به گزارش صبح رزن، روزنامه همدان پیام در بخش صندلی داغ خود نوشت:
سید مهدی(معروف به سید زینالعابدین) حسینی بیان فرزند سید خلیل سال 1315 شمسی در روستای قایش از حوزه شهرستان رزن همدان به دنیا آمد. پس از طی دوران طفولیت در 7 سالگی وارد مکتبخانه شد و دروس رایج مکتبخانههای آن زمان مثل آموزش الفبای عربی و خواندن قرآن مجید و کتابهایی در ادبیات فارسی همچون «فرائدالادب» میرزا عبدالعظیم قریب گرگانی، «تاریخ معجم» میرزا فضلا... یزدی، «طوفان البکا» میرزا ابراهیم جوهری و «کلیله و دمنه» بهرام شاهی را گذراند.
وی در سال 1340 خورشیدی مطابق 1380 قمری همزمان با ایام رحلت حضرت آیتا... العظمی حاج آقا حسین بروجرودی«تغمّدها... بغفرانه» وارد حوزه علمیه شهر همدان تحت ریاست علمی مرحوم آیتا... آخوند ملاعلی معصومی همدانی شد. مطابق سنت جاریه حوزههای علمیه از کتاب شرح أمثله میرزا محمدبن سلیمان تنکابنی و مجموعهای دیگر از کتابهای ادبیات عرب که در یک مجلد چاپ شده است، به اضافه مقداری از کتاب «البهجة المرضیّه فی شرح الألفیّه» معروف به کتاب سیوطی اثر جلالالدین عبدالرحمان سیوطی(که شرحی است بر ألفیّه محمدبن عبدا... بن مالک شافعی) را در حوزه همدان نزد اساتید محترم ادبیات خوانده و در نیمه دوم سال41 به قصد تحصیل به سوی حوزه علمیه قم حرکت نمود؛ و پس از ورود به شهر مقدس قم و تحمل سختیها، در مدرسه حجتیه مستقر شد و به ادامه دروسِ نحو و ادبیات و معانی بیان و منطق با سعی تمام مشغول و در مدت چهار سال دیگر در حوزه علمیه قم به سال 1345 شمسی که برای اولین بار پس از رحلت آیتا... العظمی بروجردی، از طرف حضرت آیتا... العظمی گلپایگانی برای محصلان تازه وارد حوزههای علمیه، در سه سطح (یک و دو و سه) امتحان دائر شد؛ و سطح سه که مخصوص طلاب فارغالتحصیل سطوح عالیه بود و بعد از آن وارد دروس خارج فقه و اصول میشدند، شرکت کرد و در هر دو مرحله امتحان کتبی و شفاهی، قبول شد. مطلب درخور توجه اینکه همزمان با امتحانات حوزه علمیه، در آخرین دوره دانشکده معقول و منقول دانشکده الهیات نیز شرکت کرده و گواهینامه علمی آن را در شهریورماه 1345 دریافت کرد. همچنین بعد از پیروزی انقلاب اسلامی که مقرر شد با هماهنگی وزارت علوم از علما و محصلان حوزههای علمیه امتحانی به عمل بیاورند و طبق اعتبار علمی هر فرد مدرکی مورد تایید وزارت علوم صادر شود، ایشان نیز در این آزمون شرکت کرده و مدرک سطح 3 را دریافت نموده است.
مرحله دوم که با ورود به حوزههای درس خارج فقه و اصول آغاز میشود، همزمان به مباحث دروس فلسفه و کلام و عرفان اسلامی راه یافته و کتابهایی از قبیل «منظومه حکمت» مرحوم حکیم حاج ملا هادی سبزواری، «اشارات شیخ ابوعلی سینا» با شرح محققانه خواجه نصیرالدین طوسی و بعضی از مجلدات اسفار صدرالدین شیرازی و شرح داوودبن محمود قیصری بر «فصوص الحکم» محییالدین عربی و «مصباح الانس» محمد بن حمزه فناری، به ضمیمه حواشی و «شرح حکیمانه صاحب نفس زکیه» حضرت استاد حسنزاده آملی و «تمهیدالقواعد» محمدبن تُرکه را نزد اساتید بزرگ و صاحب نظر و دارای مشربهای فلسفی و عرفانی تحصیل کرد.
در تشریح سوابق علمی و تحقیقاتی میتوان گفت در خلال بیش از 50 سال دوران تحصیلات حوزوی، در زمینه موضوعات مختلف فقهی و اصولی و فلسفی و کلامی، یادداشتهای مکتوب و مسوده در آرشیو سوابق علمی ایشان موجود است؛ تا تقدیر در آینده چه مقدر کرده باشد.(الامور مرهونهٌ باوقاتها) و از آن میان، مبسوط شیخ الطائفه الطوسی از جلد1 تا جلد4 با تکمیل و تحقیق ایشان چاپ شده و در اختیار حوزههای علمیه قرار گرفته است.
در خلال تحصیلات حوزوی به سال 1361 خورشیدی، در حکمی از طرف رئیس سازمان بازرسی کل کشور، به عنوان بازرس قضایی از دادگاه انقلاب شهرستان قم منصوب شد و این همکاری تا پایان سال 1363 ادامه داشت.
همکاری درخور اعتماد و اصولی ایشان با بازرسی کل کشور موجب شد که از طرف دادستان دادسرای انتظامی قضات وقت (جناب آقای مروی) دعوت به همکاری در این دادسرا شود.
همکاری با شورای عالی مدیریت حوزههای علمیه قم از دیگر فعالیتهای وی است.
وی از اوایل سال 1373 شمسی، همکاری خود را با شورای عالی مدیریت حوزه علمیه با داوری پایاننامههای علمی سطوح3 و4 شروع کرد که بخشی از این همکاری و مسئولیتها به شرح ذیل است:
1- مسئول کل امتحانات کتبی و شفاهی شورای عالی مدیریت.
2- از تاریخ 25/6/1374 با حفظ سمت، به سرپرستی معاونت آموزشی منصوب شد.
3- از تاریخ 5/10/1374 با حفظ سمت، به مسئولیت مدارج علمی نیز به وی محول گردید.
4- از تاریخ 7/12/1374 به عنوان طراح سوالات امتحانات کتبی همکاری داشته است.
5- از تاریخ 24/2/1375 به کمیسیون طرح سوالات امتحانی پایههای7 تا10 دعوت شد.
6- سال 1373 تا کنون داور، استاد راهنما و استاد مشاور رسالهها و پایاننامههای فارغالتحصیلان فقه و اصول سطوح3 و4 میباشد.
7- از سال 1389 تا کنون، به عنوان کارشناس فقه و حقوق در کمیته تخصصی فقه و حقوق اسلامی میباشد.
8- عضو هیأت ممتحنه شفاهی در پایههای7 تا10 و دروس خارج فقه و اصول ایفای وظیفه میکند.
حسینی بیان پس از فراغت از امتحانات سطوح عالیه به سال1345 و فراهم شدن زمینه تبلیغات اسلامی فعالیت خود را در این زمینه به زبان فارسی، ترکی و عربی در روستاها و قصبات و شهرهای بزرگ و کوچک شروع کرده و تا کنون ادامه دارد؛ و در این میان، تبلیغ در شرکت نفت اهواز و بوشهر و شاهین شهر و اصفهان و به خصوص خاطره سخنرانی مهیج و روشنگر کبودراهنگ در سال 1357 در سومین روز رحلت مرحوم آیتا... العظمی آخوند ملاعلی همدانی، در روزهای انقلاب در ذهن مردم منطقه برای همیشه ثابت و خاطرهانگیز است؛ و در ضمنِ تبلیغ و ترویج احکام و معارف اسلامی در عمران و آبادانی و ساختن مسجد و مکانهای عام المنفعه نقش قابل توجهی داشته است و نیز در دوران ستمشاهی که عدهای از روحانیون حوزههای علمیه قم و سایر برادران ایمانی توسط ساواک و حکام طاغوت، به شهرهای دور و نامساعد تبعید شده بودند، کمکهای مالی افراد خیّر و مبارزان انقلابی را تحت پوشش ملاقات به آنها میرساند و نیز از نظر دستگیری و کمک به مستمندان و نیازمندان و ارباب حوایج حتیالمقدور سهیم بوده و به کمک آنها میشتافته است؛ و این سیره حسنه ائمه معصومین«صلواتا... و سلامه علیهم» همچنان ادامه دارد.
گفتنی است، وی همسر خواهر حضرت آیتا... نوری همدانی از مراجع معظم تقلید میباشد.
دیدگاه شما