تاریخ : 23. شهريور 1394 - 21:08   |   کد مطلب: 14753
مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان گفت: دولت تدبیر و امید حامی محیط زیست و مصمم به حفظ و صیانت از آن است.

به گزارش صبح رزن به نقل از ایرنا همدان ،محمدرضا محمدی روز دوشنبه در نشستی با هدف بررسی وضعیت محیط زیست همدان اظهار کرد: رویکرد جدید دولت و سازمان حفاظت محیط زیست تدوین برنامه های برای افزایش مشارکت عمومی در زمینه حفاظت محیط زیست است.
وی افزود: امروزه محیط زیست به دغدغه فراگیر عمومی تبدیل شده و در کمتر سطوح اجتماعی دیده شده که صحبتی از محیط زیست به میان نیاید.
وی بیان کرد: این در حالیست که اگر زودتر به مباحث زیست محیطی توجه می شد و برای آموزشهای فراگیر در سطوح مختلف جامعه اقدامی صورت می گرفت با چالشهای کنونی مواجه نمی شدیم.
وی تاکید کرد: باید از همه ابزارها و ساز و کارهای موجود برای پیشبرد اهداف زیست محیطی استفاده کرده همچنین نسبت به افزایش جلب مشارکت عمومی سازمانهای مردم نهاد به صورت جدی اقداماتی کلیدی انجام داد.
وی افزود: سازمان محیط زیست بیشتر دنبال بهره گیری از رسانه هایی است که عملکرد مثبت و حوزه نفوذ بیشتری دارند که در این ارتباط خبرگزاری جمهوری اسلامی جایگاه قابل قبولی دارد.
وی تصریح کرد: سابقه حرفه ای و شاخصه هایی نظیر نیروی انسانی توانمند و حرفه ای و گستردگی پوشش خبری نقاط قوت خبرگزاری ایرنا است.
وی در ادامه یادآوری کرد: محیط زیست همدان در هشت شهرستان شعبه و نمایندگی دارد و به زودی در شهرستان فامنین نیز نمایندگی و دفاتر آن دایر می شود.
وی گفت: شمار زیادی از کارکنان حفاظت محیط زیست همدان دارای مدارک تحصیلی بالا هستند بگونه ای که 20 درصد ظرفیت پرسنلی این مجموعه کارشناس ارشد هستند که این میزان متخصص در دیگر نهادها به مراتب کمتر است.
وی تاکید کرد: یکی از بسترهای ایجاد خیزش عمومی برای مقابل با چالش های زیست محیطی ایجاد نگرانی ، ارتقای آگاهی زیست محیطی است که با این راهبرد می توان مشارکت عمومی را جلب کرده و بسیاری از مشکلات را رفع یا دامنه افزایش و اثر تنش ها را کم کرد.

* آب معضل شماره یک استان
مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان گفت: کمبود آب به عنوان معضل اصلی استان به تمامی سطوح جامعه رسوخ کرده و برای مهار آن همه باید تلاش کنند.
محمدی افزود: به این منظور در این فرصت محدود با ارتباط گیری با جامعه متنفذین در حوزه های مختلف ورزشی، فرهنگی و علمی از ظرفیت این افراد برای حل مشکلات زیست محیطی ناشی از کمبود آب استفاده شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان اضافه کرد: همچنین در چارچوب چاره اندیشی برای معضلاتی که با آن روبرو هستیم ، جمع مدیران طرفدار محیط زیست راه اندازی شده تا از ظرفیت تمامی دستگاهها برای رفع مشکلات موجود استفاده کرد.
وی تاکید کرد: صورت مساله اول امروزه مجموعه حفاظت محیط زیست فراگیر کردن دغدغه توجه به مسایل زیست محیطی است که بخش قابل توجهی از ماموریت این مجموعه را شامل می شود.

* قانون مدیریت پسماند صحیح اجرا نشده است
مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان اصلی ترین مساله زیست محیطی را مدیریت نادرست پسماندها ذکر کرد و توضیح داد: قوانین مناسبی برای مدیریت پسماند در سال 84 تصویب و ابلاغ شده که نسبت به دیگر قوانین محیط زیبست جامع و کم نقص است ولی با وجود نداشتن خلا قانونی، در زمینه پیگیری با کاسی هایی مواجه هستیم.
محمدی تصریح کرد: از سال 87 تاکنون هیچ جلسه کارگروه مدیریت پسماند در استان برگزار نشده است در حالیکه این کارگروه خط مشی، مطالعات، برنامه ها و چارچوبها را ترسیم می کند.
وی خاطرنشان کرد: هفته گذشته نخستین نشست کارگروه مدیریت پسماند با دبیری محیط زیست برگزار شد و در این نشست سعی در کاهش بخش از مشکلات به جا مانده از گذشته شده است.

* جلوی دفع ناصحیح پسماند را می گیریم
مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان بیان کرد: با توجه به گردشگری بودن همدان ولی مبادی ورودی و خروجی این شهر مملو از نخاله ساختمانی است که چهره زشتی از این منطقه به نمایش گذاشته است.
محمدی افزود: در سایتهای دفع پسماند نیز با شیوه اصولی و فنی که بتواند منابع آب و خاک و هوا را حفظ کند مواجه نیستیم چون از روش ها سنتی و ابتدایی مخرب برای دفع پسماند استفاده می شود که در نخستین فرصت جلوی آن را خواهیم گرفت.
وی اضافه کرد: مدیریت استان و شهرداریها رویکرد مثبت به موضوع اصلاح شیوه دفع پسماند دارند و دنبال کاستن اثرات منفی این رویه هستند.
وی گفت: دفع نادرست پسماند موجب حضور گله های گوسفند در نزدیکی این مناطق و استفاده از پسماند شده است که این روند تاثیر بسیار مخربی بر روی سلامت انسان و تخریب منابع دارد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان افزود: انباشت زباله در حواشی روستاها نیز موجب نزدیک شدن حیوانات وحشی نظیر گرگ به روستاها و در ادامه حمله آنها به احشام و انسان شده است.
وی اضافه کرد: انباشت زباله های پلاستیکی در حواشی جاده ها نیز سیما و منظر پلشتی از استان را نمایان می سازد که باید به این مولفه هم توجه داشت.

* شهرکهای صنعتی دارای تصفیه خانه هم خروجی استانداردی ندارند
مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان گفت: مشکلات شهرکهای صنعتی فاقد تصفیه خانه نه تنها قابل کتمان نیست بلکه بسیاری از شهرک های صنعتی دارای تصفیه خانه نیز به علت بی توجهی به مدیریت فنی خروجی استانداردی ندارند.
محمدی افزود: شهرکهای صنعتی داری تصفیه خانه از ظرفیت سرمایه گذاری انجام شده به نحو مطلوب استفاده نکرده اند که باید رویکرد جدیدی توسط دستگاههای مسوول اتخاذ شود.
وی تاکید کرد: قوانین محیط زیست مملو از ممنوعیت است و این ابزار برای محیط زیست وجود دارد که از ابزار محدود کردن، پلمپ و تعطیلی استفاده کند.
وی اضافه کرد: برای جلوگری از بروز تنش در حوزه صنعت و معدن باید دستگاه های مسوول هنگام صدور مجوز و بهره برداری نظارت لازم را اعمال کنند تا مجبور به تعطیلی واحد تولیدی نشویم.

* فعالیت معدن سرمک ملایر محدود می شود
مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان یادآوری کرد: مجوز فعالیت معدن سرمک واقع در منطقه حفاظت شده لشگردر ملایر به بیش از شش دهه پیش باز می گردد و این معدن برای دهها نفر بطور مستقیم و غیرمستقیم اشتغال ایجاد کرده است.
محمدی افزود: باتوجه به اینکه زمان مجوز فعالیت این معدن نیازمند تجدید نظر است هنگام تمدید مجوز محدوده جغرافیایی در اشغال بهره بردار معدن کاهش می یابد.
وی با ذکر اینکه توسعه معدن منتفی است گفت: در شیوه فعالیت هشدارهایی داده شده بویژه استخراج 'پلوتاسیوم' بخاطر آلودگی بالا محدود شده و عمده فعالیتهای سرمک به استخراج معدن معطوف می شود.

*محیط بانان از مظلوم ترین ماموران دولت است
مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان اظهار کرد: محیط بانان 18 شبانه روز کار و 12 روز استراحت می کنند در حالیکه از نظر زمانی فعالیت این مجموعه نسبت غیرقابل مقایسه با مابقی مشاغل دولتی دارد.
محمدی اضافه کرد: به منظور تجدید نظر در ساعات کاری محیط بانان اقداماتی برای جذب نیروی جدید صورت گرفته است تا توان نیروی انسانی تقویت شود.
وی افزود: همچنین بر خلاف خیلی ادارات که دنبال برون سپاری و کاهش تصدی هستند محیط زیست درصدد گسترگی حوزه استقرار و نفوذ است تا بتواند مشکلات محیط بانی را کاهش دهد.
وی گفت: یکی از اتفاقات مبارکی که در دولت یازدهم به وقوع پیوست افزایش سه میلیون و 500 هزار ریالی به معدل حقوق محیط بانان است.
وی افزود: همچنین در سیاست های ابلاغی توجه بیشتری به مسایل و مشکلات محیط بانان شده است.

*مناطق تحت مدیریت محیط زیست ارتقا می یابند
مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان گفت: منطقه حفاظت شده خانگرمز تویسرکان به پناهگاه حیات وحش ارتقا می یابد یعنی علاوه بر کارکرد گذشته کارکرد علمی و پژوهشی نیز می یابد.
محمدی اضافه کرد: با توجه به تنوع و تکثر گونه های مختلف در منطقه حفاظت شده خانگرمز می توان از این فرصت برای استان و کشور بهره بیشتری گرفت.
وی اعلام کرد: با پیگیریهای صور گرفته درصدد ارتقای منطقه شکار ممنوع الوند به منطقه حفاظت شده هستیم همچنین
غار علیصدر قرار است به عنوان اثر طبیعی ملی معرفی شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان تلاش برای تبدیل شدن منطقه تالاب شیرین سو به پناهگاه حیات وحش را از دیگر برنامه اداره کل حفاظت محیط زیست دانست.
محمدی اضافه کرد: برای منطقه کرفس رزن نیز مذاکراتی با صنعت و معدن صورت گرفته تا معادن متعدد مستقر در این منطقه را تعیین تکلیف کند تا بتوان نسبت به ارتقای آن به منطقه شکار ممنوع اقدام کرد.

*همدان میزبان ابتکار
مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان از سفر معصومه ابتکار رییس سازمان حفاظت محیط زیست به استان همدان در پنجشنبه هفته جاری خبر داد.
محمدی افزود: قرار است در این سفر یکروزه تفاهم نامه ای بین رییس سازمان حفاظت محیط زیست و استاندار با هدف مدیریت برخی از مسایل و مشکلات زیست محیطی امضا شود.
وی تاکید کرد: حضور خانم ابتکار در استان کمک می کند بار دیگر مسایل زیست محیطی در استان پر رنگ تر از گذشته دیده شود.
وی اضافه کرد: سخنرانی این مقام مسوول در نشست های مختلف یکبار دیگر مسایل و مشکلات زیست محیطی را جلوی دید همه قرار می دهد.

*سجدگاه خدا را آلوده نکنیم
رییس خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز همدان نیز گفت: یکی از سیاست های خبرگزاری جمهوری اسلامی حساس کردن افکار عمومی به اهمیت مسایل زیست محیطی است.
اکبر بهاروند افزود: باید از نعمت های الهی که خداوند برای زیبایی حیات بشر خلق کرده و منابع طبیعی که به تعبیری سجدگاه بشر برای مدح پروردگار است به خوبی مراقبت کرد.
وی تاکید کرد: جامعه را باید به سمتی هدایت کرد تا نسبت به محیط زیست نگاه مقدس مآبانه داشته باشند تا از دست اندازی به طبیعت زیبای خدا پرهیز کنند.
وی با ذکر اینکه در دو سال گذشته اقدامات مناسبی در حوزه معرفی محیط زیست شده است گفت: ماحصل تلاش های صورت گرفته حرکت های دسته جمعی برخی از شکارچیان برای شکستن سلاح و کنار گذاشتن شکار حیوانات است.
وی در عین حال اعمال قوانین بازدارنده برای از بین بردن تفکر شکار و برخورد با برهم زنندگان نظم حیات وحش و گونه های جانوری را از جمله مطالبات عمومی برشمرد و گفت: قوانین قضایی در این حوزه باید انگیزه ارتکاب مجدد و دست اندازی افراد سودجود در منابع طبیعی و محیط زیست را سلب کند.

دیدگاه شما

کانال خبری تلگرامی صبح رزن