تاریخ : 30. شهريور 1396 - 23:38   |   کد مطلب: 25057
نخستین دوره کارگاه آموزشی فهرست نویسی اسناد دفاع مقدس با حضور ۲۳ نفر از کارشناسان دستگاه های مرتبط در راستای اجرای مصوبات کمیته آموزش، پژوهش و اسناد دفاع مقدس استان همدان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، همدان - نخستین دوره کارگاه آموزشی فهرست نویسی اسناد دفاع مقدس با حضور ۲۳ نفر از کارشناسان دستگاه های مرتبط در راستای اجرای مصوبات کمیته آموزش، پژوهش و اسناد دفاع مقدس استان همدان برگزار شد.

آموزش نحوه صحیح شناسایی، جمع آوری و فهرست نویسی اسناد دفاع مقدس و زمینه سازی برای ثبت سیستمی و اطلاع رسانی به محققان و پژوهشگران این حوزه، از بخش های عمده این دوره آموزشی بود که توسط ابوالفتح مومن کارشناس فهرست نویسی مرکز اسناد همدان آموزش داده شد.

مدیر اسناد و کتابخانه ملی منطقه غرب کشور در حاشیه برگزاری این کارگاه افزود: یکی از وظایف کمیته آموزش، پژوهش و اسناد دفاع مقدس استان همدان که از ابتدای سال جاری به دستور استاندار همدان و به ریاست و دبیری مرکز اسناد و کتابخانه ملی منطقه غرب کشور و با عضویت دستگاه ها، ارگان ها و دانشگاه های مرتبط با موضوعات دفاع مقدس برگزار می شود، آموزش تخصصی رابطین اسنادی دستگاه ها برای انجام فنی و تخصصی فعالیت های اسنادی و تاریخ پژوهی است.

علیرضا تکلو گفت: در این راستا در چهارمین نشست این کمیته با حضور کارشناسان معرفی شده از سوی دستگاه ها و تدریس کارشناسان فهرست نویسی مورد تائید مرکز اسناد همدان، دوره آموزشی فهرست نویسی اسناد دفاع مقدس برگزار شد.

وی ایجاد بانک اطلاعاتی اسناد دفاع مقدس استان را ضروری برشمرد و عنوان کرد: باید با همکاری هدفمند دستگاه های مرتبط و نظارت مدیریت اسناد و کتابخانه ملی منطقه غرب کشور، تمامی اسناد دفاع مقدس به عنوان میراث معنوی و سند افتخار ایثارگران این مرز و بوم، شناسایی، جمع آوری و فهرست نویسی شده و بانک اطلاعاتی آن ها در اختیار محققان و پژوهشگران بخصوص نویسندگان حوزه دفاع مقدس قرار گیرد.

وی لحاظ شدن دو واحد درسی آشنایی با تاریخ دفاع مقدس در دانشگاه های استان به عنوان یکی از دروس عمومی و تشکیل شورای پژوهشی و ارزیابی آثار حوزه دفاع مقدس را از دیگر مصوبات آخرین جلسه کمیته مذکور برشمرد.

مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در استان همدان نیز با تاکید بر تغییر نگاه سطحی به ابعاد دفاع مقدس به نگاه تحقیقاتی و تاریخ پژوهی اظهار داشت: ثبت اسناد به جای مانده از سال‌های دفاع مقدس و آثار مکتوب شهدا می تواند لایه‌های پنهان جنگ و ایدئولوژی حاکم بر جبهه‌ها و افکار جوانان کشور را هویدا کند.

سردار مهدی ظفری با بیان اینکه جمع‌آوری، فهرست‌نویسی، طبقه‌بندی و اطلاع‌رسانی اسناد دفاع مقدس یکی از ضرورت‌های بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس است، عنوان کرد: نیاز جامعه امروز ما گفتمان‌سازی و جریان‌سازی در عرصه دفاع مقدس و ترویج فرهنگ معنوی و عرفانی ایثار و شهادت با استفاده از ادبیات دانشگاهی و کاربردی است.

دیدگاه شما

کانال خبری تلگرامی صبح رزن