تاریخ : 27. ارديبهشت 1396 - 9:18   |   کد مطلب: 23290
- در حالیکه کمتر از سه روز به بزرگترین رخداد سیاسی سال 96 باقی مانده شور و اشتیاق وصف نشدنی رای اولی ها برای حضور در نخستین مشارکت سیاسی، تنور انتخابات را داغ تر کرده است.

به گزارش صبح رزن به نقل از  ایرنا رای اولی ها که می خواهند حضور در نخستین مشارکت سیاسی را در قالب انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی تجربه کنند این روزها در تمامی محافل انتخاباتی حضوری پررنگ دارند.
اشتیاق بزرگ شدن و بلوغ سیاسی و حس خوب اثرگذاری در سرنوشت چهار سال کشور، هیجان و شوق وصف ناپذیری را در قشر نوجوان و بویژه رای اولی ها ایجاد کرده است و آنها را فارغ از هر حاشیه ای برای مشارکت در سرنوشت خود و برای رسیدن به وضع مطلوب با شور و انگیزه ای برخواسته از سنی که دارند پای صندوق های اخذ رای می کشاند.
در انتخابات 29 اردیبهشت امسال یک میلیون و 350 هزار و 294 جوان و نوجوان رای اولی که سرمایه های واقعی جامعه هستند با داشتن 18 سال تمام شرط رای دادن در انتخابات را کسب کرده و با اندیشه ها، مطالبات، خواسته ها و هیجانات خود قدم بر عرصه فعالیت های سیاسی می نهند تا با منطق و عقلانیت در مسیری سرنوشت ساز گام بردارند.

*** انتخابات شورای دانش آموزی بهترین تمرین برای مشارکت های سیاسی نوجوانان
یک نوجوان رای اولی استان همدان به خبرنگار ایرنا گفت: مهمترین انتخاباتی که دانش آموزان در سنین مدرسه در آن مشارکت می کنند انتخابات شورای دانش آموزی است که هر دانش آموزی سعی می کند به افرادی رای دهد که بتوانند بهترین تصمیم گیری را در مدرسه داشته باشند.
محمد حسین اکبری افزود: این انتخابات تمرین خوبی برای نوجوانان در راستای مشارکت در انتخابات بعدی در ابعاد اجتماعی و سیاسی است و نوجوانان یاد می گیرند چه معیارهایی را برای انتخاب کاندیداها در نظر گیرند.
این نوجوان همدانی با ابراز خرسندی از اینکه می تواند برای نخستین بار در انتخابات شرکت کند اضافه کرد: همه ما رای اولی ها باید در این انتخابات شرکت کنیم چراکه ماهم در این کشور زندگی می کنیم و باید در همه فعالیت ها سهیم باشیم و به درستی انتخاب کنیم.
وی مهمترین خواسته خود از رئیس جمهوری را اطمینان خاطر از آینده شغلی و شاغل شدن در شغل مورد علاقه خود بعد از تمام شدن دوره تحصیل عنوان کرد و گفت: باید رشته هایی متناسب با بازار کار در دانشگاه ها ارائه شود که یک جوان بعد از طی یک مقطع تحصیلی جذب کار شود و این همان خواسته ای است که من به عنوان یک رای اولی از رئیس جمهوری آینده دارم.

***رای اولی ها مشوقی برای مشارکت حداکثری خانواده ها در انتخابات
یکی از فرهنگیان استان همدان نیز به ایرنا گفت: رای اولی ها به عنوان یک فرد کوچک در خانواده می توانند در ارتقای سطح شناخت و آگاهی اعضای خانواده خود و ایجاد شور و انگیزه برای مشارکت در انتخابات ایفای نقش کنند.
مینا محمدپور بر نقش رای اولی ها در مشارکت خانواده ها در انتخابات تاکید کرد و گفت : نوجوانان و جوانان سفیران انتقال ارزش ها به خانواده ها هستند و با بیان شیوا و اطلاعات گسترده ای که دارند می توانند نقش موثری در بیدار رای های خاموش و مشارکت حداکثری خانواده ها در انتخابات ایفا کنند.
وی ادامه داد: رای اولی ها با ورود به عرصه مشارکت در سرنوشت سیاسی و رسیدن به بلوغ اجتماعی در انتخابات 29 اردیبهشت ماه ، اولین تکلیف ملی و انقلابی خود را در پای صندوق های رای به انجام می رسانند.
محمدپور با بیان اینکه نهاد خانواده باید در مورد مشارکت نوجوانان و جوانان خود در عرصه های اجتماعی و سیاسی احساس مسئولیت کند اضافه کرد: خانواده ها سعی کنند با ایجاد فضایی مناسب، زمینه آزادی انتخاب را برای نوجوانان رای اولی خود فراهم کنند.

***خانواده های فضای گفتمان و ابراز نظر را برای نوجوانان فراهم کنند
معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش استان همدان نیز در گفت و گو با ایرنا گفت: تربیت جنبه های مختلفی دارد و در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش نیز به عرصه های مختلف تربیت اشاره شده و در این سند به عرصه مهارت های اجتماعی و سیاسی دانش آموزان به صورت ویژه پرداخته شده است .
حسن آقایوسفی با بیان اینکه دانش آموزان نباید نسبت به مسایل سیاسی و حاکمیتی بی تفاوت باشند گفت: آموزش خانواده ها از محورهای مهم آموزشی استان در سال جاری بوده است و سعی شده فضایی فراهم شود که خانواده ها در برخورد با نوجوانان و جوانان ویژگی های این مقاطع سنی را بشناسند و بتوانند فضای گفت و گو را در خانواده ایجاده کنند و به فرزندان خود اجازه اظهار نظر بدهند تا به رشد شخصیت و بالندگی فکری او کمک شود.
وی تاکید کرد: خانواده ها باید به نوجوانان خود بها دهند و فضای گفتمان و ابراز نظر را برای نوجوانان فراهم کنند و بگذارند نوجوان در فضای خانواده احساس بالندگی شخصیت کند و خودش تصمیم بگیرد و انتخاب کند.
وی با تاکید بر اینکه خانواده ها نباید نظرات خود را در انتخاب های اجتماعی و سیاسی به نوجوانان خود تحمیل کنند گفت:دانش آموزی که نظرات دیگران به او تحمیل شود در سنین بعدی نظرات و اعتقادات خود را به دیگران تحمیل می کند و اگر در آینده مسئولیتی بیاید نظرات خودش را به جامعه تحمیل کند.
آقا یوسفی تصریح کرد:در حوزه شهروندی دوره های مختلفی در کانون ها برای دانش آموزان استان برگزار شده است تا حاکمیت ها و حکومت های مختلف سیاسی جهان را بشناسند و پس از آن با قوانین و حاکمیت سیاسی نظام مقدس جمهوری اسلامی آشنا شوند و نسبت به مسایل سیاسی و انتخابات حساس باشند.
وی ادامه داد: در برخی حوزه ها افراد به حقوق شهروندی توجه می کنند اما به راحتی از کنار تکالیف شهروندی می گذرند درحالیکه این دو تکمیل کننده هم هستند.
معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش استان همدان ادامه داد: جلسات متعددی با معاونین پرورشی و تربیت بدنی استان برگزار شده است که در این جلسات و همچنین در آموزش های ضمن خدمت مربیان پرورشی استان و آموزش های غیر حضوری ضمن خدمت مدیران بر مشارکت حداکثری دانش آموزان در انتخابات تاکید شده است.
آقا یوسفی با بیان اینکه با توجه به اقدامات انجام شده و شور و شوقی که ویژگی سنی نوجوانان و جوانان است اکثریت دانش آموزان رای اولی این استان آماده شرکت در انتخابات هستند اظهار کرد: باید فضای گفتمان در بین دانش آموزان ایجاد شود تا بتوانند در این فضا انتقادها و نظرات خود را در حوزه های سیاسی و اعتقادی و فرهنگی به راحتی بیان کنند.
وی گفت:حضور رای اولی ها برای اولین بار در انتخابات، دروازه ورود آنها به مشارکت اجتماعی و سیاسی است بنابراین این حضور اهمیت زیادی دارد.

*** 34هزار و 600 نفر در همدان امسال رای اولی هستند
رئیس ستاد انتخابات استان همدان نیز اعلام کرد: براساس آخرین آمار 34 هزار و 600 نفر در این استان رای اولی هستند و برای اولین بار در انتخابات 29 اردیبهشت ماه در انتخابات حضور می یابند.
محمد ابراهیم الهی تبار در گفت و گو با ایرنا افزود: طبق آخرین آمار دریافتی از سرشماری نفوس و مسکن سال 95، یک میلیون و 288 هزار نفر معادل 74 درصد مردم استان همدان شرایط لازم برای حضور در پای صندوق های رای دارند که 34 هزارو 600 نفر از آنها رای اولی هستند.
وی اضافه کرد: یک هزار و 370 شعبه اخذ رای در استان همدان پیش بینی شده است که 811 شعبه در روستاها و 559 شعبه در شهرها دایر شده است.
الهی تبار افزود: یک هزار و 31 شعبه ثابت و 339 شعبه سیار کار جمع آوری آرای مردم استان همدان را عهده دار هستند.
انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری و پنجمین دوره شوراهای شهر و روستا 29 اردیبهشت ماه امسال برگزار می شود.
1181/6993
خبرنگار: الهام تدین**انتشار:اکبر بهاروند

 

 

انتهای پیام /*

برچسب‌ها: 

دیدگاه شما

کانال خبری تلگرامی صبح رزن