به گزارش صبح رزن به نقل از خبرگزاری تسنیم از همدان، امیر نریمانی عصر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: صنعت برق زیربنای همه صنایع کشور بوده و پیش نیاز استفاده از صنعت و تکنولوژی این است که انرژی برق برای آن تامین شود.
وی با اشاره به اینکه صنعت برق فراگیرترین خدمت در کشور است، افزود: در طول سالهای بعد از انقلاب صنعت برق از نظر کمی رشد یافته و ظرفیت نیروگاهی از 7 هزار مگاوات به 75 هزار مگاوات افزایش یافته است، همچنین از نظر کیفی، پایداری شبکه، استمرار تولید و انتقال انرژی نیز وضعیت مطلوبی دارد.
نریمانی با اعلام اینکه در زمینه تولید محصولات موردنیاز صنعت برق به خودکفایی بالای 85 درصد رسیدهایم، عنوان کرد: 4.6 میلیارد دلار صادرات فنی و مهندسی صنعت آب و برق به کشورهای دیگر انجام شده که این رقم به غیر از فروش انرژی به کشورهای همسایه بوده است.
وی با بیان اینکه نیروگاه مفتح با انجام پروژههایی توانسته توان بالقوه خود را که سالها به سبب مشکل آب و صرفهجویی آب موجود بود، بالفعل کند، عنوان کرد: تصفیه، انتقال و استفاده از پساب به جای آبهای زیرزمینی و ایجاد برج خشک به جای تر سبب شد تا مصرف آب کاهش یابد.
مدیرعامل نیروگاه مفتح همدان با بیان اینکه سال گذشته تولید نیروگاه مفتح همدان 5 میلیون مگاوات ساعت بود که برای تولید این میزان 10 میلیون مترمکعب آب نیاز داشت، گفت: با اجرای برج خشک واحد اول 2.5 میلیون مترمکعب در مصرف آب صرفهجویی و همچنین 5.5 میلیون مترمکعب از پساب برای تولید برق استفاده شد.
وی با بیان اینکه تولید نیروگاه نسبت به سال قبل خود دو برابر شده و 100 درصد افزایش داشته است، تصریح کرد: برج خشک واحد یک سیستم خنک کن ترکیبی بوده که دهه فجر سال گذشته کلنگ برج دو به زمین خورده و عملیات گمانه زنی و زمین شناسی آن در حال انجام است.
نریمانی با اعلام اینکه اواسط سال آینده برج خنک کن واحد دو نیروگاه نیز وارد مدار میشود، تصریح کرد: نیروگاه از 4 واحد 250 مگاواتی تشکیل شده است که با تکمیل نصب و اجرای برج خنک کن دو، مصرف آب نیروگاه به 15 درصد میرسد.
وی با اشاره به اینکه تا 4 سال آینده نیروگاه به برج خشک مجهز میشود و این موضوع جهش بزرگی برای صنعت و کشاورزی استان ایجاد میکند، تصریح کرد: برنامه سال 96 این است که تولید آب مقطر نیز از پساب تامین شود.
مدیرعامل نیروگاه مفتح همدان با بیان اینکه بعد از اجرای 4 برج نیروگاه 85 درصد مصرف آب نیروگاه کاهش یافته و مابقی از طریق پساب تامین میشود، اظهار داشت: برنامه امسال نیروگاه این است که تولید برق را به 6.5 میلیون مگاوات ساعت افزایش دهد که تولید این میزان برق 14 میلیون مترمکعب آب نیاز دارد.
وی افزود: برای تولید این میزان برق 10 میلیون مترمکعب از محل پساب، 2.5 میلیون مترمکعب از محل صرفهجویی برج خنک کن شماره یک و 1.5 میلیون مترمکعب از چاهها تامین میشود.
نریمانی با اعلام اینکه کل چاههای نیروگاه مفتح همدان در ابتدای تاسیس 20 حلقه بود، تصریح کرد: قرار است 15 حلقه چاه نیروگاه پلمب شده و و 5 حلقه در مدار باشد که تاکنون هشت حلقه چاه نیروگاه مفتح پلمب شده است.
وی با اشاره به اینکه سوخت اصلی نیروگاه گاز بوده و برای سوخت گاز طراحی شده است، تصریح کرد: هنگام استفاده از سوخت مازوت بیشترین خسارت به تجهیزات وارد شده و حجم کار کارکنان افزایش مییابد، زمان تحریمها مازوت تولیدی در پالایشگاهها توسط مشتریان خارجی خریداری نمیشد و این امر سبب توقف تولید در پالایشگاهها میشد که برای حل مشکلات نیروگاهها و جبران کمبود تولید گاز نیروگاهها از سوخت مازوت استفاده میکردند.
مدیرعامل نیروگاه مفتح همدان بیان کرد: تا اواخر سال گذشته نیروگاه مازوتسوز شد ولی در حال حاضر 100 درصد سوخت نیروگاه مفتح گاز است، جمع مصرف مازوت در سال 95 معادل 30 درصد سوخت نیروگاه بوده و 70 درصد را گاز تشکیل داده است.
وی درباره انتقال پساب از تصفیه خانه همدان به نیروگاه مفتح نیز گفت: قراردادی بین صنعت برق و آب وزارت نیرو منعقد شد تا سالانه 15 میلیون مترمکعب پساب به نیروگاه منتقل شود و و مازاد آن به صنایع همجوار نیروگاه منتقل شود.
نریمانی با بیان اینکه تعهد صنعت آب استان در قبال تامین نیاز نیروگاه مفتح عملی نشده تا نیروگاه نیز به تعهدات خود عمل کند، گفت: نیروگاه تمایل دارد مصرف پساب را کاهش دهد ولی تعهد حوزه آب استان عملی نشده است.
وی درباره فروچالهها نیز گفت: نخستین واحد نیروگاه مفتح همدان سال 73 وارد مدار شد و این در حالی بود که نخستین فروچاله قبل از راهاندازی اولین واحد نیروگاه ایجاد شد.
مدیرعامل نیروگاه مفتح همدان عنوان کرد: سال 93 نیروگاه 5 میلیون مترمکعب برداشت و مصرف آبهای زیرزمینی داشت و این در حالی بود که میزان مصرف سایر بخشها 500 میلیون مترمکعب بود.
وی با اشاره به اینکه تعطیلی نیروگاه مفتح همدان تاثیری روی سطح سفرههای زیرزمینی کل منطقه ندارد، اظهار داشت: با اجرای طرحهای در راستای صرفهجویی میزان برداشت از آبهای زیرزمینی به دو میلیون مترمکعب کاهش یافته است.
نریمانی با اعلام اینکه خطر ایجاد فروچاله در منطقه وجود دارد نیروگاه نیز احساس خطر میکند، عنوان کرد: در این راستا قرارداد تحقیقاتی با اساتید دانشگاه بوعلی سینای همدان منعقد شد و به دنبال نتایج گرفته شده قرارداد دیگری منعقد و گمانه زنی در دورتادور نیروگاه انجام شد که خطری برای نیروگاه پیشبینی نکردند ولی شرایط را مشابه سایر مقاط منطقه دانستند.
انتهای پیام/
دیدگاه شما