به گزارش صبح رزن به نقل از خبرگزاری ها، هاشمی رفسنجانی در دیدار جمعی از اعضای کانون نمایندگان ادوار غرب کشور در مجلس شورای اسلا، سخنان نمایندگان مردم را برآمده از درد و نیاز جامعه و ضروریات حاکم بر کشور خواند و با اشاره به معضلات کشور، گفت: نباید اجازه داد اوضاع جامعه اسلامی به جایی برسد که دوستان انقلاب دلخون و دشمنان کشور شاد و امیدوار گردند.
هاشمی رفسنجانی، با توجه به مشکلات کشور در عرصههای سیاست داخلی، خارجی، اخلاقیات، اعتقادات و وضع معیشت مردم تصریح کرد: بعد از پایان جنگ تحمیلی و شروع بازسازی کشور، علیرغم وجود خرابیهای بسیار، کسری بودجه 51 درصدی و دشمنیهای خارجی، اتحاد و همدلی مردم، اخلاق، صبر و وفاداری آحاد جامعه و وحدت دلسوزان و نیروهای انقلاب از همه سلایق، سرمایه عظیم کشور برای سازندگی ایران اسلامی بود.
عضو مجلس خبرگان رهبری، تفرقه، پراکندگی و بدبینی را آفت یک جامعه پویا و در حال رشد خواند و با اشاره به وجود ساختارها و بنیانهای محکم و خوب بهجا مانده از دولتهای پس از جنگ افزود: اگرچه امروز کارها سخت شده، اما میتوان با بازسازی سرمایههای اجتماعی کشور، در پیش گرفتن عقلانیت و مدیریت صحیح در سطح داخلی و بینالمللی و ایجاد وفاق و ائتلاف بین نیروهای وفادار به نظام از سلایق و جناحهای گوناگون به سرعت کاستیها و ضعف را تبدیل به کارآمدی و رشد و توسعه کرد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام دولت وحدت ملی را بر پایه حضور نیروهای وفادار و کارآمد جناحها و سلایق گوناگون و تحت حمایت رهبری معظم انقلاب ممکن دانست و تصریح کرد: موضوع وحدت ملی با شانتاژهای جاهلانه یا مغرضانه مورد هجمه
تندروها قرار میگیرد در صورتی که منظور، تشکیل دولت وحدت ملی است که میتواند گرهگشای مشکلات و معضلات کنونی جامعه باشد.
وی افزود: انتخابات آزاد، قانونی و فراگیر، مهمترین نمود و تجلّی مشارکت مردم در اداره کشور است و همین امر زمینه حضور سلایق گوناگون در مجلس، دولت و سایر ارکان نظام را فراهم میکند.
هاشمی رفسنجانی با بیان اینکه در حال حاضر مردم و مسئولان لزوم وحدت و یکپارچگی را بیش از همیشه احساس میکنند، در پیش گرفتن سیاست خارجی معقول و منطقی با اصرار بر احقاق حقوق حقه جمهوری اسلامی را یکی دیگر از نیازهای کنونی ایران اسلامی خواند و گفت: آنچه که موجب اقتدار و عظمت ملت ایران در قبال دشمنان ریز و درشت خارجی است، وحدت و اتفاق مردم و مسئولان است و تفرقه و تشتت، مانند خوره به کشور از داخل لطمه میزند.
هاشمی رفسنجانی در پاسخ به درخواستهای بسیار حاضران برای حضور بیشتر در صحنه سیاسی و نیز انتخابات آینده، به وجود نیروهای دلسوز، کارآمد و توانمند که میتوانند بار مدیریت صحیح کشور را به عهده گیرند، اشاره و تأکید کرد: خوشبختانه در کشور قحطالرجال نیست و امیدواریم شرایط بهگونهای پیش برود که عرصه ورود و فعالیت نیروهای دلسوز، فعال و لایق در کشور فراهم شود. زیرا در شرایط کنونی هر کس دلش برای انقلاب و نظام اسلامی میسوزد، باید اشتباهات را شناسائی و برای جبرانش تلاش کند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به حضور 60 ساله خود در عرصه مبارزه و انقلاب و نظام اسلامی تصریح کرد: در تمام این مدت هیچ چیزی را برای خود نخواستهام و هر آنچه خواسته و تلاش کردهام برای خدمت به انقلاب، نظام و مردم وفادار ایران بوده و تا پایان عمر هم از تلاش برای خدمت و اصلاح امور دست بر نخواهم داشت.
در ابتدای این دیدار آقایان حشمتیان، داریوش قنبری، احد طهان، کریمان، سیدمحمد تویسرکانی، محمدعلی کریمی، حاصل راسه، علی ططری (فرزند مرحوم اسماعیل ططری)، علیاکبر متین، حسنی، محمدیان، یعقوبی، ساداتیان و محمد محمدرضایی سخنرانی کردند.
نظر من همان است که در نمازجمعه گفتم
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام روز گذشته هم در گفتوگو با انتخاب توضیحاتی در مورد طرح وحدت ملی مورد نظرش ارائه داد. هاشمی
با بیان اینکه «این طرح باید در یک مجموعه کلی مورد بحث قرار گیرد»، گفت: برای اجرای این طرح باید مجموعه اقداماتی که ما را از وضع نامساعد فعلی در عرصه بینالملل و داخل خارج کند، بهره گرفت.
وی افزود: البته نسخه کوچک این طرح، همان بود که ما در دولت بعد از جنگ انجام دادیم. عضو خبرگان رهبری در ادامه تاکید کرد: درحال حاضر مشکل اصلی با خارجیهاست. در زمان جنگ هم اوضاع همینطور بود. ما اولویت را دادیم به اصلاح روابط خارجی و از قطعنامه شروع کردیم. در آن مذاکرات طرف مقابل هم متوجه شد که با یک جریان منطقی در ایران روبهروست. البته خوب هم با ما همکاری کردند. در آن دوره در عرصه داخل هم اختلافات تشدید شده بود. راهکار من این بود که دولتی تشکیل دهیم که ترکیبی از جناحهای موثر انقلاب (محافظهکاران، مستقلها و رادیکالها) باشد.
وی افزود: در زمانی که اکثریت مجلس در اختیار نیروهای راست بود، در مواجهه با مجلس، بنا را بر تعدیل و تفاهم گذاشتیم.
هاشمی تصریح کرد: الان هم دولت اگر ترکیبی از این مجموعه باشد، البته با قید اینکه رئیس دولت روی آنها نفوذ داشته باشد، میتوان امیدوار بود.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه «ما تا آخر 8 سال، کارمان را بدون دردسر انجام دادیم» گفت: هم رابطهمان با نهادها و قوای دیگر بسیار خوب بود و هم در عرصه بینالملل دستاوردهای خوبی داشتیم. عضو خبرگان رهبری افزود: در زمان ریاست جمهوریام هم کوچکترین مشکلی با رهبری نداشتم و در هر موردی که دیدگاههایمان متفاوت بود من از ایشان اطاعت میکردم.
وی با اشاره مجدد به دولت وحدت ملی تاکید کرد: من از این طرح، یک ایدهآل غیرواقعی نمیخواهم. نظر من این است که این طرح باید با هماهنگی تمام جریانهای موثر در انقلاب شکل بگیرد. در سایر موارد هم نظر من همان است که در نمازجمعه بیان کردم و آنها را ملاک قرار دادم.
هاشمی در نماز جمعه 26 تیر 88 چه گفت؟
وی گفت: در سالهای اخیر، اکثر طردها و برخوردها نسبت به یک جریان بوده که تعداد کمی هم نیستند.
دیدگاه شما