تاریخ : 8. اسفند 1392 - 13:10   |   کد مطلب: 6627
رزن با 629 زنبوردار دارای بیشترین تعداد زنبوردار استان است ادامه داد: 30 درصد زنبورداران استان در این شهرستان وجود دارد.

"علی‌اکبر محمودی‌وثاق" در شب صحبت یاران در فرهنگ استان همدان به عنوان چهره ماندگار جاودانه شد.

 

به گزارش خبرنگار صبح رزن به نقل از ایران(ایسنا)- منطقه همدان، شامگاه گذشته شش اسفند ماه سال جاری مراسمی تحت عنوان شب صحبت یاران برای تجلیلی از زحمات چندین ساله محمودی وثاق شاعر همدانی برگزار شد.

 

در این مراسم مدیرکل میراث فرهنگی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیرکل ورزش و جوانان، شهردار همدان، معاون فرهنگی هنری جوانان، اصحاب شعر و ادب، عموم مردم و رسانه‌ها حضور داشتند.

 

پس از سخنرانی مدیرکل میراث فرهنگی استان، میرهاشم میری پشت تریبون رفته و گذری کوتاه بر تاریخ ادبیات همدان داشت، وی از آن دسته ادبایی است که با لهجه همدانی شعر سروده است. سپس حمدیه دیگر شاعر همدانی بالای سن حاضر شده و اشعاری با گویش همدانی درباره همدان و وثاق سرود.

 

خلیلی و ترکمان دیگر شاعران همدانی بودند که برای بزرگداشت دوست خود اشعاری سرودند.

 

اما پس از تمامی این موارد نوبت به خود محمودی وثاق رسید تا پشت تریبون حاضر شده و صحبت کند.

 

شاعر و تاریخ‌گوی همدان گفت: باید اصول تربیت خانواده‌های همدانی را به گویش همدانی چاپ و در اختیار جهانیان قرار دهیم.

 

"علی‌اکبر محمودی وثاق" با ایراد سخنرانی درباره بخشی از تاریخ همدان و شیوه زندگی در گذشته گفت: تربیت در خانواده همدانی سلسله مراتبی بود و هر کس جای خود را داشت، این تربیت را کسانی داشتند که دانشگاه نرفته بودند و سوادی هم نداشتند ولی حرمت‌ها را داشتند.

 

وی افزود: امروز چه بر سر ما آمده است که دیگر احترامی به بزرگ و پیر خود نمی‌گذاریم؟

 

محمودی وثاق با تاکید بر اینکه حرمت شناسی میان تربیت خانواده همدانی ریشه‌دار بود، خطاب به جوانان گفت: دلتان بسوزد برای نسل پیری که آنها را قبول ندارید البته منکر سواد شما جوانان نیستیم ولی شما در برابر تجربه گذشتگان چیزی نیستید.

 

وی اعلام کرد: اصول تربیت در خانواده را به گویش همدان نوشته و چاپ کنید آن وقت متوجه می‌شوید که چقدر شیرین و تاثیرگذار خواهد بود.

 

این شاعر همدانی گفت: اصول تربیت، تبعیت از سنت‌های اصل همدانی و احترام به پدر و مادر است.

 

به گزارش ایسنا، محمودی وثاق هفت روزی است که فرزند جوان خود را از دست داده و با وجود داغ‌دار بودن در این برنامه حاضر شد تا پاسخ دوست‌داران خود را به درستی بدهد.

 

علی اکبر محمودی وثاق (یکم اسفندماه 1330 در شهر همدان در محله کوچه باغچه متولد شد) تاریخ گوی همدانی است. او پس از فارغ‌التحصیلی از دبیرستان علوی به استخدام اداره پست تلگراف شهرستان رزن درآمد و تا سال 80 مشغول به خدمت بود.

 

از دوران کودکی عاشق نویسندگی، قصه‌گویی و بازیگری بود و آرزو داشت روزی لهجه‌ای شیرین همدانی را به مردم جهان بشناسد.

 

او فعالیت هنری‌اش را از سال 1362 با حضور در نمایش رادیویی آئین‌های آواهای بومی آغاز کرد و همچنین به اجرای برنامه‌های رادیویی اعم از ایسفا، موج مهربانی، گنج‌نامه، رادیو محله و دادا همدانی از شبکه سراسری جوان پرداخت.

 

وی از سال 1364 وارد سیمای همدان شد و در برنامه‌های مختلفی از جمله مستند آبادی، یادش بخیر قدیم‌ها، بگو ماه برآید، یک سبد ستاره و مجله فرهنگی ایفای نقش کرد.

 

تاکنون 15 برنامه از این تاریخ‌گوی همدانی از طریق شبکه جام جم برای مردم اروپا پخش شده و در یکی از برنامه‌هایی که ساخته بود به نام عشق (ع) در کشور رتبه برتر را کسب کرد.

 

بیش از 30 نمایش اعم از رستم و سهراب، آی کچل‌ها و کوسه گلین را اجرا کرده و با اجرای نمایش عروسکی کوسه گلین یکی از آئین‌های سنتی همدان درجشنواره تئاتر بین‌المللی مبارک در استان تهران برتر شناخته شد.

 

در ادامه این مراسم پس از اجرای موسیقی سنتی از کتاب "پیدایش و شکل‌گیری تعلیم و تربیت نوین در ایران عصر مشروطیت" نوشته دکتر سعید خرم‌روئی رونمایی شد.

 

همچنین به پاس خدمات چندین ساله "علی اکبر محمودی وثاق" از تمبر یادبود این شاعر همدان رونمایی شد.

دیدگاه شما

کانال خبری تلگرامی صبح رزن