به گزارش صبح رزن به نقل از خبرگزاری فارس از همدان، این روزها پس از حذف سهمیه بنزین از سوی دولت و نگرانی مردم از موج گرانیها که چراغ خاموش و در سکوت کامل مسئولان انجام میشود، مسائل مختلفی حادث میشود که در نوع خود جالب توجه است.
در یکی از این موارد قابل توجه، مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان همدان در جمع خبرنگاران عنوان کرده که جمعیت یارانهبگیر در استان همدان بیش از جمعیت استان است.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان همدان در نشست با اهالی رسانه در توضیح این مطلب، گرفتن یارانه برای افراد فوت شده و جمعیت مهاجر را دلیل این مسئله دانست.
اما طرح این که جمعیت یارانهبگیران در استان همدان بیش از جمعیت استان است، به طور حتم حکایت از اعداد و ارقام بالایی دارد و انعکاس این مطلب در سطح رسانهها نگاهی نامناسب را به استان همدان به دنبال خواهد داشت.
با طرح این موضوع که جمعیت یارانهبگیر بیشتر از جمعیت استان است، ذهن افکار عمومی میتواند به سمت سوءاستفادههای احتمالی مالی برود و مسئولان باید در این راستا شفافسازی لازم را انجام دهند.
استان همدان در بین استانهای همطراز خود استان فقیر و ناتوانی نیست که برخی از مسئولان با استفاده از رقم و جمعیت یارانهبگیر این سطح استان را تنزل دهند و دیار الوند را استانی تنها مصرفکننده و یارانهبگیر قلمداد کنند.
بر اساس آمار ارائه شده توسط مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان، مبلغ 81 میلیارد تومان یارانه در استان همدان پرداخت میشده که این رقم به 84 میلیارد تومان افزایش یافته و سؤال این است که افزایش 3 میلیارد تومانی که احتمالاً همان پرداخت یارانه به افراد فوتی غیرمشمول یارانه است، چرا تاکنون مدیریت نشده و آیا دولت یازدهم با وجود همه تأکید و اصرار بر آمار صحیح و کار کارشناسی نتوانسته این مهم را جمعبندی و مدیریت کند؟
جا ماندن 14 هزار نفر از دریافت یارانه از دیگر مباحثی است که توسط محمودی در نشست رسانهای عنوان شد و حال جمعبندی همه این موارد شامل افزایش جمعیت یارانهبگیر و جاماندن 14 هزار نفر به نوعی کنار هم قابل توجه است.
حذف افراد پردرآمد از دریافت یارانه نیز مبحثی است که از سوی مقامات ارشد دولت عنوان شده اما تاکنون پیگیری مدام و منسجمی را نداشته و مدیرکل امور اقتصادی استان نیز در این خصوص مبحث مهمی را طرح نکرده است.
نکته قابل توجه دیگر در این خصوص بحث افزایش 50 درصدی مالیات استان است که مدیرکل امور اقتصادی این مهم را رد کرده و آن را ناشی از یک اشتباه اطلاعرسانی میداند، اما اهالی رسانه خوب به خاطر دارند که این موضوع از سوی مدیر امور مالیاتی استان بیان شد و حتی در بحث افزایش، استاندار و برخی از نمایندگان مجلس مواضع مخالف خود را اعلام کردند.
در اینباره نیز سؤال «اشتباه اطلاعرسانی از طرف چه کسی، چرا و به چه صورت انجام شد؟» هنوز پاسخی ندارد.
دستاوردهای همایش فرصتهای سرمایهگذاری در همدان دیگر مبحثی بود که مدیرکل امور اقتصادی به آن پرداخت و دستاوردهای بسیاری از این همایش را عنوان کرد و در این خصوص نیز سؤال این است که این دستاوردها تنها روی کاغذ به دست آمده یا قرار است نماد بیرونی و ملموسی برای شهروندان استان داشته باشد؟
اگر همه دستاوردهای همایش مانند توافق و تفاهمنامههای اداره کل میراث فرهنگی استان است، که باید گفت این همایش به نام همدان و به کام برخی افراد خاص رقم خورده، چرا که در گزارش اداره کل میراث فرهنگی به عنوان مثال اسبسواری در روستاهای گردشگری به عنوان یک طرح مورد توافق و تفاهم آمده بود و اعتبار قابل توجهی نیز داشت.
در نهایت همه این موارد مانند تیتر شدن اینکه «یارانهبگیران استان بیشتر از جمعیت استان هستند»، ارائه برخی مطالب و موارد از سوی مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان بدون هیچگونه توضیحی و بیان برخی از موارد به صورت شعاری و بر روی کاغذ این تصور را پررنگ میکند که متأسفانه با وجود همه تأکید دولت یازدهم بر بحث آمار دقیق، انجام کار کارشناسی شده و حل مشکلات اقتصادی این موارد در استانها، چندان محلی از اعراب ندارد و برخی از مسئولان تنها به رقمهای میلیونی پاداشهای خود در انتهای سال میاندیشند و بس!
دیدگاه شما