به گزارش صبح رزن به نقل از خبرنگار مهر، حجتالاسلام علی دشتکی ظهر شنبه در مراسم تجلیل از روسای انجمن کتابخانههای عمومی شهرستانها و بخشها، افزود: اگر بتوانیم اطلس فرهنگی استان را تهیه کنیم بسیاری از مشکلات حوزه فرهنگی ازجمله پایین بودن سرانه مطالعه برطرف خواهد شد.
حجتالاسلام علی دشتکی در ادامه بابیان اینکه کتابخانههای عمومی برای پیشبرد اهداف خود در جهت ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی باید از باید بیشتر از ظرفیتهای مردمی استفاده کنند، افزود: یکی از ظرفیتهای بسیار مناسب برای ترویج این فرهنگ کتاب و کتابخوانی مساجد هستند.
وی بابیان اینکه با قرار دادن چند قفسه در مساجد و اهدا کتاب میشود فرهنگ مطالعه را در بین مردم نهادینه کرد، اظهار داشت: هدفگذاری که برای کتاب و کتابخوانی است با امکانات کم دولتی محقق نمیشود و نیاز به مشارکت بخش خای خصوصی دارد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان همدان همچنین بیان داشت:۳ درصد از اعتبارات روستاها را توان در جهت فعالیتهای فرهنگی و ازجمله ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی هزینه کرد.
دشتکی در پایان به پرتالهای هم اشاره و تأکید کرد: در این راستا باید از ظرفیت تکنولوژیها استفاده کنیم چراکه همه مساجد استان مجهز به رایانه هستند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در ادامه بابیان اینکه انجمن کتابخانهها ظرفیت مناسبی برای رشد فرهنگی استان هستند، گفت: یکی از نقاط قوت کتابخانههای عمومی نیروی انسانی تحصیلکرده است.
فاضل عبادی در ادامه با اشاره به اینکه کتابخانههای عمومی استان همدان به لحاظ کمی و کیفی رشد خوبی داشتهاند، افزود: این مهم نشاندهنده این است که هر چهکارها را به مردم واگذار کنیم و تصدیگری دولتی را کمک کنیم شاهد موفقیتهای بیشتری در حوزههای مختلف و ازجمله فرهنگی خواهیم بود.
وی با تأکید بر اینکه در حال حاضر کتابخانههای استان همدان ازنظر کمی رشد قابلتوجهی را داشتهاند، اظهار داشت: در طول ۴۰ سال گذشته فضای کتابخانهای برای هر ۱۰۰ نفر ۹۰ سانتیمتر که این میزان اکنون برای هر نفر به ۲.۵ سامتی متر افزایشیافته است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان بابیان اینکه انجمن کتابخانههای عمومی تنها جایی است که دارای برنامه است، بیان داشت: استاندارد نبودن کتابخانههای عمومی در برخی مناطق استان ازجمله مشکلات در این حوزه است لذا باید به این نکته توجه داشته باشیم که کتابخانه یک مرکز فرهنگی است که باید در دسترس همه مردم باشد اما متأسفانه پراکندگی جغرافیایی کتابخانهها در استان مناسب نیست که باید در جهت رفع این مشکلات تدابیر لازم اندیشیده شود.
عبادی در پایان باید بیان اینکه کتابخوانی را باید از کودکی به فرزندان آموخت گفت: فراهم کردن زمینههای رشد فکری و ذهنی کوکان از برنامههای ماست لذا در این راستا در هفته کتاب امسال در ۵ محور ۴۲ برنامه برای کودکان و نوجوانان پیشبینیشده است.
دیدگاه شما