آخرین اخبار

تاریخ : 4. خرداد 1396 - 18:58   |   کد مطلب: 23393
تحلیلگر مسائل منطقه با بیان اینکه هنرمند انقلابی با هنر و فرهنگ انقلاب مناسبتی برخورد نمی‌کند، گفت: پیام رهبری به جوانان اروپا نشان داد که ایشان هنرمند بزرگ انقلابی هستند.

به گزارش صبح رزن به نقل از  خبرگزاری فارس از همدان، حسن شمشادی شامگاه چهارشنبه در همایش «هنر شیدایی» اولین نشست از سلسله نشست‌های گفتمان طراز انقلاب اسلامی، با بیان اینکه هنرمند انقلابی مرزی برای کارش ندارد و این یکی از اصول است، اظهار کرد: هنرمند انقلابی با هنر و فرهنگ انقلاب مناسبتی برخورد نمی‌کند بلکه سیر سیالی دارد و باید موضوع را در جریان راه ادامه دهد و ذهنش درگیر باشد.

وی کشور را دارای مشکلات فرهنگی و اقتصادی، اجتماعی و... دانست و گفت: هنرمند انقلابی برای حل مشکل فرهنگی باید به فرهنگ و هنر انقلابی بازگردد.

این تحلیل‌گر مسائل منطقه با بیان اینکه چیزی که در کشور مطرح است، به عنوان فرهنگ و هنر انقلابی گفتمان اشتباه است، تصریح کرد: باید درصدد رفع این گفتمان اشتباه رواج یافته باشیم؛ فرهنگ و هنر انقلابی فرهنگ و هنری از جنس عشق، شهادت و ایثار است.

وی با تأکید بر اینکه هنرمند انقلابی با رخوت کار نمی‌کند بلکه پرشور و فعال است، افزود: هنرمند انقلابی ایستا و سطحی‌نگر نیست و به مسائل مختلف عمیق نگاه می‌کند؛ یکی از سطحی‌نگری‌ها در فضای مجازی است اما هنرمند انقلابی هر موضوعی را در فضای مجازی فوروارد و یا کپی نمی‌کند.

شمشادی هنرمند انقلابی را سرباز جبهه فرهنگی که شبانه‌روز ندارد دانست و بیان کرد: یک هنرمند انقلابی با پیگیری و رصد مسائل در پی حفظ حریم ارزش‌هاست و اساس تفکر خود را قرآن و اهل بیت (ع) می‌گذارد چراکه قرآن پاسخگوی جامع سووالات است.

وی با بیان اینکه هنرمند انقلابی عرصه هنر انقلاب را فقط جنگ نمی‌داند، ادامه داد: پرداختن به جنگ، مدافعان حرم و نیروهای نظامی و انتظامی بخشی از هنر انقلاب است که باید به آنها توجه شود نه اینکه صرفاً به این موارد پرداخته شود.

خبرنگار ایران در سوریه و عراق خاطرنشان کرد: هنرمند انقلابی می‌داند که اکنون باید روی ذهن‌های دیگران کار کند همانطور که روی قلوب افراد کار می‌کند و افکار را با ادله غیر قابل انکار تسخیر می‌کند و تأثیرگذار خواهد بود.

وی به نامه رهبر معظم انقلاب به جوانان اروپایی به عنوان یک کار فرهنگی و هنری انقلابی تأثیرگذار اشاره کرد و یادآور شد: مقام معظم رهبری خود هنرمند بزرگ انقلابی است اما ما در رسانه‌ها به این موضوع ضعیف پرداختیم در حالی که این اقدام یک بدعت و کار نو بود.

شمشادی با بیان اینکه هنرمند انقلابی می‌داند در سایه هنر انقلاب افراطی‌گری، بداخلاقی و تنش از بین می‌رود، اظهار کرد: هنرمند انقلابی به هنر از منظر سیاسی، جناحی و دولتی نگاه نمی‌کند و یکسان عمل می‌کند؛ هنرمند انقلابی با روی کار آمدن دولت‌های مختلف متزلزل نمی‌شود بلکه نگاهش به جلو و هدف است.  

وی با تأکید بر اینکه یک هنرمند انقلابی باید با دشمن نظام، مردم، انقلاب و انسانیت دشمن باشد، گفت: جوان هنرمند انقلابی جهادگر است و قربت الی الله کار می‌کند که ممکن است در این راه آبرو، جان و مال خود را نیز بدهد اما دست از هدف نمی‌کشد که شهید محسن خزایی از این دست هنرمندان انقلابی بود.

این تحلیل‌گر مسائل منطقه بیان کرد: هنرمند انقلابی می‌داند تفکر صحیحی از فرهنگ و هنر انقلابی وجود ندارد که موجب برخی بی‌اخلاقی‌ها، توهین‌ها و افتراها شده است، پیزی که در انتخابات شاهد بودیم و بخشی از آن چیزی است که در جامعه وجود دارد.

وی با بیان اینکه هنرمند انقلابی آگاه است که برداشت صحیحی و کامل از اسلام ناب فرهنگ و هنر انقلابی را نجات می‌دهد، افزود: هنرمند انقلابی منتظر نسخه‌های غربی نیست.

شمشادی با تأکید بر اینکه نیاز به متفکرانی در عرصه اندیشه، فرهنگ و هنر داریم، تصریح کرد: هنرمند انقلابی در بطن سیاست است اما سیاست‌زده، سیاست‌باز و اسیر جریان‌های سیاسی نیست و نگاهی عمیق به مسائل دارد.

وی ضمن اینکه هنرمند انقلابی را فردی دانست که میدان و عرصه جهاد را بر میز، پست و مقام ترجیح دهد هرچند پست و مقام پرسودتر، پردرآمدتر و شیرین‌تر باشد، ادامه داد: هنرمند انقلابی اخلاق‌مدار است، دروغ نمی‌گوید، تهمت نمی‌زند، افترا نمی‌بندد و زیرآب نمی‌زند.

خبرنگار ایران در سوریه و عراق خاطرنشان کرد: هنرمند انقلابی استدلال می‌کند و مستند سخن می‌گوید، پرسشگر بوده و همواره دردمند است و درد انسانیت، بشریت، مسلمانی، شیعگی و رهبری دارد؛ برای رفع مشکلات همچون بیکاری، فقر و آسیب‌های اجتماعی در حد توان تلاش می‌کند.

وی با بیان اینکه هنرمند انقلابی بیخیال، خوش‌خیال، راحت‌طلب و فرصت‌طلب نیست، ، یادآور شد: یک هنرمند انقلابی با ابزار و فناوری‌های نوین آشناست، منزوی نیست و در فضای حقیقی و مجازی حضور فعال دارد.

شمشادی با تأکید بر اینکه هنرمند انقلابی اهل مطالعه و در توطئه‌ها هوشیار است، اظهار کرد: هنرمند انقلابی باید تولیدکننده محتوا باشد، نه مصرف کننده و کپی‌کننده؛ هنرمند انقلابی حرف و ایده دارد، می‌اندیشد، پرسش دارد و پاسخ می‌دهد یعنی تنها سووال کننده نیست.

وی عمل کردن بیش از حرف زدن را از دیگر شاخصه‌های هنرمند انقلابی برشمرد و گفت: هنرمند انقلابی با عمل قلب‌ها و فکرها را جذب می‌کند؛ به آنچه می‌گوید از صمیم قلب ایمان دار، تظاهر نمی‌کند و نقاب نمی‌زند.

این تحلیل‌گر مسائل منطقه بیان کرد: یک هنرمند انقلابی بازی نمی‌خورد، بازی و فریب نمی‌دهد؛ در هر عرصه کار می‌کند یک تخصص دارد و در زمینه‌های دیگر نیز باید آَنا باشد و به عبارتی دیگر در زیرشاخه‌های دیگر هم دستی بر آتش داشته باشد.

وی با بیان اینکه هنرمندان انقلابی با یکدیگر وحدت دارند، افزود: این افراد برای رسیدن به برنامه‌های مشترک و اثرگذار از منیت‌های خود می‌کاهند؛ در لحظه و به روز آسیب‌شناسی و آفت‌شناسی کارهای خود و دیگران را دارند.

شمشادی با تأکید بر اینکه هنرمند انقلابی صرفاً به خود و جامعه دوستداران خود نمی‌پردازد، تصریح کرد: هنرمند انقلابی به منتقدان، مخالفان و جامعه خاکستری و حتی جامعه سیاه که اعتقادات او را قبول ندارند نیز می‌پردازد تا شاید تأثیرگذاری داشته باشد.

وی خواستار مطالعه زندگینامه شهید آوینی و سپس پرداختن به آثار او شد و ادامه داد: همین شهید آوینی را زمانی در سازمان عریض و طویل صدا و سیما راه دادند و برنامه‌اش را گرفتند اما این شهید قلم راهش را ادامه داد؛ توجه به بایدها و نبایدها شما را می‌رساند به آنجا که شهید آوینی را رساند.

خبرنگار ایران در سوریه و عراق با اشاره به جملاتی از بیانات شهید آوینی، تأکید کرد: در عرصه فیلم، خبر، هنر و... اگر بتوانیم حتی یک تلنگر در افراد ایجاد کنیم کافی است؛ متأسفانه بسیاری از هنرمندان انقلابی ما دچار آفت رودربایستی هستند و از خود و دیگران هراس دارند که این امر ترمزی برای دیگر هنرمندان در این عرصه می‌شود.

وی با بیان اینکه کل هنر هدف نیست بلکه ابزار است، یادآور شد: سرباز امام زمان (عج) اهل ولایت و اطاعت از اوست.

شمشادی اظهار کرد: در مدت زمانی که در سوریه و عراق به عنوان خبرنگار جنگ حضور داشتم تا هرکجا که توانستم پیش رفتم چراکه نهایت کارم را شهادت که عشق می‌دانم تصور می‌کردم.

وی با انتقاد از عدم آگاهسازی خبرنگاران اعزامی به مناطق جنگی از سوی اعزام کنندگان، گفت: هیچ کس برای من شمشادی در موقعیتی که رفت و قرار گرفت چیزی در خصوص منطقه جنگی، راه‌های برخورد با تروریست‌ها و مسائلی از این دست نگفت و حرفی نزد و اکنون هم وضعیت به همین صورت است؛ من سر شهادت محسن خزایی حرف دارم.

این تحلیل‌گر مسائل منطقه در ادامه بیان کرد: خبرنگار رزمنده نیست و تا جایی که ممکن است سلاح حمل نمی‌کند؛ خبرنگار نیروی رزمی نمی‌شود مگر در صورت اضطرار و برای حفظ جان؛ طی مدتی که در مناطق جنگی بودم تا جایی که ممکن است اسلحه به دست نگرفته‌ام.

شمشادی خاطرنشان کرد: در صدا و سیما به طور خاص و تمام رسانه‌ها به طور عام در انعکاس آنچه در محور مقاومت، سوریه و عراق به طور تخصصی می‌گذرد موفق نبوده‌ایم؛ در عرصه رسانه آنچه در سوریه، عراق و محور مقاومت می‌گذرد نگفته و نمی‌گوییم که برخی از این عدم بازگویی درست و بخشی نادرست است.

وی با تأکید بر اینکه در جنگ رسانه‌ای باید نقاط قوت خود را بگوییم، افزود: اطلاع‌رسانی از زمان جنگ تحمیلی تا کنون تغییر کرده آن زمان دو شبکه تلویزیونی و چند روزنامه محدود وجود داشت اما اکنون افراد با یک گوشی از سراسر دنیا و اطلاعاتش مطلع هستند.

خبرنگار ایران در سوریه و عراق اظهار کرد: یکی از انتقادهای کنونی من به سازمان صدا و سیما به شکل عام و رسانه‌ها این است که همه چیز را در خصوص اتفاقات منطقه باید با استفاده از تکنیک اغنای مخاطب و نه القا به مخاطب گفت چراکه مخاطب به اطلاعات دسترسی دارد؛ در این خصوص آن طور که باید موفق نبودیم.

وی با بیان اینکه هنوز برای تقویت نسل آینده بین رسانه‌ها و صاحبان اندیشه و قلم کاری نکرده و نمی‌کنیم، گفت: این آفت بزرگی برای ماست؛ در یک منطقه پرآشوب و کشوری هستم که هزار و یک مشکل حل شده و حل نشده دارد و کاری برای آموزش، تعالی و آشنا کردن خبرنگاران با تکنیک‌های خبری نکرده‌ایم و آنها را رها کرده‌ایم.

شمشادی با طرح این سووال که در سازمان صدا و سیما و رسانه‌ها چه می‌گذرد، بیان کرد: چیز خاصی در این عرصه نمی‌گذرد که این بزرگترین آفت ماست؛ بعد از شهید آوینی من می‌گویم دیگر آوینی نداریم؛ البته اصلاح مسیر فعلی غیرممکن نیست اما کار بسیار سختی است.

وی با تأکید بر اینکه اگر چند نفر دغدغه‌مند انقلابی نیز از انجام کارها شانه خالی کنند آفت بزرگ‌تری است، افزود: همه راه‌ها را نرفته‌ایم و حس می‌کنم راه‌هایی هست که باید برویم چراکه همیشه راه‌هایی وجود دارد و درهایی برای باز کردن و فرصت‌هایی برای استفاده هست که باید به دنبال آنها برویم.

این تحلیل‌گر مسائل منطقه تصریح کرد: انسان می‌تواند از تمام نداشته‌ها برای خود داشته ایجاد کند، راه‌های رسیدن به هدف بسیار است که انجام کار در صدا و سیما یکی از آن راه‌هاست و در انجام کار حرف بر سر باور و اعتقاد است.

در پایان این مراسم با حضور رئیس سازمان بسیج هنرمندان استان همدان و مدیر خانه هنرمندان استان همدان از این خبرنگار ارزشی جنگ و استاد برجسته عرصه خبر قدردانی شد.

انتهای خبر/

دیدگاه شما