به گزارش صبح رزن به نقل از ایرنا ˈفرحناز رافعˈ روز پنجشنبه در آیین تجلیل از داوطلبان جمعیت هلال احمر استان همدان و جشن گلریزان برای بیماران بی بضاعت، گفت: اقدامات چشم گیر داوطلبان جمعیت هلال احمر کشور در طرح نیابت که طی آن سالمندان تحت پوشش هلال احمر قرار گرفتند باعث شد تاجایزه جهانی مدیریت منابع داوطلبی صلیب سرخ جهانی برای نخستین بار به ایران تعلق بگیرد.
وی ادامه داد: جمعیت هلال احمر کشور این جایزه را مدیون خون پاک شهدا می داند چرا که این طرح با اولویت رسیدگی به پدران و مادران سالمند، شهدا، جانبازان و ایثارگران آغاز شد و در مراحل بعدی به تمامی سالمندان کشور تسری یافت.
این مقام مسوول تصریح کرد: در زمان طراحی و اجرای طرح نیابت چشم انداز جمعیت هلال احمر به دست آوردن رتبه اول در منطقه خاورمیانه بود اما پس از آغاز طرح و اجرای آن توسط داوطلبین توانستیم رتبه اول جهان را از آن خود کنیم.
رافع تشریح کرد: دواطلبان جمعیت هلال احمر طی این طرح به سالمندان رسیدگی می کنند، آنان را به مسافرت می برند، به خانه خود دعوت می کند، به خانه آن ها می ورند و مانند یک خانواده با آنان رفتار می کنند.
وی ادامه داد: دریافت این جایزه باعث شد که جزییات طرح نیابت در سایت سازمان جهانی صلیب سرخ قرار بگیرند و از ایران خواسته شود که با یکی از جمعیت های دواطلبانه جهان خواهر خوانده شود و فرانسوی ها در باره این موضوع تقاضا خود را مطرح کرده اند.
رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر تأکید کرد: شاخص بخشندگی و فعالیت های دوطلبانه در ایران وضعیت خوبی ندارد بنابراین باید در سال آینده نیروهای داوطلب ساماندهی شوند تا این شاخص در کشور بهبود یابد.
رافع ادامه داد: افزایش این شاخص در درجه اول به ارتقا سلامت روانی جامعه خواهد انجامید چرا که کمک به دیگران به انسان آرامش می بخشد و کیفیت زندگی او را ارتقا می دهد بنابراین اقدامات بشر دوستانه در درجه اول به خود فرد داوطلب کمک خواهد کرد.
وی گفت: فعالیت های داوطلبانه و نیروهای مردمی را باید به سمتی سوق داد که سازمان های مردم نهاد و تشکل هایی تشکیل شود که بتوانند نیازهای اجتماعی جامعه را پاسخ دهند.
این مقام مسوول ضرب المثل ˈچراغی که به خانه رواست به مسجد حرام استˈ را یک شعار مخرب برای روحیه کمک به دیگران در جامعه ایرانی دانست و گفت: اگر به سیره ائمه توجه کنیم خواهیم دید که این بزرگوارانه همواره دیگران را بر خود ترجیح داده و آنچه خود به آن نیاز داشتند به دیگران انفاق کردند بنابراین این ضرب المثل را باید از فرهنگ عمومی جامعه پاک کرد.
رافع با تأکید بر این که دولت ها به تنهایی نمی توانند پاسخگویی نیازهای جامعه باشند، گفت: در حال حاضر 500 هزار نفر نیازمند درمانی تحت پوشش هلال احمر قرار دارند و از ابتدای سال جاری تا کنون 58 هزار واحد خونی توسط داوطلبان جمعیت اهداه شده و 731 کاروان سلامت به نقاط مختلف اعزام شدند.
وی شناسایی نیازمندان پنهان که نیاز خود را علنی نمی کنند، اقدامات پیشگرانه از مبتلا شدن افراد به ایدز و اعتیاد را اولویت هایی دانست که دواطلبان می توانند به آن ورود پیدا کرده و منشا خیر و برکت برای جامعه باشند.
نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال اهمر استان همدان نیز در این مراسم گفت: اسلام دینی است که با بی تفاوتی زاویه داشته و مسلمانان باید به هم نوعان خود حساس بوده و نسبت به آنان مسوولیت پذیر باشند.
حجت الاسلام ˈموسی سالمیˈ ادامه داد: داوطلبان جمعیت هلال احمر از جان و عمر خود می گذرند و ریالی نیز مزد در این دنیا طلب نمی کنند چرا که اجر و پاداش آنان در نزد خداوند محفوظ است.
وی افزود: ضرب المثل ˈچراغی که به خانه رواست به مسجد حرام استˈ خلاف سیره امیر المومنین است چرا که وی خود گرسنه می ماند اما به یتیمان، مسکینان و اسیران طعام می داد .
نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر استان همدان تصریح کرد: این ضرب المثل را اسراییلی ها در ایران ساری و جاری کردند چرا که آنان معتقدند همه افراد باید ثروتمند باشند و اگر نیازمندی هم در جامعه آنان وجود داشته باشد او را نیازمندتر خواهند کرد.
حجت الاسلام سالمی ادامه داد: منطق اسلام بی تفاوتی و یا این که عیسی به دین خود و موسی به دین خود نیست بلکه اسلام از شرافت عظیمی صحبت می کند که هر انسان باید در خود داشته باشد و نسبت به هم نوع خود احساس مسولیت کند.
وی گفت: در جامعه امروز ایرانی بسیاری از مردم دست از خیرات برداشته و صندوق های قرض الحسنه خالی شده اند و اگر یک بیمار نیازمدن به وام احتیاج داشته باشد هیچ بانکی برای این بیمار وامی تعبیه نکرده است.
نماینده ولی فقیه در هلال احمر همدان گفت: افرادی که امروز به این مجلس برای کمک به بیماران نیازمند آمده اند افراد انتخاب شده ای هستند که خدواند به آن ها عنایت داشته تا به دست آنان گره بندگان دیگرش را بگشایند.
حجت الاسلام سالمی تأکید کرد: فرهنگ وقف در جامعه ایران کمرنگ شده است و هر روز میزان وقف ها به هلال احمر کاهش می یابد در صورتی که بسیاری از معقول ها رو به افزایش است.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان همدان نیز در این آیین اظهار کرد: پنجم دسامبر هر سال روز جهانی دواطلبان در سراسر جهان لقب گرفته که نشان دهنده جایگاه رفیع داوطلبان در جوامع انسانی است.
ˈحمید ره انجامˈ افزود: بیشترین تلاش جمعیت هلال احمر ارایه خدمت به محرومان، نیازمندان، خدمات درمانی و ارایه دارو به بیماران است که هر چند در سال جاری جمعیت با کمبود بودجه مواجه بود اما دواطلبان توانستند به صورت خودجوش اقدامات بزرگی را انجام دهند.
وی تصریح کرد: 150 خانه داوطلبی در سراسر استان وجود دارد که در حال فعالیت هستند و جمعیت هلال احمر وظیفه خود می داند که زمینه را برای فعالیت داوطلبان مهیا کند.
این مقام مسوول گفت: داوطلبان جمعیت هلال احمر استان همدان زحمات بسیاری را در حوزه درمان و دارو تا کنون متحمل شدند و بدون وقفه به خدمت رسانی مشغول بوده اند.
در پایان این مراسم جشن گلریزانی برای بیماران بی بضاعت برگزار شد که طبق آخرین آمار به دست آماده بیش از 700 میلیون ریال جمع آوری شد. در این مراسم از خانواده امدادگر جان باخته بر سر عملیات نجات بنفشه عزیزی نیز تجلیل به عمل آمد و از نه داوطلب برگزیده شامل فریبا تنها از اسدآباد، عطیه مجاهد پرور از بهار، محمد خدابخشی از تویسرکان، حسن احمدی نژاد از رزن، ابوالفضل رسولی از فامنین، مسلم اسکندری از کبودراهنگ، محمدجواد علیپور از ملایر، علی حاجیان از نهاوند و محمدرضا قائدی از همدان تقدیر شد.
دیدگاه شما