تاریخ : 22. مرداد 1394 - 18:34   |   کد مطلب: 14300
همدان – مدیرکل گمرک استان همدان گفت: در چهارماه نخست امسال‌ ۳۸۴هزار و ۷۱۵ تن کالا به ارزش ۴۳ میلیون و ۴۶۳ هزار و ۱۶۵دلار از گمرک این استان صادر شده است.

به گزارش  صبح رزن به نقل از خبرنگارمهر، جمال خشوعی بعدازظهر پنجشنبه در نشستی با خبرنگاران با بیان اینکه ۸۰ درصد حجم صادرات استان همدان به کشورهای عراق و اکراین است، افزود:  تحولات منطقه و درگیری های موجود در این دو کشورتاثیر منفی بر رشد صادرات استان داشته است که امیدواریم با رفع موانع و تحریم ها و همچنین بهبود روابط شاهد رونق صادرات استان همدان باشیم.

وی با بیان اینکه به منظور رفع موانع و مشکلات صادرکنندگان بازدید هایی را با آنها داشته ایم اظهارداشت: در این بازدیدها  متوجه شدیم که مشکلات تجار در حوزه گمرک نبوده است بلکه  عمده مشکل آنها مربوط به سایر سازمان ها بود.

 مدیرکل گمرک استان همدان با تاکید براینکه تا جایی که امکان داشت در جهت رفع موانع و مشکلات صادرکنندگان اقدام کردیم، بیان کرد: این اقدامات سبب شده تا صادرکنندگانی که کالاهای  خود را از سایر گمرکات  صادر می‌کردند به استان باز گردند و احساس امنیت کنند.

جمال خشوعی در ادامه با بیان اینکه در ۴ ماهه نخست امسال‌ ۳۸۴هزار و ۷۱۵ تن کالااز گمرک استان همدان به سایر کشورها صادر شده است، اظهارداشت: ارزش این میزان کالای صادر شده ۴۳ میلیون و ۴۶۳ هزار و ۱۶۵ دلار است.

وی عمده کالاهای صادراتی این استان را کشمس، سیمان، سفال، کنسانتره سنگ آهن، وازلین غیردارویی، ملحفه بیمارستانی، چینی آلات بهداشتی و شور وترشیجات بیان کرد و یادآورشد: این کالاهای به ۱۳ کشوراز جمله عراق، روسیه، امارات، اکراین، قزاقستان، هند، ترکمنستان، مصر، هند، افغانستان، ایتالیا و آلمان صادرشده است.

جمال خشوعی، تاکید کرد: صادرات گمرک استان در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از نظر وزنی ۱۰ درصد افزایش داشته و از نظر ارزشی تغییری نکرده است.

وی درمیزان کالاهای وارداتی از گمرک استان همدان را دو هزار و ۶۹۸ تن اعلام کرد و گفت: ارزش این میزان کالاهای وارده شده معادل ۱۵ میلیون و ۶۳۰ هزار و۵۷۴ دلار است که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از نظر ارزشی ۲۴ درصد و از نظر وزنی نیز ۱۱ درصد افزایش داشته است.

مدیرکل گمرک استان همدان عمده کالاهای وارداتی استان کلاف آلومینیومی، چرم مصنوعی، لوازم آرایشی بهداشتی، تبلت، قطعات سرشیلنگ ترمزخودرو، خط تولید و نخ تایر و غیره عنوان کرد.

جمال خشوعی در ادامه با بیان اینکه کالاهای صادراتی استان همدان محصولات کشاورزی است که عمدتا به صورت فصلی انجام می شود، افزود: گمرک استان همدان به دنبال ایجاد صاردات پایداراست و در همین راستا برای نخستین بار کنستانتره سنگ‌آهن اسدآباد به میزان ۵۵ هزار تن از همدان به سایر کشورها صادر شده است.

وی همچنین از اجرای سامانه جامع گمرکی در گمرک استان خبرداد و اظهارداشت : ۷۰درصد زیرساخت‌های سامانه جامع گمرکی دراستان انجام شده و ازهفته آینده به صورت ۱۰۰ درصدی اجرایی خواهد شد.

مدیرکل گمرک استان همدان با اشاره به اینکه بیشترین گلایه تجار از گمرک زمان ترخیص کالا است، گفت: با راه اندازی سیستم جامع امور گمرکی زمان ترخیص کالا از دو ماه به ۶ ساعت کاهش خواهد یافت.

 جمال خشوعی با بیان اینکه گمرک همدان در دریافت مجوزهای واردات و صادرات کالاهای مختلف در گذشته ضعیف عمل کرده است، عنوان کرد: در گذشته پیگیری لازم برای دریافت مجوز ترخیص کالاهای مختلف از گمرک همدان صورت نگرفته اما  در حال حاضر امکان ترخیص کالاهایی چون لوازم آرایشی بهداشتی، پارچه و خودرو از گمرک ایران برای همدان دریافت شده است.

وی از آغاز مجدد صاردات فرش از گمرک استان همدان خبرداد و با بیان اینکه به دلیل رکود صادرات فرش این امکان از گمرک همدان سلب شد یادآورشد: در حال حاضرموفق به دریافت مجوز صادرات پسته و صنایع دستی مینیاتوری و منبت کاری در استان شده ایم.

 جمال خشوعی در ادامه با تاکید براینکه به دنبال دریافت صادرات سنگ‌های قیمتی و مصنوعات طلا از گمرک همدان هستیم بیان کرد: استان همدان به دلیل وجود معادن مختلف پتانسیل بالایی در صادرات سنگ‌های قیمتی و مصنوعات طلا و جواهرات دارد که با  دریافت این مجوز شاهد تحول بزرگی در گمرک این استان خواهیم بود و می‌توانیم استان‌های همجوار را در این زمینه زیر پوشش قرار دهیم.

وی همچنین به جایگاه گمرک استان در کشوراشاره کرد و با بیان اینکه درسال ۹۲، گمرک استان همدان در رتبه های برتر کشور قرارداشت، افزود: متاسفانه به دلیل مشکلاتی که در حوزه مالیاتی برای صادرکنندگان ایجاد شد رتبه استان همدان به جایگاه  ۴۶ کشور رسید.

مدیرکل گمرک استان همدان  با بیان اینکه در سه ماهه آخر سال گذشته گمرک همدان در بین سایر گمرکات در رتبه ۴۸ قرار داشت، عنوان کرد: در سه ماه سال جاری این رتبه به ۴۳ رسیده که امیدورایم باتلاش و همکاری سایر دستگاه های مرتبط به جایگاه واقعی خودش برسد.

جمال خشوعی در ادامه با بیان اینکه سال گذشته ۶۲۰ میلیون دلار کالا از گمرکات استان همدان صادر شده است بیان کرد : از این میزان صادرات ۱۳۵ میلیون دلار مربوط به گمرک همدان است.

وی با بیان اینکه شهرستان همدان با صدورسیمان هگمتانه بیشترین میزان صاردات و شهرستان رزن نیز کمترین سهم صادرات را در استان به خود اختصاص داده اند، یادآورشد: شهرستان ملایر با صدور کشمشش در رتبه دوم صادرات قرار دارد.

جمال خشوعی به اهداف گمرک استان همدان هم اشاره کرد و گفت: کاهش زمان ترخیص کالا، تکمیل پنجره واحد تجاری، دریافت حداکثر تسهیلات ممکن از گمرک ایران برای صادرات و واردات مواد اولیه و خط تولید، بازگرداندن گمرک همدان به جایگاه اصلی خودش از جمله این اهداف است.

وی در پایان با بیان اینکه درحال پیگیری برای دریافت مجوزکارگو ترمینال یا پروازتجاری هستیم، افزود: با دریافت مجوز پرواز تجاری شاهد رونق اقتصادی دراستان خواهیم بود.

دیدگاه شما

کانال خبری تلگرامی صبح رزن