به گزارش صبح رزن به نقل از جهان، دومین طرح سؤال از محمود احمدی نژاد رئیس جمهور، دقایقی پیش با 77 امضا در جلسه علنی امروز مجلس قرائت شد.
علیرضا منادی، نماینده مردم تبریز در مجلس، طرح سؤال از رئیس جمهور را قرائت و اعلام کرد که سؤال از رئیس جمهور امروز به محمود احمدینژاد ارائه خواهد شد.
لغو تصمیم فراکسیون اصولگرایان برای آبستراکسیون
در ابتدای جلسه امروز مجلس، غلامعلی حداد عادل رئیس فراکسیون اصولگرایان مجلس همراه با برخی دیگر از اعضای شاخص این فراکسیون رایزنی هایی را با نمایندگان حامی طرح سؤال از رئیس جمهور، صورت دادند تا شاید آنان را منصرف کنند.
رایزنی هایی که البته روشن شد نتیجه ای در بر نداشته است و لابی گسترده حامیان اصلی طرح سوال از رئیس جمهور قدرتمندتر از ظاهر آن است.
برخی اعضای فراکسیون اصولگرایان مجلس تهدید کرده بودند در صورت اعلام وصول سئوال از رئیس جمهور صحن علنی را ترک می کنند. البته اعضای این فراکسیون در مشورت با رئیس فراکسیون از این اقدام منصرف شدند.
احمد توکلی، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی پیش از این علت مخالفت ها با طرح سئوال از رئیس جمهور را عنوان و تاکید کرده، "پاسخ های خلاف منافع ملی به سوالات نمایندگان و پیشگیری از بروز تنش های سیاسی در جامعه و تبعا بازار ارز" علت این مخالفت هاست.
متن کامل طرح سوال از رئیس جمهور به این شرح است:
جناب آقای دکتر احمدی نژاد، رئیس جمهور محترم
با سلام و تحیت، همان طور که مستحضر هستید، از اسفند ماه 1390 تا امروز، خصوصا در شهریور ماه و نیمه اول
مهرماه 1391، قیمت ارز خارجی نوسان زیادی داشته که باعث کاهش شدید ارزش پول ملی گردیده است، به طوری که پس از خودداری یک ماهه بانک مرکزی از تزریق ارز به بازار، در روز سه شنبه 21/6/91 دلار هنگام صبح 2200 تومان، ظهر 2500 تومان و شب 2700 تومان قیمت گذاری شد و در روز 11/7/91 نیز به نزدیک 4000 تومان رسید. این امر باعث افزایش شاخص تورم توام با رکود اقتصادی شده و فعالان اقتصادی را از برنامه ریزی برای کار خود بازداشته است.
نظر به این که وزیر امور اقتصادی و دارایی خود را از نظر حقوقی پاسخگوی مسائل ارزی نمی داند و رئیس کل بانک مرکزی نیز از حضور در مجلس خودداری ورزید و به طور کلی مسئولان اقتصادی کشور تلویحا نشانی جناب عالی را به عنوان تصمیم گیر اصلی می دهند و از طرفی مطابق قانون پولی و بانکی کشور مسئول تنظیم و اجرای سیاست ها و مقررات مربوط به معاملات ارزی، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران است و طبق بند (5) ماده (10) قانون برنامه چهارم توسعه اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی کشور ریاست مجمع بانک مرکزی بر عهده رئیس جمهور قرار گرفته و همچنین تمام مصوبات شورای پول و اعتبار، کمیسیون اقتصادی دولت و کار گروه ویژه تحریم باید به تایید جناب عالی برسد، مستدعی است درباره علت تعلل دولت در تصمیمگیری در خصوص تنظیم بازار ارز و رهاسازی آن در مدت مذکور توضیح بفرمایید.
درچنین شرایطی که موجودی ارز خارجی کشور باید با رعایت دقیق اولویت ها تخصیص یابد چرا کارهایی برخلاف این تدبیر صورت گرفته است؟ مثلا در شش ماه اول سال 91 ، مطابق اسناد گمرک، تعداد 15700 خودروی خارجی با ارز مرجع وارد شده است و یا در اثر سختگیری در تعیین قیمت تضمینی خرید گندم و صرف نکردن این قیمت برای کشاورزان، بخشی از گندم تولیدی به صورت خوراک دام مصرف شده و بخشی نیز به کشورهای همسایه قاچاق گردیده است و در نتیجه دولت 5/2 میلیارد دلار صرف واردات گندم کرده است. آیا این قبیل کارها با اقتصاد مقاومتی مورد نظر رهبر انقلاب سازگار است؟
دیدگاه شما