حسن لطفی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در رابطه با افزایش شدید مصرف مواد مخدر ایران گفت: برای مدیریت در حوزه آسیبهای اجتماعی و مخصوصا مواد مخدر باید از راهکارهای علمی استفاده کنیم به این صورت که ابتدا ریشه و علل گرایش جوانان جامعه به سمت مواد مخدر را بررسی و سپس برای رفع آن گام برداریم. بسیاری از ارگانها با این نظر موافق هستند که برای کنترل و کاهش مصرف مواد مخدر در کشور روشهای تنبیهی و پلیسی پاسخگو نیست.
هزینه درمان اعتیاد،هشت برابر هزینه پیشگیری است
نماینده مردم رزن در مجلس شورای اسلامی، افزود: هزینه درمان در کشور ما هشت برابر هزینه پیشگیری است، اما متاسفانه ستادی برای پیشگیری از مصرف مواد مخدر تشکیل نمیدهیم، در این ستاد باید به عوامل گرایش یک فرد به مواد مخدر، خانواده، محیط مدرسه، محیط تفریحی، محیط کار، والدین توجه کنند که چه عواملی باعث میشود یکفرد به مصرف مواد مخدر و اعتیاد گرایش پیدا کند؟ به عنوان مثال اگر ضعف اقتصادی خانوادهها و فقر مطلق باعث شده که خانواده به سمت مواد مخدر برود، راهکاری برای پیشگیری از فقر انجام دهیم ما تا زمانی که علل مسائل و گرایش جوانان به مواد مخدر را پیدا نکنیم، تنها پولهایمان را هزینه کردیم و نتیجهای حاصل نخواهد شد.
رسیدگی به معضلات مواد مخدر نیازمند یک متولی خاص است
این نماینده مجلس دهم اظهار داشت: بسیاری نهادها در کشور با تولید، توزیع و مصرف مواد مخدر مبارزه میکنند ولی غافل از اینکه بهتر است با هزینه کمتر علتهای مختلف از جمله فقر و بیکاری و مهم تر از آن فقر فرهنگی که باعث شده جوانان ما به این سمت گرایش پیدا و رفع کنیم. ما اگر بخواهیم ریشه مصرف مواد مخدر را خشک کنیم بایستی در علتها سرمایه گذاری کنیم.
این نماینده مردم در مجلس دهم، اظهار کرد: ما در حوزه مبارزه و کنترل مواد مخدر یک متولی خاص و علمی نداریم، باید فضایی به وجود بیاوریم که فرد با میل و رغبت بیاید و خوراک فکری، علمی و معنوی حتی کمک هزینه اقتصادی بگیرد تا بعد از بهبودی و ترک در ریل زندگی قرار بگیرد.
کلاسهای NA یا معتادان گمنام علیرغم عملکرد مناسب حمایت نمیشوند
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در حال حاضر کلاسهای خوبی برای کنترل مصرف و ترک اعتیاد وجود دارد، اما متاسفانه از آنها حمایت نمیشود، مانند کلاس های NA یا همان معتادان گمنام یا اجتماع محور که ساختمانی برای انجام کار ندارند و همچنین کمک هزینهای از سوی دولت به آنها تعلق نمیگیرد. حتی یک سالن همایش نیز در اختیارشان قرار نمیدهند تا هفتهای دوساعت جلسهای برگذار کنند و حرفهایشان را بزنند.
این نماینده مردم در مجلس دهم، ادامه داد: مراکز بازتوانی که توسط سازمان بهزیستی برقرار شد علیرغم هزینه های سنگین خروجی خاصی نداشت، در صورتی که این اجتماع محورهای مراکز NA یا معتادان گمنام رایگان برگذار میشود و هزاران نفر را از این طریق ترک میدهد، اما به هیچ عنوان از این مراکز و جلسات حمایت نمیشود.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در نتیجه برای کنترل مصرف مواد مخدر باید علل گرایش را شناسایی و در جهت رفع آن گام برداریم، در غیر این صورت اگر میلیاردها تومان هم برای مبارزه با روش پلیسی سرمایه گذاری کنیم، این معضل بزرگ اجتماعی کنترل نخواهد شد./
پایان پیام
دیدگاه شما