تاریخ : 14. دى 1392 - 11:24   |   کد مطلب: 5820
شهرستان رزن در ۸۵ کیلومتری همدان در دشتی هموار با زمین‌های حاصلخیز و مناظر طبیعی در مسیر جاده اصلی همدان به تهران قرار گرفته است. به لحاظ اینکه رزن در شمالی‌ترین نقطه استان واقع شده است، هوای آن نسبتاً سردتر از سایر نقاط استان است.

 به گزارش صبح رزن به نقل از همدان‌پیام، شهرستان رزن در ۸۵ کیلومتری همدان در دشتی هموار با زمین‌های حاصلخیز و مناظر طبیعی در مسیر جاده اصلی همدان به تهران قرار گرفته است. به لحاظ اینکه رزن در شمالی‌ترین نقطه استان واقع شده است، هوای آن نسبتاً سردتر از سایر نقاط استان است.
این شهرستان در موقعیت جغرافیایی بسیار مناسبی واقع شده و همسایگی با استان‌های صنعتی نظیر قزوین، مرکزی و دسترسی آسان به مرکز کشور و استان از مزایای این شهرستان به شمار می‌رود تا فعلیت‌های اقتصادی آنها سرریز این منطقه شود. شهرستان رزن 3/14 درصد از مساحت استان را با مساحتی معادل 2 هزار و 730 کیلومتر مربع به خود اختصاص داده و 116 هزار و 437 نفر جمعیت را در 3 شهر و 125 روستای دارای سکنه در قالب 3 بخش و 7 دهستان در خود جای داده است. شغل 76 درصد مردم در این دیار، کشاورزی است.
این شهرستان سهم بسزایی در پیروزی انقلاب اسلامی ایفا کرده است که حضور فعال علما در صحنه‌های مختلف انقلاب اسلامی و جوانان غیور این خطه در عرصه نبرد و 8 سال دفاع مقدس گواهی بر این مدعاست همچنین تقدیم 469 شهید سرافراز و داشتن هزاران جانباز، رزمنده، ایثارگر و آزاده سند افتخار دیگری برای شهرستان انقلابی رزن به شمار می‌رود.
فرماندار رزن معتقد است: دولت "تدبیر و امید" پس از خلق حماسه سیاسی و حضور جهادی و حماسی مردم در انتخابات دولت، تمام همت خود را برای تکمیل فرآیند حماسه سیاسی مردم به کار گرفته و با کسب موفقیت‌ در مذاکرات ژنو، موجبات امیدواری و شادابی در مردم را فراهم کرده است و گام‌های بلندی را در راستای تحقق حماسه اقتصادی برداشته و اولویت‌های برنامه‌های خود را برای کاهش نرخ تورم و رشد اقتصادی و کاهش نرخ بیکاری و افزایش توان خرید مردم قرار داده است.
کرم اصفهانی ادامه می‌دهد: نیکبخت به عنوان استاندار و نماینده دولت در همدان نیز سیاست کاری و شعار خود را "همت همگانی" برای توسعه مطرح کرد که باید تمام همت خود را برای تحقق این امر مهم یعنی توسعه همه‌جانبه استان به کار گیریم. به طور قطع شهرستان رزن با داشتن پتانسیل‌های خوب در حوزه کشاورزی، صنعت، گردشگری و صنایع‌دستی و منابع انسانی غنی می‌تواند سهم بسزایی در تحقق شعار استاندار ایفا کند و این آمادگی و مشارکت و همت همگانی در شهرستان وجود دارد تا با هم‌افزایی و به کارگیری همت همگانی بتوان زمینه و بستر توسعه همه‌جانبه شهرستان را فراهم کرد.
وی با توجه به اینکه استاندار همدان تنها راه نجات استان از مشکلات را سرمایه‌گذاری بخش خصوصی عنوان می‌کند، می‌گوید: باید گام‌های مؤثری را برای جذب سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی برداشت و زمینه را برای حضور آنها فراهم کرد.
کرم اصفهانی فرماندار رزن در ادامه به تعدادی از طرح‌های نیمه‌تمام، مشکلات‌ها و نیازهای شهرستان اینچنین می‌گوید.

 احداث باند دوم سه‌راهی اصله - قروه درجزین- رزن- دمق- اورقین (کریدور شمال استان)
این پروژه از پروژه‌های مهم، محرک و تأثیرگذار است که هم برای توسعه اقتصادی اجتماعی شهرستان نقش مؤثری دارد و هم در کاهش تصادفات منجر به فوت و جرح می‌تواند تأثیر بسزایی داشته باشد. این پروژه در چند قطعه آغاز شده که قطعه کاج - سه‌راهی اصله به طول 22 کیلومتر در حال خاکبرداری و زیرسازی است. قطعه کاج- قروه- رزن به طول 15 کیلومتر با پیشرفت فیزیکی بالا فعال بوده و قطعه رزن- دمق با پیشرفت فیزیکی 45 درصد در حال انجام است. البته در حال حاضر به خاطر برودت هوا و بارندگی متوقف شده است اما برای انجام کامل این پروژه نیاز به مساعدت استاندار و وزارت راه و شهرسازی و پیگیری‌های نماینده مردم در مجلس دارد.
 احداث باند دوم رزن- آوج و کنارگذر رزن
در مسیر رزن- آوج که از مسیرهای حادثه‌خیز است و تصادفات منجر به فوت و جرح زیادی درآن اتفاق می‌افتد، زیرسازی پروژه به اتمام رسیده و حدود 12 کیلومتر آسفالت اجرا شده و مابقی مسیر آماده اجرای آسفالت است که نیاز به اعتبار دارد.
همچنین خاکبرداری پروژه کنارگذر رزن به طول 9 کیلومتر انجام شده و تعدادی از پل‌ها در حال ساخت است که برای تداوم عملیات اجرایی نیاز به اعتبار دارد.
 احداث باند دوم امیریه- قروه
مطالعات این طرح انجام شده است و برای آغاز عملیات اجرایی به اعتبار قابل توجهی نیاز دارد.
 سد شنجور
با توجه به وضعیت آبی شهرستان و مشکلات عدیده برای تکمیل آب شرب شهرها و روستاهای شهرستان و تأمین آب بخش صنعت، نیاز مبرم به تکمیل این سد داریم. این پروژه از پروژه‌های مهر ماندگار است و در حال حاضر حدود 76 درصد پیشرفت فیزیکی دارد که در صورت تکمیل می‌تواند موجبات شکوفایی کشاورزی و صنعت شهرستان را فراهم کند البته برای تکمیل نیاز به اعتبار ویژه‌ای دارد.
 مجتمع‌های آبرسانی در روستاها
این شهرستان با 7 مجتمع آبرسانی و 2 مجتمع در حال ساخت بیشترین مجتمع‌های آبرسانی در استان را دارد که تکمیل 2 مجموعه در حال ساخت منوط به تأمین اعتبار است.
همچنین در زمان بحران آب از 125 روستا شهرستان در 17 روستا از طریق تانکر آبرسانی می‌شد البته در 35 روستا نیز مشکل کمبود آب را داشتیم. در هر صورت با توجه به بارش نزولات آسمانی هم باید آب در شهرستان مدیریت شود چراکه آب‌های زیرزمینی شهرستان همچون استان دچار افت شدید شده بود.
 تصفیه‌خانه فاضلاب رزن
از پروژه‌های مهر ماندگار به شمار می‌رود و یک خط جریان آن آماده بهره‌برداری است. در مجموعه این پروژه از 78 درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار است و برای تکمیل نیاز به اعتبار دارد.
 مجتمع ورزشی بانوان رزن
پروژه شامل 3 بخش است که سالن ورزشی چند منظوره مورد بهره‌برداری قرار گرفته است و استخر شنا نیمه‌کاره بوده و زمین چمن مصنوعی اجرا نشده است و در مجموع 70 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و برای تکمیل نیازمند اعتبار و توجه ویژه مسئولان است.
 سالن باستانی رزن
با توجه به اینکه ورزشکاران باستانی در حال حاضر از یکی از سالن‌های قدیمی شهرستان استفاده می‌کنند که مناسب این ورزش نیست، این پروژه از مطالبات جدی آنان محسوب می‌شود که فونداسیون آن اجرا شده و برای فعال شدن نیاز به اعتبار دارد.
 خانه کشتی رزن
ورزشکاران این رشته نیز در حال حاضر از یک سالن قدیمی استفاده می‌کنند که وضعیت مناسبی ندارد. خانه کشتی رزن با 80 درصد پیشرفت فیزیکی در حال ساخت است که برای تکمیل و بهره‌برداری به اعتبار نیار دارد.
 سالن ورزشی روستا کرفس
روستا کرفس بر اساس سرشماری سال 90 حدود 4 هزار و 500 نفر جمعیت دارد که جوانان روستا از هرگونه امکانات ورزشی محروم هستند. این سالن با 75 درصد پیشرفت فیزیکی در حال احداث و برای تکمیل و بهره‌برداری نیازمند اعتبار است.
 گازرسانی به روستاها
با توجه به اینکه شهرستان رزن شمالی‌ترین شهرستان استان بوده و از برودت و سرمای بیشتر برخوردار است؛ گازرسانی به روستاها بسیار مورد تأکید است که در حال حاضر 97 درصد مردم روستاها از نعمت گاز بهره‌مند هستند و 6 روستای شهرستان نیز با بیش از 90 درصد پیشرفت فیزیکی در حال اجراست و در 2 روستا دیگر نیز در حال تعیین پیمانکار هستند که انتظار می‌رود در دهه فجر امسال شاهد اتمام گازرسانی به روستاهای شهرستان باشیم.
 وضعیت مسکن
در شهرستان رزن از طریق وام زلزله و تسهیلات ویژه و مسکن مهر خودمالکی تعداد 20 هزار 66 واحد مسکونی مقاوم‌سازی شده است همچنین در ارتباط با مسکن مهر انبوه در شهرهای دمق، قروه درجزین و رزن به ترتیب پروژه‌های 80 واحدی، 218 واحدی و 138 واحدی در حال احداث هستند که دمق با پیشرفت فیزیکی 85 درصد، قروه با پیشرفت فیزیکی 80 درصد و رزن نیز با پیشرفت فیزیکی 85 درصد در حال انجام هستند که برای تکمیل نیازمند مساعدت مسئولان استانی و وزارت راه و شهرسازی است همچنین از مشکلات پروژه‌های دمق و قروه کم بودن تعداد متقاضی است.
 صنعت
شهرستان رزن با داشتن 70 واحد صنعتی و سرمایه‌گذاری 3 هزار و 337 میلیارد ریال ظرفیت و اشتغال 2 هزار و 230 نفر در زمینه صنعت از موقعیت خوبی برخوردار است. شهرک صنعتی رزن با 100 هکتار مساحت آماده جذب سرمایه‌گذاران است که زیرساخت‌های مورد نیاز نیز اجرایی شده است.
مطالعات ناحیه صنعتی قروه درجزین نیز انجام شد و در حال تملک زمین هستیم و مطالعات امکان‌سنجی و زیرساختی ناحیه صنعتی سردرود نیز انجام شده که برای تملک زمین نیاز به اعتبار دارد و در صورت عملیاتی شدن اجرای نواحی صنعتی فوق‌الاشاره به‌طور قطع بستر و زمینه بهتری برای سرمایه‌گذاری فراهم خواهد شد.
 معدن
این شهرستان با داشتن 27 معدن و با ذخیره 479 میلیون و 874 هزار و 419 تن مواد معدنی حدود 27 درصد ذخایر معدنی استان را در خود جای داده است که می‌توان به ذخایر معدنی مهم شهرستان نظیر آهن، آهک صنعتی، فلدسپات، نبتونیت، پوزولان، سیلیس و سنگ‌های تزیینی و لاشه ساختمانی اشاره کرد.
 تجارت و بازرگانی
شهرستان رزن با 5 هزار و 304 واحد صنفی دارای پروانه ‌از پتانسیل بازرگانی خوبی بهره‌مند است و خدمات بسیار خوبی برای شهروندان ارائه می‌کنند.
 کشاورزی و دامپروری
شهرستان رزن با مساحت 2 هزار و 730 کیلومتر مربعی، دارای 156 هزار و 379 هکتار اراضی زراعی است که از این مقدار 121 هزار و 379 هکتار زیر کشت محصولات دائمی (5 هزار و 741 هکتار باغ و 119 هزار و 197 هکتار زراعی) و بیش از 35 هزار هکتار اراضی آیش هستند. در مجموع 17 درصد تولیدات زراعی استان به شهرستان رزن اختصاص دارد.
شهرستان رزن با اجرای آبیاری تحت فشار در اراضی آبی مستعد در سطح 28 هزار و 850 هکتار دارای رتبه نخست در این زمینه در استان و کشور است.
شهرستان رزن در زمینه محصولات باغی نیز با کشت و برداشت میوه‌های مختلف نظیر سیب، گلابی، گیلاس، انگور، گردو، بادام و... با تولید 50 هزار و 795 تن میوه سهم بسزایی در تأمین میوه مردم شهرستان و استان دارد.
واحدهای دامی شهرستان رزن نیز جایگاه خاصی در تأمین مواد پروتئینی مردم شهرستان و استان دارد که می‌توان به وجود 21 واحد گاوداری شیری صنعتی و 24 واحد گوساله پرواری و 60 واحد مرغداری گوشتی و 2 واحد مرغ مادر گوشتی اشاره کرد و این شهرستان با داشتن حدود 275 هزار رأس گاو و گوسفند و تولید حدود 3 هزار و 452 تن گوشت قرمز و 8 هزار و 721 تن گوشت مرغ و 150 تن تخم‌مرغ و 35 هزار و 580 تن شیر و 175 تن عسل در سال بخشی از نیازهای مردم استان به مواد پروتئینی را تأمین می‌کند.
 توجه ویژه به گردشگری
وجود جاذبه‌های طبیعی و تاریخی و فرهنگی و مناطق گردشگری نیازمند توجه ویژه مسئولان است.
رزن در دشتی قرار گرفته است که اطراف آن را کوه‌هایی از رشته کوه‌های زاگرس در بر گرفته‌اند. از رودخانه‌های مهم آن می‌توان به رودخانه خمیگان اشاره کرد. رزن شهری است زیبا با چشمه‌های آب معدنی که مشهورترین چشمه آب معدنی آن غینرجه است.
از جاذبه‌های تاریخی و گردشگری هم می‌توان به بنای تاریخی امامزاده اظهر بن‌ علی‌(ع‌)، امامزاده هود، مجموعه بوستان و پارک جنگلی ملت اشاره داشت.
همچنین شهرستان رزن دارای ۳۳۲ کارگاه هنرهای سنتی و صنایع‌دستی در رشته‌های گلیم‌بافی، سراجی سنتی و معرق چوب است. قالی‌بافی یکی از مهمترین صنایع دستی شهرستان است که سهم قابل‌توجهی از تولیدات دستی در این شهرستان را به خود اختصاص داده است.
 اشتغال
با توجه به اینکه اشتغال و کاهش نرخ بیکاری از اولویت‌های مهم دولت تدبیر و امید به شمار می‌رود؛ در این شهرستان نیز اهتمام خاص به این مسأله وجود دارد. در سال 92 تعهد اشتغال شهرستان تعداد 2 هزار و 2 نفر بود که در حال حاضر بیش از 90 درصد این اشتغال تحقق یافته و در سامانه رصد اشتغال وارد شده است و ما به دنبال این هستیم که با حمایت از فعالان اقتصادی و کشاورزی و جذب سرمایه‌گذاران در بخش‌های مختلف بتوانیم در این راستا گام‌های مؤثری برداریم و بتوانیم زمینه اشتغال پایدار جوانان شهرستان را فراهم کنیم.

دیدگاه شما

کانال خبری تلگرامی صبح رزن