تاریخ : 27. خرداد 1396 - 8:43   |   کد مطلب: 23674
رئیس گروه مهندسی بهداشت محیط حرفه‌ای استان همدان خواستار جلوگيري از ورود سبزيجات آلوده به همدان شد و گفت: 80 درصد سبزيجات همدان از ساير استان‌ها وارد مي‌شود.

به گزارش صبح رزن،حسینعلی نوروزی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در همدان، با اشاره به کشت سبزیجات در استان با آب فاضلاب و لزوم کنترل این جریان اظهار کرد: این یک اقدام فرابخشی است که ابعاد مختلفی دارد و تنها یک نهاد خاص نمی‌تواند کاری برای کنترل آن انجام دهد.

وی با بیان اینکه کمیته استانی برای این منظور تشکیل می شود، گفت: هفته گذشته کمیته استانی «سلامت محیط و کار» تشکیل شد که دستور کار آن در رابطه با سلامت کشت سبزیجات و لزوم توجه به این موضوع بود.

رئیس گروه مهندسی بهداشت محیط حرفه‌ای استان همدان با بیان اینکه سال گذشته 50 مورد پرونده تخلف بهداشتی تشکیل شد که 50 کشاورز به مراجع قضایی معرفی شدند، افزود: در همین سال دستور تخریب 15 هکتار مزارع سبزی داده شد.

وی با اشاره به اینکه در مواردی تجهیزاتی که برای پمپاژ فاضلاب از سوی کشاورزان استفاده می‌شد با همکاری نیروی انتظامی و اداره آب فاضلاب جمع آوری شد، خاطرنشان کرد: متاسفانه امسال نیز کشت سبزیجات با فاضلاب با شدت کمتری ادامه دارد اما فعلاً آمار سطح زیرکشت مشخص نیست.

نوروزی با بیان اینکه در کمیته استانی «سلامت محیط و کار» مصوب شد که سازمان جهاد کشاورزی تا پایان این ماه آمار دقیق سطح زیرکشت سبزی با فاضلاب را جمع آوری کند تا وضعیت سطح زیرکشت امسال نسبت به سال گذشته مشخص شود، افزود:‌ اگر سازمان جهاد کشاورزی آمار سبزی‌کاران با آب فاضلاب را به ما ارائه دهند حتما مانند سال‌های گذشته برای افرادی که این اقدام را انجام می‌دهند پرونده تشکیل خواهیم داد و برخورد صورت می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه منتظر اعلام میزان سطح زیر کشت سبزی با فاضلاب در استان هستیم، تصریح کرد: کشاورزان برای جایگزینی آب فاضلاب نیاز به آب سالم دارند که مقرر شده شرکت آب‌منطقه‌ای مجوز حفر دو حلقه چاه را به کشاورزان بدهند اما هنوز این امر محقق نشده است، اگر این اقدام صورت گیرد راهگشا خواهد بود.

رئیس گروه مهندسی بهداشت محیط حرفه‌ای استان همدان با بیان اینکه آموزش‌های لازم در رابطه با مصرف سبزیجات سالم به همشهریان داده می‌شود، گفت: یکصد بنر در رابطه با روش‌های سالم‌سازی سبزی چاپ و در محل‌های فروش سبزی نصب شده است.

وی با اشاره به توزیع 6 هزار بروشور در رابطه به نحوه سالم‌سازی سبزی در بین همشهریان، افزود: در چند شهر همدان آبیاری سبزیجات با آب فاضلاب مطرح است اما مهمترین مشکل این بوده که عمده سبزیجات مصرف شده در استان یعنی 80 درصد از خارج استان تهیه می شود.

نوروزی با بیان اینکه عمدتاً سبزی‌هایی وارد شده به استان با آب فاضلاب آبیاری می شوند و دارای آلودگی هستند که باید روی این موضوع توجه کرد، خاطرنشان کرد: سازمان جهاد کشاورزی و نیروی انتظامی باید راهکارهایی بیاندیشند تا از ورود سبزیجات آلوده به استان جلوگیری شود چراکه این موضوع مهمتر از موضوع کشت سبزیجات با آب فاضلاب در استان است.

انتهای پیام

دیدگاه شما

کانال خبری تلگرامی صبح رزن