تاریخ : 9. شهريور 1396 - 20:49   |   کد مطلب: 24705
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان با بیان اینکه 146 واحد صنعتی استان رسما تعطیل است، گفت: 170 واحد تعطیل است که از این تعداد 146 واحد به طور رسمی تعطیل و چراغ آنها خاموش است و 40 واحد نیز به طور مقطعی تعطیل می‌شوند.

به گزارش صبح رزن به نقل از  ایسنا، منطقه همدان، حمیدرضا متین پنجشنبه 9 شهریور در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: در فصل سرد بنابر اقتضای فصل و شرایط آب و هوایی تعداد تعطیلی واحدهای تولیدی افزایش پیدا می‌کند به طور مثال بتون آماده، واحد شن و ماسه و آجر در فصل سرد عملاً کار نمی‌کنند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر 1178 پروانه بهره‌برداری در استان وجود دارد، افزود: از 1178 واحد صنعتی استان حدود 400 واحد در شهرک‌های صنعتی قرار دارد و 800 واحد خارج از شهرک‌های صنعتی است و صرفا نمی‌توان تعطیلی شهرک‌ها را به سایر نقاط تعمیم داد.

متین از افتتاح واحد گندله‌سازی با حضور معاون اول رئیس جمهور خبر داد و عنوان کرد: واحد گندله‌سازی از روز دوشنبه نخستین تولید خود را آغاز کرده و منتظریم با حضور معاون اول رئیس جمهور ظرف چند روز آینده افتتاح شود.

وی با اشاره به افتتاح طرح توسعه تولید تراورس‌های بتونی شرکت بریس با حضور معاون اول رئیس جمهور، خاطرنشان کرد: کلنگ‌زنی کارخانه‌های مهام کاغذ و تبدیل داروی تویسرکان را با حضور معاون رئیس جمهور خواهیم داشت و پیش‌‎بینی می‌شود پروژه مهام کاغذ در 2 سال آینده به بهره‌برداری برسد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان بیان کرد: با پیگیری نمایندگان استان و استاندار همدان مقرر شد شرکت صبانور یک واحد گندله‎سازی و یک واحد کنسانتره دیگر را به مجموعه خود اضافه کند که با این حساب در 3 سال آینده 1100 تن کنسانتره و 1100 تن گندله در استان تولید خواهد شد.

وی با بیان اینکه نخستین معادن آندلوز به عنوان یکی از نسوزهای معدنی در استان همدان و شهرستان ملایر استخراج شد، گفت: کارخانه تولید آندولوزیت در شهرک صنعتی ملایر احداث شده و در حال حاضر 68 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و 48 درصد ماشین‌آلات آن نصب شده و امیدواریم نخستین واحد دانه‌بندی آندولوزیت باشیم.

متین خاطرنشان کرد: پیش‌بینی می‌شود فروسیلیس دوم شرکت آذرخش در بهمن‌ماه امسال افتتاح شود و واحد سوم در نهاوند قرار دارد که اگر تسهیلات دریافت کند، در سال 97 به بهره‌برداری می‌رسد.

وی با تأکید بر اینکه تولید استان رشد خوبی داشته است، تصریح کرد: با وجود رکود موجود و کمبود بازار رشد تولید بد نبوده و شیب مناسبی در رابطه با آمار تولیدات ملاحظه شده به طوریکه بین 3 ماهه دوم و 3 ماهه آخر سال گذشته رشد تولید شروع شد و از نظر ظرفیت تولید رشد مثبتی داشته است.

وی با اشاره به اینکه 30 هزار میلیارد تومان تسهیلات در بخش‌های مختلف در اختیار واحدهای صنعتی قرار گرفته است، یادآور شد: در بحث سرمایه ثابت برای هر واحد تا 2 میلیارد تومان سقف تسهیلات تعیین شده است و در سال گذشته 24 میلیارد تومان برای شرکت مهام کاغذ و 6 میلیارد تومان به شرکت هگمتان دارو داده شده و این واحد به بهره‌برداری رسید.

متین درباره وضعیت پتروشیمی هگمتانه، اظهار کرد: پتروشیمی هگمتانه در حال حاضر بالای 90 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و بعد از 8 سال صورت‌های مالی این شرکت توسط پتروشیمی ایران تأیید شد.

احتمال بهره‌برداری پتروشیمی هگمتانه نزدیک خواهد شد اگر...

وی عنوان کرد: این جو را راه انداخته‌اند که علاقبندیان به عنوان سهامدار پتروشیمی هگمتانه نمی‌خواهد در همدان پتروشیمی را پیگیری کند در حالیکه این موضوع درست نیست و بنده مقصر را بخش‌های دیگر می‌دانم به طوریکه اگر دست سهامدار باز باشد احتمال بهره‌برداری نزدیک خواهد شد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان با تأکید بر اینکه مشکل پتروشمی هگمتانه سهام‌دار ایتالیایی نیست، خاطرنشان کرد: 10 درصد سهم شریک ایتالیایی است که از نظر حقوقی بحث خاصی دارد که نمی‌توانم بنا به دلایلی باز کنم اما موضوع ما بحث سیستم‌های راه‌اندازی آنالوگ بوده چرا که توان ساخت سیستم‌های کنترلی را داریم و اگر سیستم‌ها در داخل کشور ساخته شود هیچ مشکلی در رابطه با بهره‌برداری این پروژه نخواهیم داشت.

وی تأکید کرد: گیر ما سهام‌دار ایتالیایی نیست بلکه مباحث خصوصی‌سازی و شرکت ملی پتروشیمی ایران است که این پروژه را تعیین تکلیف کنند و با وجود اینکه سهم پتروشیمی ایران بارها به مزایده گذاشته شده، اعتقاد داریم اگر به خود علاقبندیان واگذار شود بهتر انجام خواهد گرفت.

متین با بیان اینکه بحث خصوصی‌سازی پتروشیمی ابن‌سینا هم در حال پیگیری است، ادامه داد: در پتروشیمی ابن‌سینا لایسنس‌ها بسیارخوب پیش رفته و قراردادها بسته شده است و امید داریم طرح هرچه زودتر اجرایی شود.

وی با اشاره به اینکه فاز اول پروژه دولومیت نهاوند 30 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری نیاز دارد، عنوان کرد: با جلسات سنگینی که انجام شد بالاخره اکیپ مهندسی در هفته جاری بازدید کردند و مقرر شد در فاز اول واحد تولید اکسید راه‌اندازی شود که سهامدار عمده این طرح شرکت نسوز ایران است.

وی افزود: این طرح مورد قبول واقع شده چرا که طرح دارای شاخص‌های اقتصادی خوبی است و حاشیه سود بسیار بالایی دارد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان خاطرنشان کرد: برای دریافت تسهیلات تا کنون 240 واحد در بخش صنعت ثبت‌نام کرده و 90 واحد صنعتی به بانک‌ها معرفی شدند و 370 واحد در بخش کشاورزی ثبت‌نام کردند که روند مثبتی به وجود خواهد آمد، اگر بانک‌ها همکاری کنند.

متین تصریح کرد: در سال گذشته از بحث رونق تولید 190 میلیارد تومان جذب شد و در مجموع1000میلیارد تومان تسهیلات در بخش‌های مختلف تولید جذب شده است.

کمتر از 100 واحد معدنی استان تعطیل است

وی با بیان اینکه وضعیت معادن از نظر استخراج وضعیت خوب بوده و درگیری‌های محلی رفع و رجوع شده است، اظهار کرد: 290 واحد معدنی در استان وجود دارد که تعداد واحدهای تعطیل در سال جاری به زیر 100 واحد رسیده است به طوریکه 18 واحد برگشت به کار داشتند.

متین با تأکید بر اینکه به دنبال افزایش واحدهای صنفی در استان نیستیم، گفت: 40 هزار واحد صنفی در استان همدان فعالیت دارند که به دنبال افزایش این واحدها نیستیم چرا که سطح جمعیتی استان افزایشی نداشته است.

وی با اشاره به اینکه در حالت استاندارد یک واحد صنفی باید 40 تا 45 نفر مشتری داشته باشد، عنوان کرد: سهم مشتری در واحدهای صنفی ما 30 نفر شده است و زیر 30 نفر توجیه اقتصادی ندارد به طوریکه با افزایش تعداد واحدها این سهم کاهش می‌یابد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان با بیان اینکه ما نمی‌خواهیم سهم مشتری واحدها کاهش پیدا کند، یادآور شد: در بحث صنوف نباید دچار بحران شویم و باید سقف صنفی و مشتری آنها را نیز ببینیم.

متین با اشاره به شناسایی واحدهای صنفی بدون پروانه در استان همدان، بیان کرد: 40 هزار واحد دارای پروانه در استان وجود دارد که واحدهای با عمر کم تلاطم آماری 3 یا 4 ماهه ایجاد کرده است بنابراین خواستار رصد واحدهای صنفی بالای یکسال رصد شود.

وی با تأکید بر اینکه مشاغل خانگی به واحدهای تولیدی آسیب می‌زند، گفت: مشاغل خانگی و خوشه‌های صنعتی باید ساماندهی و نظام‌مند شود چرا که به واحدهای تولیدی که هزینه‌های زیادی برای تولید پرداخت می‌کند، آسییب می‌زند اما کشش جامعه، مردم را به سمت خرید از این تولیدات ترغیب می‌کند.

وی با بیان اینکه شیوع واحدهای تولیدی خیلی بهتر از مشاغل خانگی است چرا که مشاغل خانگی پایداری ندارند، افزود: به دنبال کاهش هزینه‌های تولید واحدهای تولیدی هستیم تا از فروش کالای چینی جلوگیری کنیم و در نهایت انگیزه قاچاق از بین برود.

متین یکی از راهکارهای کاهش هزینه تولید را پرداخت یارانه به واحدهای تولیدی دانست و گفت: پیشنهاد داده شده یارانه به واحدهای تولیدی دارای بیش از 50 نفر نیروی کار پرداخت شود که به دنبال این هستیم تا اجرایی شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان درباره وضعیت منطقه ویژه ملایر که در دوره چهارم سفر دولت دهم به تصویب رسیده بود، اظهارکرد: منطقه ویژه اقتصادی ملایر در بحث صنعت غذایی بوده و کارهای این طرح درحال انجام است.

متین با اشاره به اینکه تاکنون جوازی برای احداث کارخانه خودروسازی در همدان صادر نشده است، یادآور شد: یک متقاضی در استان وجود دارد که در بحث خودروهای برقی قصد سرمایه‌گذاری دارد که تا کنون رزومه کاری خود را به ما ارائه نداده است و فقط زمزمه خودروسازی در همدان وجود دارد.

وی ادامه داد: شرکت هوران خودرو دیزل ملایر قصد تولید 2 نوع ون دارد که قرارداد آن بسته شده و مجوز صادر شده است تا با ظرفیت محدود به عنوان طرح توسعه شروع به کار کند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان تصریح کرد: زیرساخت‌های منطقه ویژه جهان‌آباد در حال انجام است و قسمت اعظم انجام شده و بحث آبرسانی این منطقه قطعی است و وزارت نیرو موظف است از نیروگاه تا این منطقه لوله‌گذاری انجام دهد. 

صادرات 56 میلیون دلاری در 5 ماهه امسال

متین اظهار کرد: ارزش صادرات کالا از استان همدان در 5 ماهه امسال 56 میلیون دلار بوده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته22 درصد رشد دارد.

وی افزود: صادرات بخش صنعت 32 درصد، کشاورزی 31 درصد، مواد شیمیایی 173 درصد و معدن 754 درصد رشد داشته است.

وی با بیان اینکه صادرات صنایع دستی از گمرک رشد منفی دارد، عنوان کرد: صادرات صنایع دستی به صورت پیله‌وری صادر می‌شود به همین علت شاهد رشد منفی صادرات این کالا از گمرک استان هستیم.

تراز تجاری همدان 33.1 میلیون دلار مثبت است

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان تراز تجاری استان را  33.1 میلیون دلار مثبت اعلام کرد و گفت: حجم مبادلات تجاری استان افزون بر 80.1 میلیون دلار است.

متین خاطرنشان کرد: واردات ا ستان همدان بیشتر مواد اولیه است اما دوست داریم همدان مرکز پخش کشور شود و به دنبال این هستیم که تجار واردات خود را از استان همدان پخش کنند.

انتهای پیام

دیدگاه شما

کانال خبری تلگرامی صبح رزن