آخرین اخبار

تاریخ : 19. شهريور 1393 - 15:11   |   کد مطلب: 9756
مدیرکل آموزش های فنی و حرفه ای استان همدان از آموزش سالانه حدود ۹میلیون نفر در مراکز آموزش فنی و حرفه ای استان خبر داد و گفت: ۲میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان اعتبار در بحث مشاغل خانگی برای کارآفرینان تخصیص یافته است.

به گزارش صبح رزن به نقل از  خبرگزاری تسنیم از تویسرکان، علیرضا مهرابی بعد از ظهر امروز در جلسه با حضور معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و ریاست سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور اظهار کرد: مراکز آموزش فنی و حرفه ای به عنوان بازوی اشتغال در کشور، استان و شهرستان است.

وی با اشاره به اینکه در آموزش‌های فنی و حرفه ای هرکس با هر سطح سواد و سنی می تواند در مهارت آموزی و آزمون‌ها شرکت کند، گفت: در آموزش‌های فنی و حرفه ای گواهینامه مهارت به افراد واجد شرایط و قبول‌شدگان آزمون داده می‌شود.

مهرابی تصریح کرد: اکنون زمانی نیست که مشاغل را به افراد غیرماهر بدهیم بلکه باید شغل متناسب با توان فرد باشد تا بتواند کارایی لازم را در آن داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه در حوزه کارگران ساختمانی در 14حرفه مختلف بیش از 61هزار نفر آموزش دیده اند و 18هزار نفر بیمه شده اند، گفت: در رشته قالی بافی نیز 20هزار نفر کارت مهارت دریافت کرده و بیمه شده اند.

مهرابی بااشاره به المپیاد ملی مهارت با ابراز خرسندی گفت: امسال ما رشد خوبی در این مسابقات داشته ایم و یک طلا، دونقره و 6برنز را در سطح کشور کسب کردیم که از این تعداد یک مدال نقره در بحث کند و کاری روی چوب و یک مدال برنز در بحث کاشی کاری از تویسرکان بوده است.

وی از تخصیص 2میلیارد و 100میلیون تومان اعتبار در بحث مشاغل خانگی برای کارآفرینان خبر داد.

امام جمعه شهرستان تویسرکان در این جلسه گفت: مهارت دهی به جامعه و جوانان رسالتی خطیر و کاری خداپسندانه است چرا که سبب می‌شود تا حضور جوان در جامعه مفید باشد.

حجت الاسلام مرتضی موحدی به ظرفیت‌های شهرستان تویسرکان اشاره کرد و گفت: تویسرکان در بحث گیاهان دارویی دارای پتانسیل بالایی است که باید در بحث آموزش‌ها به این مهم توجه شود.

وی خواستار توجه بیشتر آموزش های فنی و حرفه ای در مقوله معماری و تأسیسات ساختمانی شد و افزود: استفاده بهینه از مصالح، استفاده از نیروی های جدید برق خورشیدی و تکنولوژی های جدید و غیره باید در رأس آموزش های فنی و حرفه ای قرار بگیرد.

نماینده ولی فقیه در شهرستان تویسرکان به وجود مشکلاتی در قانون کار اشاره کرد و گفت: باید اصلاحاتی در این قانون صورت پذیرد تا مشکلات عدیده ای که بین کارگر و کارفرما پیش می آید از بین برود.

فرماندار تویسرکان در ادامه جلسه اظهار کرد: کشور ما در حال حاضر بیش از هر زمانی نیاز به گسترش آموزش های فنی و حرفه ای دارد و دانشگاه ها  مراکز دانشگاهی به تنهایی پاسخگوی نیازهای کشور نیستند.

سید مهرداد موسوی با اشاره به تعداد زیاد فارغ التحصیلان بیکار در کشور و فراهم نشدن زمینه کار برای ایشان، گفت: این امر دولت را به گسترش مراکز فنی و حرفه ای سوق داده است تا بتوانند از طریق مهارت آموزش و فراگیری آموزش های فنی و حرفه ای وارد بازار کار شوند.

وی نقش سازمان فنی و حرفه ای را در کشور نقش کلیدی  و ارزشمند عنوان کرد و افزود: از زمانی که این سازمان فعالیت را شروع کرد نرخ بیکاری به صورت قابل توجهی کم شده است.

موسوی به قدمت دیرینه شهرستان تویسرکان اشاره کرد و افزود: متأسفانه به دلیل کمبود اشتغال این شهرستان مهاجر فرست بوده و جمعیت آن از 145هزار نفر به 106هزار نفر کاهش یافته است.

وی با تأکید بر مزیت های نسبی شهرستان تویسرکان گفت: وجود افراد صاحب نظر، نیروی جوان تحصیل کرده، شرایط آب وهوایی و اقلیمی و گستردگی باغات مختلف و شرایط زیستی بالا، منطقه را به یک منطقه بی بدیل تبدیل کرده است.

فرماندار تویسرکان با اشاره به نرخ بالای بیکاری در شهرستان گفت: باید به دنبال گسترش مراکز فنی و حرفه ای  و آموزش های فنی و حرفه ای باشیم و سعی کنیم مزیت های منطقه را در بحث های آموزشی بیشتر مورد توجه قرار دهیم.

وی با تأکید بر اینکه منطقه ما یک منطقه گردشگری و باغداری است، گفت: متأسفانه برداشت محصولات هرساله به‌صورت خام‌فروشی عرضه می‌گردد و سود زیادی نصیب شهرستان و باغداران نمی‌شود.

فرماندار تویسرکان تصریح کرد: با توجه به کم‌آبی شدید منطقه در طول سال‌های اخیر باید به سمت صنعتی شدن حرکت کنیم و سعی بر کاربردی کردن آموزش‌ها داشته باشیم.

نماینده مردم تویسرکان در مجلس شورای اسلامی در ادامه مراسم گفت: مشکل بیکاری در کل کشور وجود دارد که در شهرستان تویسرکان این مشکل حادتر است.

محمدمهدی مفتح با تأکید بر اینکه به دلیل ناهماهنگی آموزش عالی و بازار کار گفت: متأسفانه با وجود هزینه های زیادی که می شود ولی آموزش عالی خود را جدای از بازار کار می داند و نیرویی که به بازار کار می رود تخصص کافی را ندارد.

وی تقویت آموزش های  فنی و حرفه ای را در اولویت برنامه های خود عنوان کرد و افزود: فارغ التحصیلان دوره های فنی و حرفه ای بلافاصله با توجه به مهارت هایی که کسب کرده اند در بازار کار وارد و جذب می شوند.

مفتح تصریح کرد: متأسفانه شهرستان تویسرکان با توجه به مزیت‌های بالا و امکانات بالقوه از نظر صنعت در پایین ترین نرخ استان قرار دارد که نبود زیرساخت‌هایی از جمله راه این مشکلات را بوجود آورده است.

دیدگاه شما