تاریخ : 8. ارديبهشت 1396 - 12:44   |   کد مطلب: 23051
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان از هزينه 60 ميليارد توماني در بخش مراقبت‌ از دندان‌هاي دانش آموزان همداني خبر داد.

به گزارش صبح رزن به نقل از  خبرگزاری فارس از همدان، حبیب‌الله موسوی‌بهار ظهر امروز در آئین اختتامیه و تقدیر از فعالان عرصه سلامت استان همدان با اشاره به آخرین روز از هفته سلامت، اظهار کرد: شعار امسال هفته سلامت «زندگی سالم با نشاط و امید» است که سعی کرده‌ایم این شعار را به مردم برسانیم چراکه نشاط و امید خصوصاً در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ضرورتی برای ماست و جامعه نیاز به نشاط و شادابی دارد.

وی خاطرنشان کرد: کسانی که بر طبل ناامیدی می‌کوبند دشمن ما نیستند بلکه دوستان نادانی هستندکه باعث ناامیدی مردم می شوند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به افزایش افسردگی در جامعه و  لزوم توجه به این معضل گفت: متاسفانه گوشه‌نشینی و انزوا در جوامع در حال افزایش است بنابراین باید به سمت ایجاد امید و نشاط در جامعه باشیم.

وی بیان کرد: امروز دهکده جهانی شکل گرفته و هر فرد از دورترین نقاط جهانی اطلاع پیدا می‌کند اما با وجود این، داخل خانواده و جمع خود با اطرافیان به دلیل شرایط امروز زندگی از هم دور هستیم در حالی که با هم هستیم.

موسوی‌بهار با تاکید به ایجاد شادی و نشاط ابتدا در میان خانواده، افزود: فضای خانواده باید پرنشاط و شاد باشد تا فرزندان در محیط سالم رشد کنند.

وی با اشاره به اهداف حوزه سلامت در 10 سال آینده، تصریح کرد: اصلاح سبک زندگی نظیر افزایش تحرک، کاهش مصرف الکل و سیگار، کاهش مصرف چربی، قند و نمک از جمله اهداف است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه 76 درصد بار بیماری‌های موجود در ایران را چهار بیماری نظیر قلبی ـ عروقی، تنفسی، سرطان‌ها و مصرف مواد مخدر تشکیل می‌دهد که اگر سوانح رانندگی را به آن اضافه کنیم به 85 درصد می رسد، خواستار توجه به خودمراقبتی شد.

وی با بیان اینکه ما امسال تصمیم گرفته‌ایم شرایطی را در دانشگاه علوم پزشکی فراهم کنیم تا هزینه ایاب و ذهاب پرداخت شود اما کارمندان با دوچرخه یا پیاده رفت و آمد کنند، افزود: برای خانم‌ها نیز در محوطه پردیس دانشگاه زمینه دوچرخه‌سواری را فراهم کرده‌ایم تا افزایش تحرک ایجاد شود.

موسوی‌بهار با تاکید به افزایش تحرک در جامعه، گفت:‌ اخیراً 7 میلیارد تومان برای خرید دستگاه سی تی آنژیوگرافی هزینه شده اما اگر روی سلامتی افراد هزینه کنیم تا سالم بمانند دیگر نیاز به خرید چنین تجهیزاتی نیست.

وی از ثبت نام یک‌میلیون و 500 هزار نفر در سامانه الکترونیک سلامت در استان همدان خبر داد و افزود: این سامانه سلامت جامعه را در آینده نشان می‌دهد و پیش زمینه نظام ارجاع است.

رئیس علوم پزشکی همدان با بیان اینکه با اجرای طرح تحول سلامت چهره بهداشت و درمان دگرگون شده است، گفت: در حوزه بهداشت اقدامات قابل توجهی انجام شده اما این حوزه دیربازده است و در آینده اثرات آن نمایان خواهد شد.

وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه بهداشت دندان، افزود: شاخص DMf در 40 سالگی 13 است که اگر این شاخص به 70 سالگی افراد برسد خیلی بدتر خواهد بود و باید به سلامت دندان توجه خاصی داشت.

موسوی‌بهار با بیان اینکه دندان راحت‌ترین عضو بدن است که می‌توان از بیماری پیشگیری کرد، خاطرنشان کرد: یکی از گران‌ترین اعضای بدن دندان است و هر فردی گرفتار مشکلات دندان شود باید در این زمینه هزینه بسیاری کند.

وی با اشاره به تعطیلی واحدهای دندانپزشکی در کشور سوئد و ایجاد مدارس مراقبت از دندان، گفت:‌ ما در کشور تا توانسته‌ایم مراکز دندانپزشکی ایجاد کرده‌ایم در حالی که مراقبت از دندان بسیار حائز اهمیت است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه 150 هزار دانش‌آموزان در استان از پایه اول تا ششم ابتدایی در چهار مرحله تحت مراقبت و عمل وارنیش فلورایدتراپی قرار گرفته‌اند و در این زمینه 60 میلیارد تومان هزینه شده است، تصریح کرد: در بخش دندان اقداماتی در حال انجام  است که اثر آن در سال‌های آتی نشان خواهد داد.

وی از وجود 291 پروژه بهداشتی در حال ساخت در استان خبر داد و اظهار داشت: تعدادی از مراکز  نیز بهسازی و تعمیر شده‌اند.

موسوی‌بهار با اشاره به جذب 500 مراقب بهداشتی در استان، گفت: امروز در شهرها نیز وجود مراقبان بهداشت تعریف شده که قبلاً در روستاها این موضوع مورد توجه قرار گرفت.

*افتتاح بیمارستان سوختگی در هفته آینده

وی با بیان اینکه وجود مراقبان سلامت به تمام کشور سرایت کرده است، افزود: متاسانه 10 درصد حاشیه‌نشینی در کشور و در همدان وجود داشت که به آنها توجه نشده بود اما وجود مراقبان بهداشتی در شهرها، توجه به حاشیه‌نشینی را مورد  تاکید قرار داده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان بیان کرد: منتقدینی که حرفشان حق است و می‌گویند باید به بهداشت توجه شود اما اجازه نمی‌دهند که ببینند چه کاری انجام شده و اثرات این حوزه بعداً نمایان می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در حوزه درمان 6 بیمارستان در استان به تدریج در حال بهره برداری است، گفت: بیمارستان سوختگی 53 تخت خوابی هفته آینده به بهره‌برداری می‌رسد و بیمارستان 82 تختخوابی شهرستان بهار نیز تیرماه به بهره‌برداری می رسد.

موسوی‌بهار با اشاره به اینکه برای ایجاد بیمارستان رزن در حال گرفتن ردیف بودجه هستیم که امسال کلنگ‌زنی می‌شود، افزود: بیمارستان تویسرکان و اکباتان اواخر امسال یا اوایل سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد.

انتهای پیام

دیدگاه شما

کانال خبری تلگرامی صبح رزن