمانی که در ابتدا هر چند به بهانه و دغدغه مبارزه مسلحانه کمک گرفته از مذهبیون شروع به حرکت کرد اما به علت التقاط اولیه موسسان آن در عدم استفاده از اسلام اجتهادی اصیل و بهره گیری از متون مارکسیستی، تبدیل به یکی از خطرناکترین سازمان های تروریستی در جهان شد.
بررسی ابعاد و زوایای پیدا و پنهان این حرکت در روزگار امروز برای بیمه کردن کشور از تکرار چنین رویدادی یک اصل و ضرورت است.
این بررسی نیازمند باز شدن درب مخازن اسنادی است که محققان و پژوهشگران را برای بررسی همه ابعاد مسئله رهنمون سازد.
در دهه های گذشته بعد ۳۰ خرداد ۶۰ و آغاز حرکت مسلحانه این سازمان جهنمی با نظام جمهوری اسلامی تا به امروز مجموعه های امنیتی و قضائی کشور بنا به صلاحدید قابل درک و نگرانی های طبیعی چندان از این گونه پژوهش ها استقبال شایانی نکرده بودند. البته این مسئله از سال های پایانی دهه ۸۰ کمی متفاوت تر شد و امروز بررسی ابعاد و اضلاع مهم سازمان منافقین در سطح کشور در مراکز مطالعاتی و موسساتی نظیر مرکز اسناد انقلاب اسلامی و موسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی با سهولت بیشتری مورد پذیرش قرار می گیرد.
ساخت تعداد بالای مستندهای سیاسی در خصوص این سازمان، انتشار کتابهای مفید از محققین مختلف و همینطور ساخت چند فیلم سینمایی قابل توجه نظیر سیانور و ماجرای نیمروز همگی نشان از تحول در رویکرد نسبت به لزوم بررسی ابعاد و اسناد این سازمان است.
این تحول مثبت در سطح ملی اما متاسفانه در سطح استان همدان به عنوان یکی از مهمترین نقاط اثرگذار در روند مبارزات ملت ایران با گروهک نفاق آنچنان ظهور و بروز نداشته است.
واقعیت ان است که تمام دغدغه های مجموعه دستگاه امنیتی و قضایی در خصوص رویکرد تدافعی نسبت به انتشار اسناد و همکاری با محققین در مسئله سازمان منافقین قابل درک است اما امروز که جمهوری اسلامی در اوج اقتدار امنیتی است و استان همدان دارای ثباتی بی نظیر است لزوم شناساندن زمینه و بستر شکل گیری جریان ها و گروهک هایی که بر روی برادران خود آتش گشودند و در عاقبت به نوکری ابرقدرتها در آمدند یک ضرورت است.
از طرف دیگر با توجه به جایگاه بلند و رفیع شهدا و مجاهدان این استان در درگیری با سازمان منافقین و سایر گروهکهای معاند نظیر عملیات مرصاد و درگیری های شهری معرفی این شهدا و گروهک های عامل شهادت شهدا به مردم یک امر حیاتی است.
شناخت واقعیت های تاریخی قطعا موجب استحکام و بقای نظام جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی خواهد شد.مردم با شناخت تاریخ به مظلومیت و رشادت شهدایی نظیر شهید مسگریان،افتخاری و بسیاری دیگر که با گلوگله جریان نفاق جان شیرین خود را به انقلاب اسلامی و امنیت مردم تقدیم کردند به این انقلاب مومن تر خواهند بود.
حبیب میرزایی
انتهای پیام/
دیدگاه شما