به گزارش صبح رزن به نقل از خبرگزاری فارس از همدان، علیاصغر زبردست پیش از ظهر امروز در کمیسیون تخصصی کشاورزی، آب و محیط زیست با بیان اینکه جلسه امروز به بررسی مسائل بانکی میپردازد، اظهار کرد: بخش اعظمی از اعتبارات، تسهیلات و سپردههای مردم در اختیار بانک خصوصی قرار دارد و اکثراً در استانها در راستای اهداف دولت در بخش اقتصادی به کار گرفته نمیشود.
وی با بیان اینکه وضعیت سه ماه نخست سال نشان میدهد مانده تسهیلات بانکهای دولتی زیاد است، اظهار کرد: از 117 میلیارد تومان تسهیلات بانکهای دولتی 62 درصد جذب شده درحالی که اصفهان 120 درصد جذب کرده است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان همدان با بیان اینکه روند موجود نشان میدهد کمبود نقدینگی وجود ندارد اما بانکهای دولتی 45 درصد تسهیلات مانده دارند، بیان کرد: اگر تسهیلات مانده بانکهای دولتی در استان همدان جذب نشود استانهای دیگر این تسهیلات را جذب میکنند.
وی ادامه داد: اگر مانده تسهیلات بانکهای استان همدان را دیگر استانها جذب کنند استانهای توسعه یافته، توسعه یافتهتر شده و استانهای کم توجه به موضوع از کار عقب میافتند.
زبردست با تأکید بر اینکه 80 درصد تسهیلات داده شده در استان همدان از سوی بانکها در رگهای اقتصادی استان نیامده تا اقتصاد استان را به حرکت درآورد، افزود: بدهی فعالان اقتصادی اضافه شده و بهره روی آن آمده به نحوی که ارائه تسهیلات بیچارگی را برای فعالان اقتصادی در پی دارد.
وی با اشاره به اینکه مدیران استان به درجهای از درک رسیدهاند که همه باید در صحنه باشند تا مشکل اقتصادی حل شود اما بدنه کارشناسی مقاومت میکند، افزود: باید چند جلسه برای کارشناسان بانکها برگزار کرد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان همدان با تأکید بر اینکه اگر همه دست به دست هم بدهند کار روان میشود، تصریح کرد: 30 درصد تولیدات خوابیده وغیر فعال است که باید فکری برای این مسائل شود.
انتهای پیام
دیدگاه شما