جعفر بای آسیب شناس و پژوهشگر مسائل اجتماعی و خانواده در گفت وگو با خبرنگار زنان نیوز با بیان اینکه یکسری از پیامدها ی اطلاعات قبل از موعد در تکوین شخضصیت کودکان تأثیرگذار است، اظهار داشت: آدمی به موازات رشد جسمانی از نظر ذهنی نیز پرورش می یابد و به لحاظ روحی ، روانی، و عاطفی نیازمند به اطلاعات خاص می شود.
وی افزود: این آگاهی ها باید متناسب با سن فرد باشد ، دانش زودهنگام موجب عدم تعادل در تکوین شخصیت فرد می شود و روند شکل گیری تفکر و اندیشه او آسیب جدی وارد می کند ضمن اینکه الگوی رفتاری وی را تحت تاثیر قرار می دهد.
این کارشناس آسیب های اجتماعی ادامه داد: برای هر گروه سنی اطلاعات خاصی لازم است که به صورت ویژه اختصاصی آن آگاهیها در قالب راز و رمز برای آن گروه سنی محسوب می شود به طور مثال دوره بلوغ با اخبار و اطلاعاتی همراه است که اگر گروه سنی قبل از بلوغ از آن مطلع شود آسیب جسمانی روحی و روانی جدی وارد می کند و یا زمینه های بلوغ زودرس را فراهم می سازد.
بای بیان داشت: مطالب موجود بین زن و مرد که به صورت راز و رمز زناشویی مطرح است از قداست خاصی برخوردار است و باید به صورت محرمانه بین آنان محفوظ شود تا شیرینی زندگی استمرار یابد.
وی در ادامه این مطلب اضافه کرد: رمز آلودگی یکی از ویژگی های زندگی ما انسانهاست ،حریم و پرده ای که بخش بسیار مهم هر زندگی محسوب می شود باید به عنوان اسرار زندگی حفظ گردد و نباید از حریم خانواده به دیگران منتقل شود همچنین نباید از جزئیات زندگی که ارتباطی با فرزندان ندارد قبل از موعد آنها را با خبر کنیم، دانش و اطلاعات قبل از موعد برای کودکان بسیار مضر است و موجب فراهم شدن زمینه های انحرافی در شخصیت آنان می شود؛ اگر این رویه ادامه یابد فرزندانمان دچار کجروی اجتماعی خواهد شد.
این جامعه شناس ادامه داد: بی خبری از دانش و آگاهی های محرمانه زندگی هیچگونه خلل و آسیبی در روند رشد فکری ،روحی، روانی، جسمانی کودکانمان فراهم نمی کند به طور مثال اگر در گذشته در مورد تولد فرزند جدیدی در خانواده به کوچکترها گفته می شد که برادرت را از بیمارستانخریداری کرده ایم واقعا چه اشکالی در تربیت آنان فراهم می شد.
بای خاطرنشان کرد: والدین باید مراقب باشند و اجازه ندهند که فرزندانشان از اخبار و اطلاعاتی که به آنها نیازی ندارند و یا به آنها مربوط نمی شود، باخبر شوند.
دیدگاه شما