به گزارش صبح رزن به نقل از مهر، علی زرافشان ظهر چهارشنبه در گردهمایی مدیران آموزش متوسطه کار و دانش با بیان اینکه مقام معظم رهبری در هفته معلم و در جمع معلمان در مورد جایگاه تعلیم و تربیت صحبت کردند، اظهار داشت: آموزش و پرورش در آستانه تحولی بزرگ قرار دارد و آن تدوین سند تحول بنیادین و ابلاغ آن برای اجرا است.
وی با بیان اینکه در سند تحول بنیادین آمده که مدرسه در افق چشمانداز خود از قدرت تصمیم گیری و برنامهریزی در حوزههای عملیاتی در چهارچوب حوزههای محلی، منطقهای و ملی برخوردار است، بیان کرد: سند تحول بنیادین مبتنیبر رویکرد مدیریت نقدپذیر و مشارکت جو و دارای ظرفیت تصمیم سازی برای نظام تعلیم و تربیت عمومی است.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه در برنامههای وزارت آموزش و پرورش بحث کیفیت بخشی سیاست اصلی است، عنوان کرد: پوشش تحصیلی دوره متوسطه افزایش پیدا کرده و 90 درصد دانش آموزان اول متوسطه و 98 درصد دانش آموزان اول ابتدایی زیر پوشش هستند.
زرافشان با بیان اینکه دستیابی به شاخصهای کمی نه تنها در ایران بلکه در دنیا جهتدهی را به توجه به کیفیت شاخصهای اصلی سوق داده است، ابراز داشت: زمان آن رسیده که آموزش و پرورش از کمیت به سمت کیفیت سوق پیدا کند و در انجام این سیاست ها توجه و امید به مدیران مدارس ضروری است.
وی با بیان اینکه کیفیت در درون مدرسهها از سوی مدیران شکل میگیرد، عنوان کرد: برای دستیابی به کیفیت مدرسه باید قدرت برنامهریزی داشت و مدیریت همراه با برنامه اعمال کند اما لازمه داشتن مدیریت یا برنامه داشتن هدف، لازمه داشتن هدف داشتن برنامه و لازمه داشتن برنامه داشتن ارزیابی از وضع موجود و حرکت به سمت مطلوب است.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه در سال 2000 پوشش تحصیلی در ایران 97 و نیم درصد بوده است که دو و نیم درصد مانده بود که پوشش تحصیلی به صددرصد برسد، بیان کرد: اکنون 14 سال گذشته و دستیابی به این مهم مشکل تر شده و لازمه تحقق درصد باقی مانده برنامهریزی، اجرا، ارزیابی و غیره است.
علی زرافشان ادامه داد: برای اینکه مدیریت همراه با برنامه در درون مدارس شکل پیدا کند یکی از مهمترین برنامه ها توافق نامه هایی است که با مدیرکل استان امضا میشود که امسال نیز امضا شده و به برنامههای ملی برش استانی، برنامه های استانی برش منطقهای و برنامههای منطقه ای برش مدرسه ای می زند.
وی با بیان اینکه طبق هدفگذاریها در دوره اول متوسطه توانستهایم به پوشش 90 درصدی برسیم اما غفلت شد و اکنون به پوشش 88 درصدی رسیدهایم، ادامه داد: پوشش دوره اول متوسطه در استان همدان با 90 درصد پوشش از میانگین کشور بالاتر است اما میانگین پوشش دوره متوسطه در استان همدان از میانگین کشوری پایین تر است.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه طرح مدارس سرآمد در دوره دوم متوسطه به صورت سراسری و طرح مدارس متعالی در دوره اول متوسطه به صورت آزمایشی در 600 مدرسه کشور اجرا شد، بیان کرد: امسال طرح مدارس متعالی جزو طرحهای ملی است که امیدواریم بتوانیم در هفتدرصد مدارس کشور اجرا کنیم.
طرح کیفیت بخشی به مدارس حرکت همراه با کیفیت را دنبال میکند
زرافشان با بیان اینکه طرح کیفیت بخشی به مدارس حرکت همراه با کیفیت را دنبال میکند، عنوان کرد: پوشش، ارتقا، کیفیت، یادگیری و غیره شاخصهایی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه مراقبت از شاخص های کیفیت بخشی در درون مدرسه یکی از الزامات مدیریت همراه با برنامه است، اظهار داشت: موثرترین کار آموزش ضمن خدمت کاری است که مدیران به دانش آموزان توصیه میکنند و تواناییهای معلمان و داشتن برنامه برای توانمند سازی معلمان یکی از اصولی است که موجب ارتقا میشود.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه سال گذشته که پایه هفت دوره متوسطه داشتیم هشت عنوان درس در دوره اول متوسطه دچار تغییر شد که عمدتا تغییرات اساسی بود، بیان کرد: اگر معلم با موضوع و جهتگیریها آشنا نباشد توفیقی کسب نمیکند.
علی زرافشان با بیان اینکه 30 درصد معلمان کشور در دوره آموزش ضمن خدمت شرکت نکردهاند و این یعنی که 30 درصد دانش آموزان کشور از آموزش خوب محروم شده اند، عنوان کرد: یادگیرنده باید بداند موقعیت خود را بشناسد و بداند که در کجا قرار دارد و به سمت موقعیت مطلوب حرکت کند.
وی با بیان اینکه با درک موقعیت همه ابعاد وجودی یاد گیرنده در تلاش برای یادگیری است، بان کرد: یادگیری دانش آموز نباید منحصر به کتاب درسی باشد.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه زمانی که 74 درصد دانش آموزان دوره اول متوسطه به دوره دوم گر می کنند این سئوال پیش میآید که 26 درصد باقی مانده کجا رفته اند، اظهار داشت: تا چه اندازه 26 درصد دانش آموزان باقیمانده مهارت دیده اند چراکه توجه به شایستگیهای دانش آموز برای زندگی در جامعه نیاز به مهارت دارد.
زرافشان با بیان اینکه در استان همدان 9 پژوهش سرا وجود دارد که درصورت افتتاح چهار پژوهش سرا در سالجاری تعداد پژوهش سراهای همدان با 13 پژوهش سرا میرسد، ابراز داشت: استان همدان به شش پژوهش سرا نیاز دارد چراکه پژوهش سرا محل کیفیت بخشی به آموزش و پرورش است.
58 هزار کلاس چند پایه در کشور وجود دارد
وی با بیان اینکه پژوهش سراها جایگاه ارتقا کیفیت آموزشی و شناسایی استعدادهای برتر است، ادامه داد: 58 هزار کلاس چند پایه در کشور وجود دارد که در دوره ابتدایی می توان کلاس چند پایه داشت اما این مسئله برای مدارس متوسطه امکانپذیر نیست.
نماینده مردم رزن در مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه با بیان اینکه آموزش و پرورش با چالش هایی مواجه است، اظهار داشت: در بازدیدهای استانی مشکلاتی را که مدیران و معلمان بیان می کنند که پس از بررسی در کمیسیون بررسی میشود.
عطاالله سلطانی صبور با بیان اینکه اکثر فرهنگیان در استانها در بحث تبعیض در افزایش حقوق شکایت داشتند، ادامه داد: برخی از وزارتخانهها به صورت سرخود در حقوق کارمندان افزایش داشته اند.
وی با بیان اینکه مطالبات فرهنگیان که وزیر آموزش و پرورش درحال پیگیری برای رفع مشکل آن است با سه هزار و 500 میلیارد تومان کسری بودجه مواجه است، عنوان کرد: رتبه بندی معلمان در مجلس در قالب طرح اعلام و مقرر شد که وزیر پیگری کند که در کمیسیون اجتماعی دولت در حال پیگری است تا به زودی به مجلس بیاید.
نماینده مردم رزن در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بودجه آموزش و پرورش به صورت سر جمع دیده شده است، ادامه داد: ردیف آموزش، پرورش، ورزش، بهداشت و غیره باید به صورت جدا دیده شود.
سلطانی صبور با بیان اینکه یکی از مشکلاتی که در جامعه با آن مواجه هستیم بحث بیکاری تحصیل کردگان است، بیان کرد: آمار رسمی و دقیقی در خصوص تحصیل کردگان بیکار وجود ندارد اما طبق آمار رسمی مرکز آماز 31 و هفت دهم درصد بیکاران کشور تحصیل کردگان هستد.
وی با بیان اینکه در نظام آموزشی دنیا حداقل 65 درصد تحصیل کردگان فوق دیپلم فنی دارند ولی این موضوع در ایران وارونه است، بیان کرد: در برنامه پنج ساله ششم تمام دانش آموزان رشته نظری باید حداقل یک مهارت را یاد بگیرند.
نماینده مردم رزن در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در دنیا 500 مهارت شناخته شده است، افزود: 134 مهارت در کشور نهادینه شده و آموزش داده میشود.
دیدگاه شما