به گزارش صبح رزن،در این مطلب آمده است: این روزها طرح استانی شدن انتخابات مجلس فضای دو قطبی را در پارلمان ایجاد کرده است که نهایی شدن طرح را در فاصله 10 ماه مانده به اسفندماه - موعد برگزاری انتخابات مجلس یازدهم- در هاله ای از ابهام قرار داده است.
این در حالی است که دولت هم مخالفت خود را با این طرح اعلام کرده است.
طراحان و موافقان این طرح می گویند با تصویب آن مجلس جایگاه حقیقی خود را پیدا خواهد کرد و وقت نمایندگان صرف امورات اجرایی در شهرستان ها نمی شود.
اما مخالفان نظری دیگر دارند و اصلی ترین انتقادشان بر این طرح فاصله افتادن میان مردم و منتخبانشان در مجلس است.
نمایندگان در بیان موافقت ها یا مخالفت ها در مورد این طرح هم گروهی عمل نمی کنند.
در واقع نظرات نمایندگان در مورد این طرح را نمی شود به مانند برخی طرح ها سبدبندی جناحی یا فراکسیونی کرد و دیده می شود که در بین نمایندگان استان ها با گرایشات یکسان نظراتی متضاد در مورد طرح استانی شدن مطرح است.
جمع نمایندگان استان هم از این مسأله مستثنی نیست و از میان نمایندگان برخی مخالف و برخی موافق طرح هستند و هر یک هم به زعم خود دلایل قانع کننده ای برای رد یا تأیید طرح دارند.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس و رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی کاملاً با این طرح موافق است و دلایل خود را اینگونه ابراز می کند: طرح استانی شدن انتخابات موجب متمرکز شدن نمایندگان بر وظایف اصلی آنها می شود.
امیر خجسته در گفت و گو با تسنیم، با اشاره به اینکه قانونگذاری و نظارت بر اجرای آن از وظایف اصلی نمایندگان در مجلس است گفت: نمایندگا ن مجلس با پرداختن به مسائل جزیی از مسائل اصلی بازمانده اند در صورتی که هر نهادی موظف است وظایف خود را انجام بدهد.
وی بیان کرد: امور مربوط به روستاها و شهرها توسط شورای شهر پیگیری و به انجام می رسد و شهرداری ها نیز در این راستا به وظایف خود عمل می کنند و با این اقدام هم مدیریت واحد شهری ایجاد می شود.
خجسته در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا اجرای این طرح سبب ایجاد نشاط سیاسی می شود، گفت: رقابت بین شهرها تندتر، نشاط سیاسی ایجاد و کار چشمگیرتر می شود.
*** تضییع حقوق شهرستان ها
اما در سوی دیگر نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی معتقد است که استانی شدن انتخابات مجلس موجب ضایع شدن حقوق شهرها و روستاهای کوچک می شود.
علی نعمت چهاردولی با مخالفت با اجرای طرح استانی شدن انتخابات مجلس معتقد است که استانی شدن انتخابات مجلس موجب کم شدن ارتباط مردم و قشرهای ضعیف جامعه با نمایندگان می شود.
وی با اشاره به دغدغه و انتظار امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری از مسوولان کشور مبنی بر ارتباط با مردم عنوان کرد: با اجرای این طرح ارتباط نمایندگان با مردم بسیار کم خواهد شد.
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی افزود: نماینده پس از اجرای این طرح فرصت سرکشی به تمامی حوزه های انتخاباتی را ندارد و موجب ضایع شدن حقوق شهرها و روستاهای کوچک می شود.
وی گفت: در هنگام برگزاری انتخابات حضور کاندیداهای نمایندگی مجلس در روستاها و شهرهای حوزه انتخابات از راه های معرفی و تبلیغ بوده که با اجرای این طرح نماینده هم فرصت این کار را ندارد و هم موجب صرف هزینه های بالا برای انتخابات می شود.
*** بازدارنده نمایندگان از وظایف خود
نماینده مردم رزن در مجلس شورای اسلامی هم گفت که «استانی شدن انتخابات مجلس» نمایندگان را از وظیفه اصلی خود باز می دارد.
عطاالله سلطانی صبور در گفت وگو با تسنیم با بیان اینکه با اجرای طرح استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی مخالف هستم اظهار کرد: اجرای این طرح سبب دخالت نمایندگان در حوزه های دیگر انتخاباتی می شود و در این بین تقسیم کار نمایندگان دچار مشکل می شود.
وی استانی شدن انتخابات را یک طرح خام و بررسی نشده عنوان کرد و افزود: نمایندگان در حوزه های انتخاباتی خود چهره هایی شناخته شده ولی در بین مردم مرکز استان و سایر شهرستان ها چهره ای گمنام هستند و این در حالی است که نمایندگان استان از توجه خاص تمامی مردم استان برخوردارند.
احمد آریایی نژاد، دیگر نماینده ملایر که مخالف این طرح است استانی شدن انتخابات را موجب کاهش درصد مشارکت مردم دانسته است.
وی اضافه کرده که با اجرای این طرح در حق شهرستان های کوچک اجحاف می شود و مناطق کوچکتر فدای مناطق بزرگتر خواهند شد.
***بودجه شهرستان ها عادلانه می شود
در مقابل این نظرات اما محمدعلی پورمختار آذرماه سال گذشته در هنگام به راه افتادن زمزمه های این طرح موافقت خود با آن را اعلام کرده و گفته بود: اجرای این طرح زمینه ساز استقرار نظام پارلمانی خواهد بود.
نماینده بهار و کبودراهنگ اضافه کرده بود که در صورت تصویب نهایی این طرح، هزینه های انتخابات کاهش خواهد یافت.
رئیس کمیسیون اصل نود مجلس به مهر، اظهار کرد: استانی شدن انتخابات موجب فعال شدن احزاب و گروه های سیاسی خواهد شد و ساز و کار انتخابات به سوی انتخابات حزبی سوق خواهد یافت،استانی شدن انتخابات موجب می شود نمایندگان به مسائل مهمتر در سطح استان و ملی بپردازند و رقابت ها برای جذب بودجه و رسیدگی های جزیی به روستاها در سطح استان کاهش خواهد یافت.
پورمختار معتقد است: در صورت استانی شدن انتخابات توزیع بودجه در استان ها عادلانه تر خواهد شد، متأسفانه معمولاً مراکز استان ها به دلیل اینکه جمعیت بیشتری دارند جذب بودجه بیشتری دارند که این امر اجحاف در حق شهرها و روستاهای کوچک است. در مقابل نماینده مردم همدان، فامنین و قهاوند در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با طرح استانی شدن انتخابات پارلمانی گفت: هزینه های زیاد تبلیغاتی در صورت اجرای طرح استانی شدن انتخابات، نخبگانی را که توانمندی مالی زیادی ندارند از گردونه رقابت حذف خواهد کرد و افرادی با سرمایه های کلان وارد رقابت خواهند شد.
ابراهیم کارخانه ای در هنگام طرح اولیه این موضوع در آذرماه سال گذشته با اشاره به نقاط قوت و ضعف طرح استانی شدن انتخابات مجلس افزود: نقطه قوت این طرح ایجاد هماهنگی بیشتر نمایندگان هر استان برای پیگیری هرچه بهتر طرح های استانی و ملی است و از طرفی دیگر منجر به سهیم شدن هر یک از نمایندگان در رفع تمام مسائل و مشکلات استان می شود.
نماینده مردم همدان، فامنین و قهاوند در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: استانی شدن انتخابات مجلس از سویی دیگر موجب می شود که تمام وقت و فرصت نمایندگان برای پیگیری مشکلات در بخش های مختلف درگیر شود و نمایندگان زمانی برای پیگیری مسائل مهم نداشته باشند.
کارخانه ای با بیان اینکه در حال حاضر نیز تعدادی از افراد برای حضور در انتخابات در حوزه انتخاباتی خود برای تبلیغات هزینه هایی بالغ بر یک میلیارد تومان صرف می کنند، یادآور شد: اجرا شدن این طرح هزینه های تبلیغات را نیز چند برابر می کنند و افرادی با سرمایه های کلان فرصت حضور پیدا می کنندکه به طور معمول این افراد بیشتر به دنبال مصالح و منافع شخصی هستند.
این چند نقل قول پایان تمام واکنش ها نیست و هر چه بیشتر به پایان مهلت دو هفته ای بررسی این طرح در مجلس نزدیک می شویم بر این اظهارات افزوده می شود باید دید که نمایندگان آیا می توانند در فاصله 10 ماه مانده به موعد انتخابات مجلس این طرح را از آب وگل در بیاورند.
این در حالی است که شورای نگهبان هم طرح کنونی استانی شدن انتخابات را دارای اشکال دانسته است.
روزنامه همدان پیام، روزنامه صبح همدان است که با مدیر مسوولی نصرت الله طاقتی احسن به چاپ می رسد.
1181/6993
انتهای پیام /*
دیدگاه شما