سید علی دانش درباره نحوه تشکیل گروه شهید رجایی، می گوید: «بیشتر سرداران بزرگ دفاع مقدس قبل از آغاز جنگ در مناطق محروم خدمت رسانی می کردند. شهید محمد ابراهیم همت و حاج احمد متوسلیان از همین جمله اند. آن ها اوایل انقلاب به روستاهای دور افتاده و محروم سفر می کردند تا در حد توان و امکانات موجود به مستضعفین کمک کنند. این یادگاری که از سرداران بزرگ دفاع مقدس به جا مانده، الگوی بیشتر دانشجویان انقلابی برای تشکیل گروه های جهادی است.»
او می افزاید: «فعالیت گروه جهادی ما از سال 89 آغاز و مزین شد به نام شهید رجایی به عنوان نماد خدمت به مردم و محرومان. همان سال راهی روستاهای محروم لرستان شدیم و کار مرمت مساجد و مدارس را بر عهده گرفتیم. برای سال اول و تجربه نخست، قابل قبول بود. پس از آن تصمیم گرفتیم راهی بشاگرد به عنوان یکی از محروم ترین نقاط کشور شویم و همانجا برای چند سال به صورت مستمر و متمرکز اردوی جهادی برگزار کنیم. از سال 90 تا امروز، 4 سال است که در منطقه بشاگرد خدمت رسانی می کنیم.»
مسئول گروه جهادی شهید رجایی درباره خدمات عمرانی ارائه شده به روستاهای مرحوم بشاگرد، خاطرنشان می کند: «ساخت یک مدرسه 8 کلاسه در روستای بنه گان، آبرسانی برای 240 نفر در روستای پیر رحمت و ساخت مخزن آب با ظرفیت 20 هزار لیتر برای رفع مشکل بی آبی مهمترین خدمات عمرانی گروه جهادی ما به مردم بشاگرد بوده است.»
سید علی دانش درباره اهمیت پروژه ساخت مخزن 20 هزار لیتری برای تعدادی از روستاهای بشاگرد، خاطرنشان می کند: «پیش از احداث این مخزن، روستائیان باید فاصله 3 کیلومتری را برای برداشت آب از چشمه طی می کردند. بدتر از همه اینکه این کار سخت و طاقت فرسا بر عهده خانم ها بود. مسیر چشمه هم به علت کوهستانی بودن بسیار خطرناک بود. در بشاگرد کمتر خانه آجری می بینیم و غالب مردم در کپر زندگی می کنند. با این وجود ما برای هر 4 کپر، یک مسیر لوله کشی آب طراحی و اجرا کردیم.»
او درباره دیگر فعالیت های گروه جهادی شهید رجایی می گوید: «ارائه خدمات پزشکی و درمانی رایگان از جمله فعالیت های ثابت ماست و در همه اردوها بچه های علوم پزشکی با گروه همراه هستند. البته جهادگران میلی به رسانه ای کردن فعالیتهای خود ندارند و اگر هم مطالبی عنوان می شود فقط برای فرهنگ سازی حرکتهای جهادی است.»
مسئول گروه جهادی شهید رجایی می افزاید: «بومی سازی فعالیتهای جهادی یکی از کارهای مهم و ماندگار است. باید کاری کنیم که مردم روستاهای محروم خودشان به صورت جهادی روستایشان را آباد کنند و دوشادوش جهادگران کار کنند.»
سید علی دانش درباره نحوه تامین هزینه های برگزاری اردوی جهادی و خدمت رسانی به مستضعفین، اظهار می کند: «منبع اصلی تامین هزینه های گروه جهادی شهید رجایی، خیرین هستند. خدا را شکر هیچ وقت کار جهادی روی زمین نمی ماند و همیشه بانی خیر پیدا می شود. اما انتظار داریم نهادهای حاکمیتی حمایت بهتری از گروه های جهادی به عمل آورند. اگر به جهادگران اعتماد کنیم و از تخصص و دلسوزی آنها به نحو احسن بهره بگیریم، مطمئنا سرعت رشد و پیشرفت روستایی کشور چند برابر خواهد شد. گروه های جهادی عموما با تخصص بالای فنی و مهندسی به روستاها می روند. در پروژه آبرسانی به روستای پیررحمت نهادهای دولتی به دلیل هزینه بالا نتوانسته بودند این پروژه را به سرانجام برسانند. اما بچه های فوق لیسانس و دکتری گروه شهید رجایی توانستند راه های کم هزینه تری پیدا کنند و با کمک خیرین مشکل تامین آب مردم روستا را حل کنند.»
او درباره نقش گروه های جهادی در تحقق اقتصاد مقاومتی و اشتغالزایی در روستاهای محروم، خاطرنشان می کند: «تعبیر من از اقتصاد مقاومتی در روستا، عبارت است از آموزش ماهی گیری به مردم به جای تقدیم ماهی به آن ها. در اکثر روستاهای محروم ما بستر تولید و اشتغال به عنوان محور اقتصاد مقاومتی فعال است اما مردم از دانش کافی و بعضا فرهنگ کار و تلاش برخوردار نیستند. مثلا عسل کوهی که توسط زنبورهای وحشی تولید می شود و خاصیت درمانی بسیار بالایی دارد، در شهرهای بزرگ کیلویی بیش از 80 هزارتومان به فروش می رسد. در منطقه کوهستانی بشاگرد عسل کوهی به وفور تولید می شود اما کسی به فکر استفاده اقتصادی از آن نیست. بسیج سازندگی هم با دادن وام های زودبازده و راه اندازی کارگاه های تولیدی رفع همین مشکل را دنبال می کند اما هنوز تاسیس این کارگاه ها به مناطق محروم نظیر بشاگرد نرسیده است.»
مسئول گروه جهادی شهید رجایی درباره بهترین خاطره اش از برگزاری اردوهای جهادی، می گوید: «اخیرا توفیق یافتیم 350 نفر از روستاییان مستضعف را که هرگز به مشهد نرفته بودند، به پابوس امام رضا(ع) ببریم. بهترین خاطره من از فعالیتهای جهادی همین اتفاق بود. دیدن اشک شوق پیرزن ها و پیرمردهایی که پس از سال ها به آرزویشان رسیده بودند، زیبا ترین احساس را برای اعضای گروه ما رقم زد.»
دیدگاه شما