آخرین اخبار

تاریخ : 25. مرداد 1391 - 11:43   |   کد مطلب: 668
واکنش غیر عادی پوست به ماده رنگی تزریق شده باعث تورم و خارش شده و گاه برجستکی های کوچک و بزرگ درمحل تزریق پدید می آید که بسیار نامطلوب است

الگوهای آماده رایانه ای ، سوزن های خودکار هوشمند، نقاشان چیره دست، انواع داروهای بیحسی، دست به دست هم داده اند تا با خالکوبی دنیای وحش برجای جای تن مردان و زنان اعتبار شعر تمثیلی "شیر بی یال و دم و اشکم" را زیر سوال ببرند.
برجسته سازی قسمتی از اندام با "خالی" از نوع تظاهر و ریا آذین بخش تن و جیب بسیاری شده است.
اینکه برای نخستین بار چه کسی در چه تاریخی و در کجااقدام به نقش طرح یا نوشته بر روی پوست خود کرد مشخص نیست ولی بیشترین احتمال کشف اتفاقی این پدیده توسط انسان اولیه هنگام تلاش برای بقا بوده است.
قدیمی ترین نمونه خالکوبی در جسد یک کولی ایتالیایی با قدمت بیش از ‪۵۰۰۰ سال یافت شده است.
روی اجساد مومیایی های مصری نیز خالکوبی هایی یافت شده و به نظر می رسد که از انجا به کشورهای دیگر مانند یونان ، ایران ، عربستان ، هند ، چین و ژاپن رسیده که در طول جاده ابریشم پس از گذر از هند ماهیتی مذهبی و آیینی یافته است.
یک کارشناس روانشناسی و محقق در این زمینه به خبرنگار ایرنا گفت: درقرن ‪ ۱۶میلادی کاپیتان " کوک" انگلیسی پس از ورود به آب های استرالیای جنوبی و جزایر"تاهیتی" مشاهده کرد که بومیان خالکوبی را که ضربات ظریف وسریع سوزن و انتقال موادرنگی به زیر پوست انجام می دادند و به آن "تاتااو" می گفتند.
آهنگ بیان این واژه بسیار نزدیک به بیان واژه "تاتوو"است که به معنای ضرب آهنگ سریع طبل در نیروی دریایی انگلستان بوده است.
برای نخستین بار در سال ‪ ۱۷۷۷میلادی این واژه به معنای حک تصاویر رنگی بر روی پوست در مدارک ثبت شد..
در ایران نیز خالکوبی قدمتی دیرینه داشته و شاید داستان" شیر بی یال و دم و اشکم"، "مولانا" در قرن هفتم هجری قمری معروفترین و مشهورترین روایت پارسی در این مورد باشد که نشانه انجام خالکوبی توسط قشری از جامعه به نام پهلوانان است.
ابراهیمی ادامه داد: خالکوبی بعد از حمله مغول و رواج زورخانه ها و در زمان قاجار و پهلوی اول بین گروه پهلوانان و کلاه مخملی ها رواج پیدا کرد.
این محقق با اشاره به چگونگی انجام خالکوبی اظهار داشت: برای انجام آن مواد رنگی توسط نوک سوزن به زیر" اپیدرم" و داخل "درم" پوست انتقال داده می شود.

 

عوارض و خطرها

 

خالکوبی ازعهد باستان درجوامع گوناگون به منظورزببایی و یا مقاصد مذهبی انجام می شده است. در قرن اخیر نیز این امر به  قصد سرگرمی در نزد شماری از زندانیان و یا ملوانان به علت شرایط خاص زندگی و داشتن اوقات طولانی فراغت، مشاهده شده  است.اما در سالهای اخیرخالکوپی به قصد زیباترشدن ازسوی بانوان جوان مورد استقبال قرارگرفته است که متأسفانه خانمها بدون کمترین اطلاع علمی وکم وکیف کار، صرفأبه تبلیغ بعضی ازدوستان و یا سالن های زببای اقدام به این کار می کنند که گاه عوارض جانبی بسیار سخت،آزاردهنده ، وغیرقابل جبرانی به دنبال می آورد. توصیه این است که افراد سالم که فقط به منظورزببایی قصد خالکوبی دارند حتما ازانجام آن منصرف شوند زیرا مضار آن بیش از فواید آن است.در نوشته زیر از مضار خالکوبی و ترمیم عوارض ناشی ازآن به اختصار سخن رفته است.نداشتن مهارت تکنیکی فرد خالکوب و عدم اطلاع علمی او ازآناتومی و فیریولوژی و فیزیوپاتولوژی پوست، سبب مشکلات فراوانی برای بیمار می شود که متاسفانه در بیشتر موارد اصلاح شدنی نیست. در مورد افرادی هم که خالکوبی به منظور پوشاندن آزردگی و ضایعه پوستی مقاوم به درمان، ازسوی پزشکان صورت میگیرد ابتدا باید معاینه دقیق از پوست محل مورد نظر به عملی آید و خصوصیات تشریحی و فیزیولوژیکی آن درنظر گرفته شود. همچنین سوابق بیمار در مورد آلرژی، اگزمای پوستی، بیماریهای داخلی (خصوصأ بیماریهایی که به ایمنی شخص مربوط می شود مثل هپاتیت و ایدز) جراحی های قبلی و برجای ماندن جوشگاه و کوشت اضافی بررسی شود و سابقه هر نوع بیماری دیگری چون قند، کم خونی و… و یا برخی اعتیادها مانند کشیدن سیگار که همة اینها در ترمیم پوست دخالت دارند،ارزیا بی گردد. چنانچه این سوابق و عوامل درنظرگرفته نشوند، عوارضی پدید می آید که از جمله می توان موارد زیر را نام برد :

ا- ناصافی و یکدست نبودن خال، کم رنگ و پررنگ بودن خال به طوری که از نظر زیبایی ناخوشایند است.         
۲- واکنش غیر عادی پوست به ماده رنگی تزریق شده باعث تورم و خارش شده و گاه برجستکی های کوچک و بزرگ درمحل تزریق پدید می آید که بسیار نامطلوب است و اغلب با
مرور زمان هم اصلاح نمی شوند خصوصا در بانوانی که به منظور زیباتر شدن درابرو، مژه و یا لب خالکوبی کرده اند ایجاد این چنین منظره ای بسیار رنج آور است و گاهی موها را (درابرو) برای همیشه از بین می برد.
۳ – ایجاد عفونتها مانند عفونتهای باکتریایی،ویروسی (تب خال و زگیل). (یک! مورد گزارشی هم در مورد انتقال میکروب سل از طریق فرد خالکوب مسلول به فرد خالکوب شده در محل تزریق پوستی انتشار یافته است)
۴- حساسیت به نور آفتاب ناشی از ماده کادمیوم موجوددر ماده رنگی قرمز
۵ – ایجاد واکنشهای الرژیک (هر چند نادر) که گاه تا مرگ هم ممکن است پیش رود به همین دلیل در موارد استثنائی پزشکی که برای پوشاندن ضایعات پوستی غیر قابل علاج خالکوبی می کند همانند سایر اعمال جراحی باید کلیه داروهای لازم برای موارد احتمالی و خطرناک در دسترس داشته باشد تا اینگونه عوارض حاد و خطرناک به فوریت مداوا گردد.
در موارد خقیف آلرژی بعد از بهبودی ممکن است فیبروز (سفتی و سخت شدن الیاف کلاژن پوست) در منطقه خالکوبی شده پیش آید که گاه غیر قابل بازگشت است.


۶- کلوئید (گوشت اضافی شبیه غده) و فنومن کوبنر (در بعضی بیماریهای پوستی ایجاد ضرب در هر منطقه پوست باعث تظاهر آن بیماری پوستی در آن منطقه می شود.)
۷- انتقال ویروسهای ایدز و هپاتیت از طریق سوزنهای آلوده خالکوبی گزارش شده که هر دو از بیماریهای خطرناک و کشنده است.

اصلاح و ترمیم عوارض ناشی از خالکوبی

روشهای مختلفی برای رفع خالکوبی تجربه شده است اما همه آنها آثاری به جا می گذارند . درمانهای جراحی – درم ابرژن ( ساییدن پوست با روش جراحی ) اشعه لیزر – کرایوسرجری ( جراحی از طریق سرما )

سوزانیدن با دستگاه – پیوند پوستی و کشش بافتی همگی در از بین بردن خالها بکار می روند  ولی در حال حاضر بهترین و موثرترین درمان با اشعه لیزر است . هرچند که همه روشها هم می توانند عوارض و مشکلاتی را پدید بیاورند.

خالکوبیهای جدیدتر و آنها که توسط حرفه ایها انجام شده اند بهتر و راحت تر از خالکوبیهای قدیمی انجام شده توسط افراد افراد آماتور بر طرف می شوند . محل خال هم بسیار مهم است و از آنجا که پوست بازو و سینه و گردن مستعد ایجاد جوشگاههای برجسته و کلوئید هستند لذا برداشتن آنها با هر روشی عوارضی به همراه دارد

 

تاتو چیست و چه عوارضی دارد ؟

برای تاتو کردن از سوزن های مخصوص استفاده می شود و این کار غیر از درد فراوان ، خونریزی زیادی هم به همراه دارد . پس از خال کوبی نیز رعایت نکردن بهداشت فردی ، می تواند شخص را در معرض ابتلا به بیماری های خطرناکی چون ایدز و هپاتیت قرار دهد.
تاتو همان خال کوبی است که درقدیم انجام می شده است، با این تفاوت که در زمان های قدیم از تصاویر شیر و اژدها برای اثبات پهلوانی استفاده می شد و امروزه صرفاً جهت آرایش، خط باریکی روی پلک چشم ، داخل ابرو یا دور لب تاتو می شود .
برای تاتو کردن از سوزن های مخصوص استفاده می شود و این کار غیر از درد فراوان ، خونریزی زیادی هم به همراه دارد . پس از خال کوبی نیز رعایت نکردن بهداشت فردی ، می تواند شخص را در معرض ابتلا به بیماری های خطرناکی چون ایدز و هپاتیت قرار دهد.
تحقیقات اخیر انجمن خیریه حمایت از بیماران کبدی در ایران نشان می دهد که یکی از بیماری های شایع عفونی و مسری در کشور ما هپاتیت است . اغلب اوقات هپاتیت نوع C و گاهی نیز هپاتیت نوع B به صورت مزمن باقی مانده و می تواند به نارسایی کبد و نیز سرطان این عضو حیاتی منجر شود .
هر دو نوع این هپاتیت از طریق خون منتقل می شوند ، ولی تحقیقات گسترده نشان می دهد که تاتو می تواند یکی از روشهای انتقال هپاتیت به خصوص هپاتیت نوع C باشد.
همچنین کسانی که خال کوبی می کنند ۹ برابر بیشتر از سایر افراد، در معرض خطر ابتلا به هپاتیت C قرار دارند، در حالی که در افراد بدون خال کوبی این بیماری بسیار کمتر دیده می شود.
انجام خال کوبی در محلهای سنتی و آلوده ، اندازه و بزرگی خال کوبی ، همچنین استفاده از رنگهای سفید، زرد ، نارنجی ، قرمز، احتمال ابتلا فرد به این بیماری ها را افزایش می دهد.
سایر بیماری های عفونی مثل هپاتیت B ، سیفیلیس، جذام و سل نیز می تواند از طریق خال کوبی یا تاتو منتقل شوند.
متاسفانه امروزه خال کوبی ظریف و تاتو در میان جوانان و نوجوانان ما رایج شده است، در حالی که اکثر این افراد از خطر انتقال بیماری های خطرناک عفونی از این طریق بی اطاع هستند.
در خصوص ایدز نیز ثابت شده است، ویروسی که موجب ابتلا به این بیماری می شود، از سه راه اصلی آمیزش جنسی ، انتقال خون و فرآورده های خونی آلوده و مادر آلوده به بدن افراد سرایت می کند.
تحقیقات نهادهای علمی نشان داده است که به واسطه تماس سوزن با خون در عمل خال کوبی ، خطر ابتلای فرد به ایدز زیاد است و این دسته از افراد در مجموعه گروه های پرخطر قرار می گیرند.
پزشکان تاکید می کنند که حتی با رعایت نکات بهداشتی ، خطر ابتلا به ایدز و دیگر بیماری های عفونی در کسانی که خال کوبی می کنند ، زیاد است و این ادعا که در تاتو از وسایل مخصوص استفاده می شود، به هیچ وجه یک ادعای منطقی و علمی نیست

دیدگاه شما

کانال خبری تلگرامی صبح رزن