تاریخ : 19. خرداد 1394 - 23:49   |   کد مطلب: 13436
مسوولان مرغدارای های استان همدان بر این باور هستند که توزیع مرغ منجمد در بازار باید کارشناسی شده انجام شود تا ضرر و زیانی متوجه مرغداران نشود.

به گفته این مسوولان عرصه مرغداری، توزیع مرغ منجمد بدون کار کارشناسی و بدون حساب و کتاب به صنعت مرغداری لطمه وارد می کند.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی استان همدان روز سه شنبه در نشستی با اصحاب رسانه در این خصوص گفت: دولت در تنظیم بازار باید سیاست درست، دقیق و منطقی را در پیش داشته باشد.

داود شعبانلو افزود: اکنون با افزایش تولید، مرغ با قیمت مناسب در بازار وجود دارد و نیازی به توزیع مرغ منجمد در بازار در آستانه ماه مبارک رمضان نیست چرا که این امر موجب می شود که بخشی از مرغداران از عرصه تولید خارج شوند و در اثر کاهش تولید، قیمت مرغ افزایش یابد.

وی با بیان اینکه 40 درصد از مرغ تولیدی همدان مازاد است و به سایر استان ها صادر می شود افزود: ذخیره سازی مرغ تنها راه تنظیم بازار نیست و دولت باید ذخیره سازی را با هدف صادرات انجام دهد .

وی اضافه کرد: تشکل ها و اتحادیه ها هم اکنون نقشی در تنظیم بازار ندارند و تعیین کننده نیستند و اگر مسوولیت تنظیم بازار با امکانات نقدینگی و ابزار لازم به این تشکل ها داده شود بسیاری از مشکلات رفع خواهد شد.

وی در ادامه گفت: دامپزشکی نیز هزینه های زیادی را متوجه مرغدارای ها کرده و مرغداری ها مجبور هستند برای جوجه ریزی، تهویه، پروانه بهداشت، حمل مرغ و سایر موارد هزینه های زیادی را پرداخت کنند.

شعبانلو یکی از نگرانی های مرغداری ها را ریزگردها عنوان کرد و گفت: این ریز گردها از عوامل مهم در انتقال بیماری ها است و خسارت زیادی به مرغداری ها وارد می کند که مسوولان باید برای این کار یک راهکار اساسی اتخاذ کنند.

وی در ادامه گفت: قانون بر اساس ماده 81 ، کشاورزان را از مالیات مستقیم معاف کرده و بر اساس ماده 133 همین قانون تشکل ها و اتحادیه ها نیز از پرداخت مالیات معاف هستند.

وی با تاکید بر اینکه مردم مرغ بیشتر از دو کیلوگرم را خریداری نکنند گفت: انجمن کشتارگاه و دامپزشکی کشور توافق کردند که مرغ بالای یک کیلو و 800 گرم را در بازار عرضه نکنند و این مرغ های بزرگ را به صورت صنعتی قطعه بندی کرده و در سایر موارد استفاده کنند.

رییس هیات مدیره تعاونی مرغداری تویسرکان نیز گفت: ایران تا سال 91 وارد کننده مرغ بود و پس از آن با خودکفایی در این زمینه و به دلیل صدور پروانه های متعدد در سال 92 مازاد تولید مرغ داشت و این درحالیست که اکنون در استان همدان 40 درصد ظرفیت خالی وجود دارد.

علی عبدالملکی افزود: دیده نشدن یارانه تولید در این بخش، کم آبی و ضرر و زیان مرغداران موجب شده است که بیشتر مرغداری ها رغبتی برای جوجه ریزی نداشته باشند.

وی در زمینه بیمه مرغداری ها نیز گفت: پوشش بیمه ای در بخش جوجه یک روزه که از کارخانه وارد می شود و در حوادث مرغداری ها اجباری است.

وی ادامه داد: بیمه جوابگوی مرغداری ها نیست و یک سوم هزینه مرغداری ها را پوشش می دهد و پرداخت خسارت نیز پس از شش ماه انجام می شود که بسیار زمان بر است و باز پرداخت ها نیز با چالش روبرو است.

نایب رییس اتحادیه مرغداران استان همدان نیز گفت: تنظیم بازار و شرکت پشتیبانی یکی از مسایل و مشکلات تولید کنندگان صنعت مرغداری است.

جعفر حیدری ادامه داد: تزریق مرغ منجمد به بازار کار درستی نیست و باید به صادرات این مرغ ها توجه شود.

وی افزود: شرکت پشتیبان، مرغ را به قیمت سال قبل خریداری می کند و این در حالی است که قیمت ها در زمینه انرژی ، نهاده ها و سایر موارد افزایش داشته است همچنین شرکت های پشتیبان بابت خرید مرغ وجه نقد پرداخت نمی کنند بلکه به ازای آن نهاده می دهد که از قیمت بازار هم بیشتر است.

وی از شرکت های پشتیبان خواست: بر موضوع صادرات متمرکز شوند و ذخیره سازی را برای صادرات انجام دهند و به تولید ضربه زیادی نزنند.

در استان همدان 497 واحد مرغداری گوشتی وجود دارد که این واحدها سالانه 74 هزار تن گوشت تولید می کنند.

40 درصد از تولید مرغ همدان مازاد است و مصرف سرانه گوشت مرغ در استان همدان به ازای هر نفر در طول سال 25 کیلو گرم است.

2087/1181

 

 

انتهای پیام /*

دیدگاه شما

کانال خبری تلگرامی صبح رزن