به گزارش صبح رزن به نقل از خبرگزاری فارس از همدان بهزاد افشار ظهر امروز در همایش رویکردهای اجتماعی و توسعه پایدار شهری با بیان اینکه انتخابات اخیر از چند جنبه قابل بررسی است، اظهار کرد: باید پذیرفت که همه انتخابات در بطن خود دو عنصر تداوم و تغییر را پرورش میدهند.
وی با بیان اینکه این دوره از انتخابات ریاست جمهوری و شورای پنجم، در انتخابات شوراها تغییر و تحول ایجاد شد و بیش از 90 درصد در کلانشهرها انتخابات شورای شهر منجر به تغییر اعضا شد، خاطر نشان کرد: در شهرهای بالای 200 هزار نفر 70 درصد و در شهرهای کمتر از 200 هزار نفر 50 درصد افراد اعضای شورای شهر تغییر کردند.
مدیرکل دفتر امور شوراهای اسلامی شهر و روستا وزارت کشور با بیان اینکه این تغییرات ناشی از رویکرد ضعیف شوراها بود، یادآور شد: در حوزه منابع مالی شهرداری طبق آخرین آمار به دست آمده در سال گذشته 54 هزار میلیارد تومان در شهرداریها هزینه شده است که ناشی از عدم تعادل و توازن است.
وی با اشاره به اینکه در برخی از شهرها هزینه سرانه هر شهروند به کمتر از 500 هزار تومان است، تصریح کرد: این در حالی است که در برخی از شهرها این مقدار به بیش از 2 میلیون تومان میرسد که همه ناشی از عدم برنامهریزی و تعادل در برنامهها است.
افشار یکی از مشکلات پیش روی شهری را مربوط به حوزه منابع انسانی دانست و گفت: در شهرداریهای کشور بیش از سه برابر نیاز نیرو وجود دارد که به عنوان یکی از چالشهای مدیریت شهری به حساب میآید و منجر به بالا رفتن هزینهها میشود.
وی با اشاره به اینکه بالا رفتن هزینهها در شهرداری سبب میشود که کارهای عمرانی همچنان بر روی زمین باقی بماند، خاطرنشان کرد: متاسفانه در حوزه حمل و نقل در شهرهای بزرگ و متوسط اکثر وسایل نقلیه فرسوده هستند که این مهم نشان از وجود عدم مدیریت شهری و عدم ثبات مدیریت شهری است.
مدیرکل دفتر امور شوراهای اسلامی شهر و روستا وزارت کشور با اشاره به اینکه در دوره چهارم بیش از 43 درصد از شهرداران در کل کشور تغییر پیدا کردند، گفت: این در حالی است که خود اعضای شورای شهر شهردار را با همفکری یکدیگر انتخاب میکنند.
وی با بیان اینکه متاسفانه در شهرهای بزرگ با مشکلاتی چون حمل و نقل فرسوده، مشکلات زیستمحیطی از جمله آلودگی هوا که سلامت را به خطر میاندازد روبرو هستیم، افزود: حل نشدن این مسائل در دوره قبل و دورههای گذشته سبب شد مردم در انتخاب اعضای جدید شورای شهر رویکرد دیگری داشته باشند.
افشار با اشاره به اینکه در شهرهای بزرگ با رویکرد جدید نسبت به گذشته در دورههای قبل مواجه هستیم، افزود: خیلی از این اعضا اولین باری است که در شورا حضور دارند که این موضوع هم میتواند به عنوان تهدید و هم فرصت به حساب آید.
وی با اشاره به اینکه اعضای شورا بعد از آغاز به کار باید شهردار جدید را معرفی کنند، یادآور شد: اعضا در مرحله نخست باید بر عملکرد شهرداری نظارت کنند و در تفویض اختیارهای شهرداری دقت داشته باشند که به تصویب شورا برسد.
مدیرکل دفتر امور شوراهای اسلامی شهر و روستا وزارت کشور با تاکید بر اینکه اعضای شورای شهر باید نظارت مالی بر شهرداریها داشته باشند، افزود: اگر از همان ابتدا بر روی مسائل مالی و سایر امور دقت عمل صورت گیرد در ادامه دیگر مورد عتاب و خطاب قرار نمیگیرید.
وی با اشاره به اینکه انتخاب شهردار به عنوان مهمترین رکن به حساب میآید، گفت: تجربه ثابت کرده که اختلافات بین اعضا از همان انتخاب شهردار آغاز میشود که باید سعی کنیم در بین اعضاء وحدت و اتفاق نظر وجود داشته باشد.
افشار با بیان اینکه اکثریت نباید اقلیت را آزار دهند، یادآور شد: حفظ تعادل درونی بسیار مهم است و اعضا باید به سمتی حرکت کنند که حل مشکلات اجتماعی، اقتصادی و عمرانی در اولویت قرار بگیرد و از پرداختن به مسائل حاشیهای به دور باشند.
وی با تاکید بر اینکه بر اساس آسیبشناسی که از دورههای قبل صورت گرفته یکی از مشکلات تغییر، تحول و انتخاب شهردار است، اظهار کرد: شهرداریها تا حدودی نهادهای قانونگریز هستند و باید اعضا در انتخاب شهردار دقت عمل را داشته باشند چراکه چهار سال در کنار هم مشغول به فعالیت هستند.
مدیرکل دفتر امور شوراهای اسلامی شهر و روستا وزارت کشور با تاکید بر اینکه شوراها دچار روزمرگی هستند و کمتر برنامهریزی در آن وجود دارد، افزود: اغلب آنچه که در شوراها تصویب میشود لایحه بوده و نه طرح، در حالی که اعضا میتوانند از خود طرح داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه 80 درصد مصوبات در شوراها مربوط به ماده 16 و 17 است، گفت: آسیبها در دورههای گذشته نیز وجود داشته و باید در این دوره تعامل و جدیت بیشتر از قبل باشد.
افشار با اشاره به اینکه در وزارت کشور مربیهایی تربیت شده تا آموزشهای لازم را به اعضای شورا بدهند، خاطرنشان کرد: لازم است اعضا به کارها و امور خود تسلط داشته باشند تا از بروز مشکلات جلوگیری شود.
انتهای پیام
دیدگاه شما