بهگزارش صبح رزن به نقل از ایسنا، منطقه همدان، در این مناظره عارف اقبالپور و حمیدرضا شهبازی از دانشجویان دانشگاه صنعتی به عنوان موافقان دولت یازدهم و فؤاد رمضانی و پیمان گودرزی به عنوان منتقدین دولت یازدهمین به بحث و مناظره پرداختند.
فؤاد رمضانی، دانشجوی منتقد دولت یازدهم با بیان اینکه دولت یازدهم جریانیست که راه پیشرفت کشور را وابستگی به غرب میدیده است، گفت: تفکری به اسم تعامل با دنیا در سال 92 بر روی کار آمد و راه پیشرفت را در وابستگی به غرب دید که این تفکر لیبرالی است.
وی افزود: تفکری که الان با آن مواجه هستیم، تفکر لیبرالی است که هویت و موجودیت خود را در ذیل جریان خارج از کشور میبیند.
وی با تأکید بر اینکه تفکر دولت یازدهم 3.5 سال کشور را معطل بحثی به نام برجام کرد، ادامه داد: این دولت سیاست داخلی و اقتصاد کشور را به برجام گره زده است.
رمضانی با بیان اینکه نقدینگی کشور از شهریور 92 از 670 میلیارد تومان به 1300 میلیارد تومان در بهمن 95 رسیده است، عنوان کرد: در دولت یازدهم 700 هزار میلیارد تومان پول در کشور خلق شد اما این پولها در کجا ریخته شد؟
این دانشجوی منتقد دولت یازدهم خاطرنشان کرد: کشور بر روی بمب تورم نشسته است و ادامه رویه فعلی اقتصاد ایران را با شدیدترین تکانههای ممکن مواجه خواهد کرد.
وی با اشاره به بدهی دولت به بانک مرکزی اظهار کرد: بدهی دولت یازدهم به بانکها 150 هزار میلیارد تومان شده که اگر دولت با همین تیم اقتصادی خود کار کند، تورم بیش از پیش خواهد شد.
وی بیان کرد: گفته شده تورم را از 45 درصد به 8 درصد رساندیم اما آمار بانک مرکزی نشان میدهد قیمت کالاهای اساسی در کشور 58 درصد افزایش یافته است.
رمضانی با تأکید بر اینکه اقتصاد مقاومتی را قبول داریم، افزود: اقتصاد مقاومتی این نیست که با پول فروش نفت آب معدنی نروژی وارد کشور شود اما در دولت یازدهم دیده میشود جادهسازی و فرودگاهسازی به کشورهای خارجی داده میشود.
حمیدرضا شهبازی، دانشجوی موافق دولت یازدهم نیز با تأکید بر اینکه باید واقعبین بود و سیاستها را براساس اقتضائات دنیا بهکار برد، گفت: ربا در اقتصاد مریض کشور ما وجود دارد اما باید دید این در کجا شکل گرفت و سودهای بانکی در کدام دولت افزایش یافت؟
وی با بیان اینکه علت وجود ربا در اقتصاد کشور نبود سرمایهگذار خارجی است، یادآور شد: در حال حاضر هیچگونه سرمایهگذاری خارجی در کشور نداریم تا بتوانیم وامهای با سود کم را مطرح کنیم.
وی با اشاره به کشورهایی که اقتصاد آزاد دارند، عنوان کرد: بانکهای این کشورها وامهایی با سود یک درصد منفی میدهند و تنها نکته سودهای کم این بانکها سرمایهگذاری خارجی و نقدینگی است اما در ایران با وجود تحریمها چطور میتوانستیم این سرمایهگذاری را جذب کنیم؟
شهبازی با تأکید بر اینکه برجام درهای سرمایهگذاری خارجی را باز کرد، ادامه داد: با لغو تحریمها پس از برجام توانستیم سرمایهگذاری خارجی در کشور داشته باشیم اما وقتی عدهای سفارت عربستان را میگیرند و ایرانهراسی در دنیا ایجاد میکنند چگونه میتوان انتظار داشت سرمایهگذار خارجی به ایران بیاید.
این دانشجوی موافق دولت با بیان اینکه ایرانهراسی به قدری بود که توریستها سفر خود را به ایران لغو کردند، یادآور شد: در سال 91 شرکت ایران خودرو با 30 درصد ظرفیت به تولید میپرداخت که در سال 95 افزایش یافت.
عارف اقبالپور، دانشجوی موافق دولت یازدهم با بیان اینکه عدالت آن نیست که همه اقشار جامعه به یک میزان از امکانات بهرهمند شوند، گفت: عدالت یعنی اینکه هر کسی به اندازه جایگاه و لیاقت خود از امکانات بهرهمند شود.
وی با اشاره به سیاست داخلی کشور از سال 88 تا 92، تصریح کرد: در آن زمان دانشگاه تبدیل به قبرستان سیاسی و تشکلهای آزاداندیش شد.
وی با تأکید بر اینکه سیاست داخلی روحانی تهمت و افترا نبود بلکه شفافسازی واقعیتها بود، عنوان کرد: ظریف ظرف 22 ماه مذاکره برجام را به نتیجه رساند.
انتهای پیام
دیدگاه شما