تاریخ : 7. دى 1392 - 12:59   |   کد مطلب: 5743
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس٬ با انتقاد از افزایش آمار بیسوادی در کشور، گفت: محرومیت‌های اجتماعی و گسترده شدن مشکلات معیشتی و بی‌توجهی مسئولان به ریشه کن کردن بیسوادی عواملی است که سازمان نهضت سواد‌آموزی را از هدف اولیه خود دور کرده است.

به گزارش صبح رزن،عطاالله‌سلطانی صبور در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری خانه ملت٬ با یادآوری سالروز تشکیل سازمان نهضت سواد آموزی به دستور امام خمینی با هدف ریشه‌کن کردن بیسوادی٬ گفت: عملکرد سازمان نهضت سواد آموزی در  سال‌های اخیر نشان از عقبگرد این سازمان از اهدافش دارد.

نماینده مردم رزن در مجلس شورای اسلامی٬ با بیان اینکه تشکیل نهضت سواد آموزی نیز مانند بسیاری از نهادها و ارگانهای کشور از ثمرات انقلاب اسلامی است که تحولی بزرگ در کشور ما پدید آورد٬ افزود: متاسفانه رشد آمار بیسوادان و انسداد بیسوادی بین نوجوانان و جوانان نتایج بی توجهی مسئولان به این سازمان و اهداف تعریف شده برای آن است.

 

آمار متناقض بیسوادی جای تامل دارد

وی با یادآوری آمار و ارقام متناقض درباره نرخ بیسوادی در کشور٬ تصریح کرد: طبق آمار و ارقام منتشر شده در حال حاضر ما حدود 10 میلیون بیسواد در کشور داریم که این آمار فزاینده جای تامل دارد.

این نماینده مردم در مجلس نهم٬ با تاکید بر اینکه رتبه باسوادی ایران در میان کشورهای جهان طبق آماری که از سوی مرکز پژوهش های مجلس منتشر شده 86 است٬ گفت: سازمان نهضت سوادآموزی آمار باسوادی در کشور را 98 درصد اعلام می‌کند که بر این اساس باید رتبه بهتری نسبت به آنچه مرکز پژوهش‌ها اعلام کرده داشته باشیم که این تناقص آماری خود جای سوال دارد.

 

تلاش کمیسیون آموزش مجلس برای دستیابی به آمار دقیق بیسوادان در کشور

سلطانی‌صبور با بیان اینکه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس به دنبال دستیابی به آماری دقیق از تعداد بیسوادان در کشور است٬ افزود: تا زمانی که آمار دقیقی از بیسوادان در کشور نداشته باشیم نمی‌توان سیاستگذاری دقیقی در ارتباط با کاهش آمار بیسوادی و رسیدن به رشد و توسعه علمی در کشور داشت.

 

الحاق سازمان نهضت سوادآموزی به وزارت آموزش و پرورش یکی از دلایل عقبگرد این سازمان

نماینده مردم رزن در مجلس نهم٬ با تاکید بر اینکه الحاق سازمان نهضت سوادآموزی به وزارت آموزش و پرورش دست این سازمان را برای سیاستگذاری مجزا کوتاه کرده است٬ گفت: تا زمانی که این سازمان وجودی مستقل نداشته و نتواند ردیف بودجه جداگانه‌ای داشته باشد نمی‌توان به کاهش آمار بیسوادی و محقق شدن اهداف آن امیدوار بود.

وی با یادآوری رشد آمار بازماندگان از تحصیل در رده‌های سنی نوجوانان و جوانان در کشور٬ افزود: محرومیت‌های اجتماعی و گسترده شدن مشکلات معیشتی و بی‌توجهی مسئولان به ریشه کن کردن بیسوادی عواملی است که سازمان نهضت سواد‌آموزی را از هدف اولیه و مهم خود دور کرده است.

 

انسداد بیسوادی در رده سنی زیر 10 سال معضل امروزه کشور

این نماینده مردم در مجلس نهم٬ راهکار خروج از انسداد بیسوادی و ریشه کن کردن آمار بالای آن را توجه به نیازهای سازمان نهضت سواد‌آموزی از سوی مسئولان خواند و تصریح کرد: دولت باید با اندیشیدن تدابیر لازم امکان سیاستگذاری مستقل در کنار اختصاص ردیف بودجه جداگانه را برای این نهضت فراهم کند.

رئیس کمیته آموزش و تحقیقات مجلس نهم٬ با بیان اینکه سازمان نهضت سواد‌آموزی در سال‌های اخیر روش‌های نوینی را برای آموزش بیسوادان از جمله آموزش تک به تک آنان در پیش گرفته است٬ گفت: متاسفانه نبود آمار دقیق از بیسوادان در کشور در کنار نبود برنامه‌ریزی مشخص برای شناسایی جامعه هدف٬ منجر به آموزش چندباره بیسوادان و هدر روی منابع شده است.

وی با تاکید بر اینکه هدف سازمان نهضت سوادآموزی ریشه‌کن کردن بیسوادی در جامعه آماری زیر 50 سال کشور است٬ افزود: متاسفانه رشد آمار بازماندگان از تحصیل در افراد زیر 10 سال معضلی است که برای سیستم آموزش کشور زنگ خطر به شمار می رود.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی٬ یادآور شد: از بین بردن بیسوادی در کشور نیازمند عزم جدی از سوی مسئولان و توجه به رفع نیازهای سازمان نهضت سواد اموزی به عنوان متولی این امر است./

دیدگاه شما

کانال خبری تلگرامی صبح رزن