تاریخ : 21. خرداد 1396 - 13:49   |   کد مطلب: 23608
رئیس اداره منابع‌طبیعی و آبخیزداری شهرستان همدان با بیان اینکه امسال هیچ‌گونه آتش‌سوزی در مراتع این شهرستان رخ نداده است، گفت: با توجه به بارندگی‌های خوب بهاره و دمای مناسب هوا تا کنون آتش‌سوزی در مراتع و جنگل‌های همدان رخ نداده است.

به گزارش صبح رزن،رضا الوندی در گفت‌وگو با ایسنا، منطقه همدان، اظهار کرد: سال گذشته 25 مورد آتش‌سوزی در مراتع همدان اتفاق افتاد که در این جریان 35 هکتار از عرصه‌های منابع‌طبیعی در آتش سوخت.

وی با اشاره به اینکه در بیشتر موارد آتش‌سوزی مراتع عامل انسانی نقش داشته است، تصریح کرد: به منظور فرهنگ‌سازی در بین اقشار مختلف به ویژه بهره‌برداران منابع‌طبیعی هر ساله جلساتی با دهیاران، اعضای شوراهای شهر و روستا و بهره‌برداران برای آگاه‌سازی درباره استفاده از منابع‌طبیعی برگزار می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه ارزش اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و اهمیت زیست‌محیطی غیرقابل‌انکار منابع‌طبیعی که اساس و پایه حیات انسان است که توجه به حفاظت از این منابع را دو چندان می‌کند، عنوان کرد: تولید آب و خاک، افزایش و تغذیه سفره‌های آب زیرزمینی، پالایش و تعدیل آب‌وهوا، تولید محصولات دارویی، خوراکی و صنعتی بخشی از کارکردهای منابع‌طبیعی است که بر هیچ‌کس پوشیده نیست.

الوندی آتش‌سوزی را یکی از مهمترین عوامل تخریب منابع‌طبیعی دانست و ادامه داد: از میان عوامل گوناگون که همواره حیات جنگل‌ها و مراتع را مورد تهدید جدی و دائمی قرار داده و آنها را در معرض نابودی قرار می‌دهند، وقوع آتش‌سوزی است که یکی از مهمترین عوامل تخریب منابع‌طبیعی به شمار می‌رود که متأسفانه همه ساله سطوح وسیعی از این منابع ارزشمند را مورد تهدید قرار داده و خسارات فراوانی را به بار می‌آورد.

 رئیس اداره منابع‌طبیعی شهرستان همدان خاطرنشان کرد: گسترش شهرها، شهرک‌ها و روستاها همراه با رشد روزافزون جمعیت نیاز به مواد غذایی، مصارف سوختی و تغییر کاربرری اراضی، تبدیل عرصه‌های منابع‌طبیعی به اراضی زراعی و افزایش سطح زیرکشت زمینه زوال این منابع ملی را فراهم می‌آورد.

وی مشارکت و همکاری مردم در حفاظت، پیشگیری، هشدار و آگاهی‌بخشی و اطفاء حریق در جنگل‌ها و مراتع حائز اهمت عنوان کرد و یادآور شد: به طور کلی برای پیشگیری، کشف و اطفای حریق در جنگل‌ها و مراتع می‌توان از مشارکت و توانمدی نیروهای مردمی بهره‌مند شد و توجه  نهادهای مردمی، تشکل‌ها، جوامع محلی و همه دستگاه‌های دولتی و مؤسسات غیردولتی را به این موضوع معطوف کرده از این‌رو سازماندهی تشکل‌های داوطلب در قالب گروه‌های پیشگیری و اطفای حریق باید قبلا با هماهنگی کارشناسان منابع‌طبیعی صورت پذیرفته و این افراد آموزش‌های لازم را در این زمینه دیده باشند.

الوندی به بهره‌برداران و منابع‌طبیعی توصیه کرد از روش کردن آتش در جنگل‌ها و مراتع جدا خودداری کرده و در صورتی‌که نیاز به روشن کردن آتش در جنگل‌ها و مراتع و پارک‌های جنگلی وجود داشت قبلا اطراف محل را از وجود خارو خاشاک پاک کرده و پس از حصول اطمینان از خاموش شدن آتش محل را ترک کنند.

وی علت آتش‌سوزی مراتع را در دو دسته آتش‌سوزی عمدی و غیرعمد بیان کرد و افزود: ایجاد حریق توسط افراد سودجو به منظور توسعه اراضی زراعی و تصاحب اراضی منابع ملی، ایجاد آتش‌سوزی در بوته‌زارها، وقوع حریق بر اثر فعالیت افراد مخرب از علل آتش‌سوزی عمدی و بی‌احتیاطی مردم در تفرجگاه‌های طبیعی، سهل‌انگاری و بی‌توجهی مرتع‌داران و چوپانان و گردشگران، پرتاب سیگار و کبریت مشتعل در مسیر جاده‌های مجاور مناطق جنگلی و مرتعی و آتش‌سوزی بر اثر صاعقه از عوامل غیرعمد آتش‌سوزی در مراتع و جنگل‌ها است.

رئیس اداره منابع‌طبیعی شهرستان همدان از بین رفتن و انهدام پوشش گیاهی، آسیب رسیدن به حاصلخیزی خاک، خسارت به گردشگاه‌های طبیعی و آسیب به محیط زیست و ایجاد آلودگی هوا را از خسارات آتش‌سوزی در مراتع عنوان کرد.

الوندی خاطرنشان کرد: مردم می‌توانند ضمن مشارکت با منابع‌طبیعی به عنوان همیار طبیعت با مشاهده هر گونه فعالیت غیرمجاز در اراضی منابع‌طبیعی و همچنین مشاهده آتش‌سوزی در مراتع و جنگل‌ها با شماره تلفن 1504 یگان امداد جنگل و مرتع تماس گرفته تا بلافاصله مأموران یگان حفاظت منابع‌طبیعی به محل اعزام و نسبت به اطفای حریق و برخورد با متخلفان اقدام قانونی به عمل آورند.

انتهای پیام

  •  
  •  
  •  

دیدگاه شما

کانال خبری تلگرامی صبح رزن