آخرین اخبار

تاریخ : 7. ارديبهشت 1392 - 15:49   |   کد مطلب: 2940
پیکر «امیرحسین فردی» در قطعه هنرمندان آرام گرفت
مراسم تشییع پیکر امیرحسین فردی استاد ادبیات انقلاب اسلامی در حوزه هنری برگزار شد. حدادعادل پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی به مناسبت درگذشت این نویسنده برجسته ادبیات را قرائت کرد.

به گزارش صبح رزن  به نقل از تسنیم، مراسم تشییع پیکر امیر حسین فردی نویسنده متعهد و انقلابی کشورمان در حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد.

در این مراسم شخصیت‌هایی همچون سیدمحمدحسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محسن مومنی رئیس حوزه هنری، مجید مجیدی، فرج الله سلحشور، علیرضا قزوه، وحید جلیلی، حداد عادل، حمیدرضا شاه‌آبادی معاون هنری وزارت ارشاد، مصطفی رحماندوست، حجت الاسلام سید محمود دعایی، محمد حسنی، حسین شریعتمداری، محمد اللهیاری، گلعلی بابایی، محمد‌علی زم، حسن بنیانیان، محمد و محمدرضا سرشار، امیر خوراکیان و جمعی دیگر از  شاعران، نویسندگان و هنرمندان کشور و مدیران دفاتر حوزه هنری حضور داشتند.

پیکر این نویسنده از محل مسجد جواد الائمه(ع) به سمت حوزه هنری آورده شد و از حوزه هنری به سمت قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) برده خواهد شد تا امیرحسین فردی در آرامگاه ابدی خود به خاک سپرده شود.

در این مراسم پس از ورود پیکر مرحوم فردی به حوزه هنری و قرائت قرآن ناصر نادری از اعضای شورای نویسندگان مسجد جوادالائمه(ع) بیانیه شورای نویسندگان این مسجد را قرائت کرد. سپس حسین شریعتمداری به تشریح از فعالیت‌ها و سوابق این استاد ادبیات در موسسه کیهان پرداخت و در ادامه غلامعلی حداد عادل عضو برجسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی به قرائت بخشی از پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی در پی درگذشت استاد فردی پرداخت.

پس از سخنان حداد عادل حجت‌الاسلام والمسلمین محمدیان عضو شورای فرهنگ‌نامه قرآنی که مرحوم فردی در تهیه ان نقش به‌سزایی داشته است به سخنرانی پیرامون فعالیت‌های او در عرصه ادبیات انقلاب پرداخت. مدیحه‌سرایی و ذکر مصیبت توسط ذاکران اهل‌بیت(ع) بخش دیگری از  مراسم تشییع مرحوم فردی در حوزه هنری بود.

در ادامه این مراسم به امامت حجت‌الاسلام محمدیان بر پیکر امیرحسین فردی در حوزه هنری تهران نماز خوانده شد.

امیرحسین فردی عصر پنج‌شنبه در پی بیماری در مسیر انتقال به بیمارستان لقمان از دنیا رفت. فردی از مؤسسان کتابخانه‌ مسجد جوادالائمه (ع) در سال ۱۳۵۳ و تشکیل شورای نویسندگان آن مسجد بود که در ادامه به حوزه‌ هنری پیوستند و از ستون‌های اولیه این نهاد بودند.

از میان آثار فردی، می‌توان به «اسماعیل»، «آشیانه در مه»، «سیاه‌چمن»، «یک دنیا پروانه» و «کوچک جنگلی» اشاره کرد. جدیدترین اثر او با نام «گرگ‌سالی» منتشر شده است.

پیش از آغاز مراسم در حوزه هنری مراسم وداع با پیکر امیرحسین فردی نویسنده انقلابی کشورمان صبح امروز (شنبه) هفتم اردیبهشت ماه از مقابل منزل ایشان به سمت مسجد جوادالائمه واقع در خیابان سی‌متری جی برگزار شد. در مراسم تشییع این نویسنده ارزشمند انقلاب اسلامی جمعی از شخصیت‌های فرهنگی و  ادبی، شورای نویسندگان مسجد جوادالائمه، شاگردان او، تنی چند از مسئولان فرهنگی و ادبی کشورمان و جمعی از دوستداران او حضور داشتند.

این مراسم با مداحی و ذکر مصیبت اکبر جریان‌‌پور همراه بود و گلعلی بابایی، سردار آجرلو، محمد ناصری، محمد تفرشیان، قربانی (دبیرجشنواره شهیذ غنی‌پور) و... از جمله شخصیت‌های فرهنگی حاضر در آن بودند.

مسجد جوادالائمه از مساجدی بود که امیرحسین فردی در دوران حیات خود در آن حضور پررنگ و برجسته‌ای داشت. فردی با اینکه از شخصیت‌های برتر در حوزه ادبیات انقلاب ایران بود، در تمامی سال‌های زندگی خود زیستی ساده و در سطح طبقه متوسط جامعه را برای خود برگزیده بود. او ساکن خیابان سی‌متری جی در تهران بود. بسیاری از نزدیکان فردی یکی از نقاط تمایز و برجسته شخصیت او را همین مسجدی بودن و صرف عمر برای ادبیات انقلاب می‌دانند.

مرحوم امیرحسین فردی در سن 64 سالگی دارفانی را وداع گفت.

حداد عادل: به یاد تشییع شهید آوینی افتادم

غلامعلی حدادعادل در مراسم تشییع پیکر امیرحسین فردی گفت: یکی از پیوندهای من با آقای فردی این بود که در مورد کیهان بچه‌ها صحبت می کردیم. من همواره خوشحال بودم که این مجله با مدیریت او تداوم انتشار یافت.

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم تشییع پیکر امیر حسین فردی مدیر مرکز آفرینش های ادبی حوزه هنری صبح امروز شنبه هفتم اردیبهشت در حوزه هنری و با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس حوزه هنری و جمع کثیری از هنرمندان و اهالی قلم برگزار شد.

در این مراسم غلامعلی حداد عادل پس از قرائت بخشی از پیام مقام معظم رهبری به مناسبت درگذشت فردی در سخنانی اظهار کرد: من امروز تنها برای اظهار همدردی و شریک شدن در غم همه شما در اینجا حاضر شده‌ام و برای سخنرانی نیامده‌ام. دیدار من با آقای فردی معمولا زمان‌هایی بود که برای برنامه‌ای به حوزه می‌آمد و همواره هم چهره آرام و نجیب و متین او را تحسین می‌کردم. دو هفته قبل هم در سالگرد شهادت سید مرتضی آوینی به حوزه آمدم و او هم در کنار من نشست و چند کلامی صحبت کردیم و فکر نمی کردم به این زودی در کنار پیکرش جمع شویم.

حداد عادل ادامه داد: این مراسم مرا به یاد تشییع پیکر شهید آوینی انداخت که آن هم در بهار بود.

وی افزود: امیرحسین فردی از بنیانگذاران حوزه هنری بود که سنگ بنای آن را گذاشت. او در واقع راه را آغاز کرد و تا آخر نیز آن را ادامه داد. من از دو جهت همواره نسبت به او احساس احترام می‌کنم؛ نخست از منظر توجهی که به بچه‌ها داشت. او می توانست به جای بیست و چند سالی که در کیهان بچه‌ها بود در جاهای دیگری که نام و نشان و آوازه دارد مشغول شود و مسئولیت بپذیرد اما تشخیص داد که باید برای آینده انقلاب اسلامی به سراغ بچه ها برود و آنها را تربیت کند. از سوی دیگر ایشان به آموزش توجه ویژه‌ای داشت و معتقد بود هر مدیر باید برای تربیت نیروهای آینده سازمان خود برنامه داشته باشد و در همین راستا برای تربیت نویسندگانی در تراز انقلاب اسلامی هم فعالیت می کرد.

رئیس بنیاد سعدی افزود: یکی از پیوندهای من با آقای فردی این بود که هنگامی که به هم می رسیدیم در مورد کیهان بچه‌ها صحبت می کردیم. من همواره خوشحال بودم که این مجله با مدیریت او تداوم انتشار یافت و به او می‌گفتم من از اولین شماره کیهان بچه‌ها را که در یازده سالگی ام منتشر شد خریدم و خواندم و خوشحالم که امروز این مجله به دست تو دوام پیدا کرده است.

حداد عادل تاکید کرد: گواهی صادقانه رهبر انقلاب که این نویسنده را هنرمندی مومن، صادق و سخت‌کوش نامیدند بهترین گواه برای فعالیت‌های ایشان است. ان شاء الله که خدمات او در نزد خداوند نیز مورد قبول باشد.

در ادامه این مراسم حجت‌الاسلام محی الدین بهرام محمدیان رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی و آموزش درسی در سخنانی اظهار کرد: بر اهل عمل قولی است که فشارها نلرزاندشان و بر آنچه گفته‌اند پایمرد بایستند و آقای فردی چنین انسانی بود. همین که رهبری در مورد ایشان چنین سخنانی گفته اند گواهی این است که ایشان چگونه فعالیت می کرده اند و بر او کفایت می کند.

معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: من با آقای فردی نزدیک به دو دهه در شورای فرهنگنامه قرآنی کار کرده ام و ایشان را فردی علاقه مند به آشنا کردن مخاطبانش با فعالیت های قرآنی یافتم. حیات او اگر چه در این عالم تمام شد اما با آخرین نفس دنیایی اش ریحان بهشتی مشامش را نواخت.

محمدیان تاکید کرد: فردی یک اصولگرا به معنای واقعی بود که پای اصول و اعتقادات خود ایستاد و از آن کوتاه نیامد و همین بود که او را نگین حلقه اهل هنر و ادب، بسیجی و انقلابی و مسلمان متعهد کرد.

پس از سخنرانی محمدیان و به امامت وی نماز میت بر پیکر امیرحسین فردی در حوزه هنری خوانده شد این نویسنده انقلابی با بدرقه حضار به سمت قطعه هنرمندان بهشت زهرا تشییع شد.

حاشیه‌نگاری از یک روز تلخ

به گزارش جهان به نقل از فارس، امیرحسین فردی چهره نام آشنای عرصه مدیریت و ادبیات و به گفته رهبر انقلاب مؤمن و سخت‌کوش از پیشکسوتان در عرصه فعالیت دوران انقلاب و از بنیانگذاران هسته‌های جوانان هنرمند انقلاب بود.

نیاز نیست یک خبرنگار تملق کرده و یا با اغراق این جمله را که «همه آمده بودند با فردی واع کنند» را در خبر خود درج کند.

امیرخان فردی نیاز به پرگویی و قطار کردن واژه‌های بزرگ و تملق آمیز پشت سر هم ندارد او امیرحسین فردی بود و همگان او را به مانند یک معلم، دوست و مربی فوتبال دوست داشتند.

در مراسم وداع با او که نویسنده‌ای به حق ارزشی و انقلابی بود همه بودند از سینماگران، آهنگ‌سازان، محققان، نویسندگان، وزیر و مدیر و اهل هنر... همه بودند از مجید مجیدی، فرج‌الله سلحشور، کشن فلاح، رحیم مخدومی، شاکری، پرویز، فیض، پیام فضلی‌نژاد، محمد الهیاری، سردار آجرلو و ... نام‌ها که بسیارند اما چرا فردی به واقع تا این حد محبوب بود؟

محبوبیت او نه تنها در میان دوستان و همکاران نزدیکش بلکه در میان کودکان و آشنایان با کیهان بچه‌ها نیز مشهود است تشییع او با وداع باشکوه از مسجد جواد الائمه آغاز و تا بهشت زهرا و قطعه هنرمندان ادامه داشت اما چشمان دوستانش دریاچه‌هایی از غم دارد.

آنها باور ندارند که فردی دیگر در آن اتاق در حوزه هنری نیست، بهت‌زده هستند که دفتر مدیریت مرکز آفرینش‌ها بدون امیرخان چه خواهد شد.

مراسمی با شکوه، پیام‌های تسلیتی بسیار همه و همه نشان از محبوبیت امیر در حوزه هنری دارد.

حاشیه‌نگاری این مراسم حتی برای یک خبرنگار که خود مراوداتی با امیرحسین فردی دارد سنگین است و تنها می‌تواند به اشک‌های محسن مؤمنی شریف، محمد حمزه زاده، مهدی خاموش و سایر دوستان و فرزندانش اشاره کند، بغض که همچنان ادامه دارد اما ترکیدن آن صحه بر جای خالی امیر حسین فردی است.

در پایان باید گفت: اهالی رسانه و مطبوعات هم از این ضایعه متأثر هستند او معلمی آرام و دلسوز حتی برای یک خبرنگار بود.

فردی امیر قصه‌نویسان متعهد پس از انقلاب بود

شورای نویسندگان مسجد جوادالائمه به مناسبت درگذشت امیرحسین فردی بیانیه‌ای صادر کرد و وی را امیر قصه‌نویسان متعهد پس از انقلاب اسلامی دانست.

به گزارش خبرنگار مهر، شورای نویسندگان مسجد جوادالائمه به مناسبت درگذشت امیرحسین فردی موسس این شورا بیانیه ای صادر کرد. متن این بیانیه به شرح زیر است:

انا لله و انا الیه راجعون

امیرحسین فردی، نامی آشنا در ادبیات انقلاب اسلامی است. بزرگمردی که 64 بهار میهمان زمینیان بود و با دنیایی از خاطرات زیبا و ماندگار دعوت خدا را اجابت کرد و به ملکوت اعلی پیوست.

فردی نویسنده توانا و مدیری دلسوز در عرصه فرهنگ و ادب  و معلمی مهربان بود و بی‌تردید صدها هنرمند معاصر در عرصه ادبیات داستانی، شعر، گرافیک، سینما و ... خود را وامدار راهنمایی‌ها و حمایت های او می دانند.

کودکان و نوجوانان دیروز و امروز نام امیرحسین فردی را در ذهن خود حک خواهند کرد و با مرور آثار خلاق و ماندگارش آینده‌ای دلپذیر و مومنانه و انقلابی را جستجو خواهند کرد.

امیرحسین فردی بنیان‌گذار شورای نویسندگان جواد الائمه و آغازگر جریان ادبیات مردمی انقلاب اسلامی در قالب بچه‌های مسجد و مربی بزرگ جلسات قصه‌نویسی مسجد جواد الائمه - به عنوان مهم‌ترین کارگاه قصه‌نویسی پس از انقلاب اسلامی - بود. وی را بایستی امیر قصه‌نویسان متعهد پس از انقلاب اسلامی دانست.

از باب وجودش ده‌ها نویسنده شکفته‌اند و پا در جا پای او فشرده‌اند و به فتح قله‌های بند ادبیات انقلاب اسلامی دل بستند. اینک امیرحسین فردی در مامن الهی آرام گرفته است و به دیدار شاگرد شهیدش حبیب غنی‌پور مسرور گشته است.

شورای نویسندگان مسجد جواد الائمه با عرض تسلیت به جامعه ادبی ایران به ویژه هنرمندان مسلمان و متعهد و آرمانگرا از ذات اقدس الهی علو درجات را برای ایشان و صبر و بردباری را برای خانواده گرانقدرشان آرزومند است.

اینک ماییم و آرمان‌های مقدس امیرحسین فردی که چونان قله‌های سر به فلک کشیده ما را به سوی خود می‌خواند یادش گرامی و راهش پر رهرو باد.     

دیدگاه شما