تاریخ : 24. مهر 1396 - 18:09   |   کد مطلب: 25465
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: از ابتدای اجرای طرح تحول سلامت در استان همدان توسط دانشگاه علوم پزشکی یک هزار میلیارد تومان اعتبار صرف شده است.

به گزارش صبح رزن به نقل از  خبرگزاری تسنیم از همدان، ایرج خدادادی بعد از ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته جهانی غذا اظهار داشت: مضمون شعار روز جهانی غذا در سال 2016 بر این اساس بود که با تغییرات شرایط آب‌وهوا باید نگرش به غذا و مواد غذایی نیز تغییر کند.

وی با اشاره به اینکه در سال گذشته مبنی بر آمارهای ارائه‌شده مشخص شد که بسیاری از فرآورده‌های مصرف شده در جیره غذایی روزانه نظیر گوشت مقادیر زیاد آب برای تولید آن‌ها مصرف می‌شود، افزود: با توجه به تغییرات اقلیمی و آب و هوایی قرار بر این شد تا سیاست‌گذاران برای تولید مواد غذایی کم آب بر اتخاذ کنند.

خدادادی با بیان اینکه گله ما از رسانه‌های این است که از مسئولان و سیاست‌گذاران در خصوص سلامت مواد غذایی مطالباتی نداشته و تغییری در الگوهای غذایی ما ایجاد نشده است، گفت: در جامعه مردم هنوز نمی‌توانند پروتئین‌های گیاهی را جایگزین پروتئین‌های گوشتی کنند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان با تأکید بر اینکه امیدواریم شعار روز جهانی غذا فقط منحصر به چند روز نباشد، تصریح کرد: رسانه‌ها در این خصوص مطالبه گر باشند.

خدادادی با اشاره به اینکه  امسال شعار روز جهانی غذا" تغییر آینده مهاجرت، سرمایه‌گذاری در امنیت غذایی و توسعه روستاها" است، بیان کرد: در جهان با توجه به روند رو به افزایش مهاجرت روستائیان به شهرها روستاها خالی از سکنه می‌شود.

مهاجرت روستائیان به شهرها استفاده از فراورده‌های غذای ترا ریخته و کودهای شیمایی را توسعه می‌دهند

وی با بیان اینکه اگر روستائیان که تأمین‌کننده مواد اولیه غذایی هستند با مهاجرت به شهرها از کاری اصلی خود فاصله گیرند با توجه به افزایش جمعیت مجبور به تهیه مواد غذایی توسط روش‌های دیگر هستیم، تأکید کرد: در این صورت به طبع استفاده از فراورده‌های غذای ترا ریخته، کودهای شیمیایی و سموم افت کش توسعه و امنیت مواد غذای به خطر می‌افتد.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان با تأکید بر اینکه نگاه جهانی این است که سیاست مهاجرت معکوس و مهاجرت‌ها به سوی روستاها باشد، ابراز کرد: امروزه باید سرمایه‌گذاران در امنیت غذایی سرمایه‌گذاری کرده و روستاها را توسعه دهیم.

خدادادی با اشاره به اینکه وزارت بهداشت ایران علاوه بر اجرای شعار جهانی روز غذا با توجه به مشکلات منطقه‌ای عنوان دیگری به این شعار اضافه کرده است، اظهار داشت: اصول الگوی تغذیه برای حفظ و ارتقای سلامت عنوانی است که وزارت بهداشت ایران به شعار جهانی روز غذا در کشور اضافه کرده است.

تغییر الگوهای غذای از بروز بسیاری از مشکلات و بیماری‌ها جلوگیری می‌کند

وی با بیان اینکه تصور وزارت بهداشت و درمان بر این است که مردم آموزش‌های لازم را فرا گرفته و تغییراتی در فرهنگ و الگوی غذایی کشور ایجاد شود، افزود: با تغییر الگوهای غذای بسیاری از مشکلات و بیماری‌ها رفع می‌شود.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان با تأکید بر اینکه برای رسیدن به اصلاح الگوی غذایی تمامی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور تلاش می‌کنند، تصریح کرد: وظیفه معاونت غذا و دارو علوم پزشکی تأمین امنیت و سلامت مواد غذایی است.

1000 میلیارد تومان اعتبار با اجرای طرح تحول سلامت در همدان صرف شده است

خدادادی با اشاره به اینکه از ابتدای اجرای طرح تحول سلامت در استان همدان توسط دانشگاه علوم پزشکی یک هزار میلیارد تومان اعتبار صرف شده است، بیان کرد: این اعتبارات در حوزه‌های اقدامات درمانی و بهداشتی و عمده این هزینه‌ها در حوزه درمان بیماری‌ها صرف شده است که می‌توان با اصلاح مواد غذایی از شیوع و بروز آن‌ها جلوگیری کنیم.

وی با بیان اینکه با باید به سمتی برویم که هزینه‌های درمان بیماری کاهش یابد، عنوان کرد: با اصلاح فرهنگ و الگوی مواد غذایی می‌توانیم از بروز بسیاری از بیماری‌ها جلوگیری کنیم.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان با تأکید بر اینکه امروزه آمار شیوع بیماری‌های در حال افزایش است، اظهار داشت: بر اساس آخرین مقالات چاپ شده در خصوص مطالعات چاقی، چاقی در ایران نسبت به 30 سال گذشته دو برابر شده است که این زنگ خطر است.

خدادادی با اشاره به اینکه چاقی در کودکان نیز روند رو به رشدی داشته است، ابراز کرد: چاقی در کودکان از 6.7 درصد به 14 درصد رسیده است.

مرگ‌ومیر ناشی از چاقی در ایران دو برابر شده است

وی با بیان اینکه مرگ‌ومیر ناشی از چاقی در ایران دو برابر شده است، گفت: بیماری‌های قلبی، عروقی، دیابت و غیره از می‌توانند از عوارض چاقی و اضافه وزن باشند که شیوع جهانی چاقی در جهان 12 درصد و در ایران این آمار 53 درصد است.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان با تأکید بر اینکه با تغییر در روش و الگوی زندگی آینده روشنی در پیش داریم، افزود: افزایش فعالیت‌های فیزیکی، عدم مصرف دخانیات، تغییر و اصلاح مصرف نمک قند و چربی از موارد مؤثر در سلامتی هستند.

استفاده از نمک و شکر در مواد غذایی کشور 20 درصد کاهش یافته است

خدادادی با اشاره به اینکه می‌توانیم در صنایع غذایی کشور مصرف قند و نمک در مواد غذایی را کاهش دهیم، بیان کرد: با مکلف کردن کارخانه‌ها در دو سال گذشته استفاده از نمک و شکر در مواد غذایی کشور 20 درصد کاهش یافته است.

وی با بیان اینکه باید اقداماتی در راستای جلوگیری از روند افزایش چاقی در کشور انجام شود، عنوان کرد: در 30 سال گذشته 2 میلیون نفر در کشور مبتلا به چاقی بودند درحالی که امروزه این آمار به 11 میلیون نفر رسیده است.

آزمایشگاه سم‌شناسی علوم پزشکی همدان قالبت شناسایی 130 نوع سم را دارد

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان با تأکید بر اینکه آزمایشگاه سم‌شناسی توسط علوم پزشکی همدان راه‌اندازی شده است که در غرب کشور بی‌نظیر است، تأکید کرد: این آزمایشگاه می‌تواند 130 نوع باقی مانده سموم کشاورزی را مورد سنجش قرار دهد.

خدادادی با اشاره به اینکه با توجه به اهمیت و سلامت و مواد غذایی در استان کارگروه سلامت مواد غذایی فعال است، بیان کرد: در این راستا شورای پیام‌رسان سلامت نیز تشکیل شده است که موظف به رصد اتفاقات در حوزه سلامت است.

وی با بیان اینکه اصحاب رسانه باید مطالبه گر باشند، تأکید کرد: خبرنگاران می‌توانند با حساس کردن مردم نسبت به خطرات موجود مردم را وادار به تغییر و اصلاح الگوهای غذایی کنند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان با تأکید بر اینکه در برنامه اجرایی سالیانه کشور استان همدان نیز نسبت به نمونه‌برداری از محصولات در سطح عرضه اقدام می‌کند، افزود: این طرح PMS نام دارد.

خدادادی با اشاره به اینکه در خصوص تولید نان در استان جلسات مختلف تشکیل و گزارشات لازم ارائه شده است، بیان کرد: با نمونه‌برداری‌های لازم و آزمایشات انجام شده تاکنون نمونه‌ای از استفاده جوش‌شیرین در نان‌های استان مشاهده نشده است.

وی تأکید کرد: در سال گذشته بخشی از نان‌های تولیدی در استان دارای حدود 12 درصد نمک اضافی بود که این مشکل نیز رفع شد.

کیفیت آرد استان همدان نسبت به استان‌های هم‌جوار بهتر است

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهار داشت: کیفیت آرد در استان نسبت به دیگر استان‌ها بهتر و مطلوب‌تر است.

خدادادی با بیان اینکه در سال گذشته برای خرید دو قلم دستگاه 2 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری کردیم، عنوان کرد: این دستگاه‌ها قابلیت شناسایی هر گونه سم در محصولات کشاورزی دارند و این آزمایشگاه امروز قادر به آزمایش نمونه‌های استان‌های هم‌جوار است.

وی با تأکید بر اینکه محصولات ترا ریخته موضوع جدیدی است که در کشور ایران مطرح می‌شود، اظهار داشت: با توجه به رشد جمعیت و مهاجرت روستائیان به شهرها امروزه عدم استفاده از محصولات ترا ریخته ممکن نیست.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه در کشور استفاده از محصولات ترا ریخته چندان مطرح نیست، بیان کرد: با رشد علم ممکن است که در آینده واحدهای تولید محصولات ترا ریخته ایجاد شود.

خدادادی با بیان اینکه با نزدیک شدن به ایام اربعین ستاد استانی تشکیل می‌شود، عنوان کرد: هر ساله داروساز و دارو به محل‌هایی که ستاد مرکزی برای ایام اربعین تعیین می‌کند ارسال می‌کنیم.

کمبود 20 قلم دارو در کشور وجود دارد

وی در خصوص کمبود دارو در استان یا کشور بیان کرد: در کشور کمبود حدود 20 قلم دارو وجود دارد که میانگین کمبود دارو در استان همدان نیز همان میزان است.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه کنترل و بازرسی داروخانه‌های استان انجام می‌شود، ابراز کرد: امسال نزدیک به 2 یا 3 داروخانه در استان تعطیل شده‌اند.

23 داروخانه شبانه‌روزی در استان همدان فعال است

خدادادی با بیان اینکه 23 داروخانه شبانه‌روزی در استان فعال هستند، عنوان کرد: از این تعداد 10 داروخانه شبانه‌روزی در همدان فعال هستند.

مدیر نظارت بر مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه اگر تغییر جدی در الگوهای غذایی صورت نگیرد مردم با مشکلات و بیماری‌های متعددی مواجه می‌شوند، اظهار داشت: در صورت عدم‌تغییر در الگوهای غذایی بیماری‌های قلبی، عروقی، دیابت چاقی و اضافه‌وزن در جامعه افزایش می‌یابد.

وی با بیان اینکه در هنگام خرید مواد غذایی باید به نشانگرهای درج شده بر روی محصول توجه کنیم، افزود: دبیرخانه کشوری نشان‌گرهای رنگی تغذیه‌ای علوم پزشکی همدان است.

محمد کاظم‌زاده با تأکید بر اینکه وزارت بهداشت در حال حرکت به سمت آگاهی بخشی مردم در خصوص استفاده از مواد غذایی است، تصریح کرد: بر اساس این آگاهی‌ها انتخاب مواد غذایی و مصرف مواد به خود مردم واگذار می‌شود.

انتهای پیام/

دیدگاه شما

کانال خبری تلگرامی صبح رزن