به گزارش صبح رزن،قصد داریم تا طی سلسله گزارشی به موانع توسعه ی فرهنگی و اجتماعی شهرستان از نظر سبک زندگی اسلامی، ایرانی بپردازیم. در این میان ابتدا به وضعیت دستگاههای فرهنگی شهرستان خواهیم پرداخت.
سازمان تبلیغات اسلامی از آن دست ادارات و ارگانهایی است که پس از پیروزی انقلاب اسلامی نقش مهمی در ساختار فرهنگی کشور ایفا می کند.
در شهرستان رزن نیز از ابتدای دهه 70 خورشیدی این سازمان مهمترین نقش را در اعزام و سازماندهی مبلغین به نقاط مختلف شهرستان داشته است.
این فقط یکی از وظایف این سازمان بوده و امروز سازمان تبلیغات اسلامی در سطح کشور و شهرستان رزن بسیاری از امور فرهنگی را بر عهده دارد.
متاسفانه این سازمان با وجود حجم گسترده ای از وظایف و مطالبات و خواستهای به حق مردم با کمترین امکانات در شهرستان در حال فعالیت است.
مثلا سازمانی که سرکشی مسئولین آن از اقصی نقاط شهرستان و اعزام مبلغین به دورترین نقاط شهرستان یک ضرورت است از داشتن یک خودرو سبک محروم است.
مجتمع اداری فرهنگی این سازمان با گذشت 3 سال از کلنگ زنی آن همچنان بصورت بلاتکلیف مانده است و از اعتبارات در نظر گرفته شده برای آن که 106 میلیون تومان بوده است 50 درصد تخصیص یافته که عملیات اجرایی هنوز راکد است.
در خواستهای مکرر مسئولین این سازمان در شهرستان و استان برای پیگیری مشکلات
آن بویژه مشکل اعتباری شدید و نبود خودرو مدتهای طولانی است که بدون پاسخ مانده است.
با وجو این و علی رغم همه ی این مسائل این سازمان در شهرستان بدلیل ماهیت مردمی خود و استفاده از کمک مردم و هیئات و خیرین برنامه ها ی مهمی نظیر حذف پذیرایی از مراسم ترحیم،برگزاری نماز جماعت توسط اصناف در تمام مساجد شهر رزن که این دو برای نخستین بار در استان اجرا شده است توانسته نمادی از موفقیت الگوی حرکت مردم مدارانه را از خود به نمایش بگذارد.
ایجاد خانه های قرآنی،تلاش در جهت تاسیس مهدهای قرآنی همه با سد محکم مشکلات اعتباری مواجه است.
با این وجود جامعه قرآنی شهرستان در 2 سال اخیر و با تلاشهای جوانان قرآنی و مسئولین سازمان و سایر دستگاهها رشد بسیار چشمگیری داشته است.
به نظر می رسد با این وضعیت اعتباری برای نهادهای فرهنگی چون این سازمان در شهرستان نباید انتظار داشت تا بتوان در مقابل هزینه های ملیاردها دلاری امپراتوری رسانه ای غرب و رشد روز افزود نفوذ سبک زندگی شبه مدرن در سطح شهرستان بویژه شهر رزن معجزه اتفاق بیفتد.
رهبر انقلاب در دیدار خود با دولت دهم از مظلومیت فرهنگ نام بردند و از دولت خواستند تا از فرهنگ رفع مظلومیت شود.
ایشان در فرازی دیگر از سخنان خود در مورد فرهنگ می فرمایند: فرهنگ آن چیزی است که حاضرم جانم را برایش فدا کنم.
به نظر می رسد با وجود چنین تعاریفی از رهبر انقلاب در خصوص فرهنگ حجت بر مسئولین شهرستان که همگی بحمدالله خود را ولایت مدار می دانند تمام است.
ادامه دارد...
انتهای پیام/
دیدگاه شما