آخرین اخبار

تاریخ : 15. مرداد 1391 - 11:19   |   کد مطلب: 577
مسئول بسیج جامعه زنان کشور گفت: تحقق سهم زنان در بسیج ملی به منظور آمادگی همه جانبه، تربیت و معرفی الگوهای فاطمی و احیاء هویت والای زن مسلمان از جمله اهداف تشکیل بسیج جامعه زنان است.

به گزارش صبح رزن به نقل از زنان نیوز ، 13مرداد سالروز شهادت "مریم فرهانیان" و روز بسیج جامعه زنان  را فرصتی مناسب دانستیم  تا گفت و گویی با مسئول بسیج جامعه زنان کشور در خصوص  فعالیت های این سازمان داشته باشیم آنچه می خوانید ماحصل این گفت و گو ست

بسیج جامعه زنان کشور از چه تاریخی فعالیت های خود را آغاز کرد؟

همزمان با شکل گیری بسیج مستضعفین، بسیج خواهران نیز فعالیت خود را آغاز کرد ، بسیج خواهران با توجه به شرایط آن برهه از زمان  مهم ترین برنامه خود را فراگیری آموزش های نظامی و آمادگی دفاعی قرار داد و در هنگام شروع جنگ تحمیلی و تهدیدات فراروی کشور، سازماندهی ما برای خواهران انقلابی و بسیجی، سازماندهی خاص مرتبط با جنگ از قبیل؛ آمادگی برای مقابله با حملات شیمیایی دشمن در کنار آموزش های اخلاقی، بصیرتی و معرفت افزایی بود، اما با پایان جنگ عراق علیه ایران، خواهران بسیجی در جهت پیشرفت و سازندگی کشور مشارکت پیدا کردند که از جمله این مشارکت ها می توان به طرح ملی ریشه کنی فلج اطفال و بهداشت مادر و کودک اشاره کرد. البته هم چنان بحث های اخلاقی، فرهنگی و اعتقادی جزو برنامه های بلافصل  بسیج جامعه زنان است.

2.اهداف تشکیل بسیج جامعه زنان چیست؟

تحقق سهم زنان در بسیج ملی به منظور آمادگی همه جانبه،  تربیت و معرفی الگوهای فاطمی و احیاء هویت والای زن مسلمان،   مصون سازی ، پیشگیری و مقابله با تهدیدات نرم در حوزه مسائل زنان، تعمیق معنویت و بصیرت دینی،  ترویج فرهنگ عفاف و حجاب و تحکیم بنیان خانواده، مشارکت فعال در عرصه های گوناگون مطابق با نیاز نظام و انقلاب اسلامی از جمله اهداف تشکیل بسیج جامعه زنان است همچنین الگوسازی از زنان موفق و برتر، تبیین حجاب در جامعه، کمک به تحقق خانواده همطراز انقلاب اسلامی و شناسایی چهره شهدای زن به جامعه جهت ارائه الگو به زنان و دختران جوان از جمله اهداف برنامه‌های اجرایی در سال ۹۱است.

چرا بسیج خواهران به بسیج جامعه زنان تغییر نام داده است؟

    با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی براینکه بسیج دهها میلیونی باید تشکیل بشود و به تعبیری همه مردم ایران عزیز که دلشان برای پیشرفت، توسعه و تعالی کشور و رسیدن به آرمانهای نظام مقدس جمهوری اسلامی می تپد ، بسیجی هستند . لذا برای اینکه بتوانیم این پیام و رهنمود مقام معظم رهبری را به مرحله عمل برسانیم، نیازمند آن بودیم که فعالیت هایمان را فراتر از تشکیلات سازمانی ببریم . چون ما در حال حاضر بیش از پنج میلیون و250 هزار نفر از خانم ها ، دختران و نوجوانان عزیز ایران را در تشکیلات بسیج داریم که اینها سازماندهی شده و آموزش دیده اند و درگروههای مختلف فرهنگی ، علمی و اجتماعی در حال فعالیتند . لذا نام سازمانی را تغییر دادیم تا علاوه براینکه افراد سازمان یافته را در برمی گیرد ، دامنه فعالیت را نیز گسترده تر کند . کلمه زنان را انتخا ب کردیم تا فراگیری را محقق کند.

3. مهم ترین فعالیت های بسیج جامعه زنان  چیست؟

بسیج جامعه زنان در عرصه‌های مختلف اجتماعی، فرهنگی، علمی، خدمت رسانی و هنری به فعالیت می‌‌پردازد و برای تمام مخاطبان خود در زمینه مباحث اخلاقی، اعتقادی‌،‌قرآن و آشنایی با مسائل روز دوره‌های آموزشی را برگزار می‌کند همچنین برای افزایش توانمندی زنان متخصص از جمله زنان کارمند، پزشک و مهندس دوره‌های کارآمد سازی را ایجاد کرده‌ایم.

برپایی مراسم‌های مختلف به مناسبت ولادت‌ و شهات ائمه جزء برنامه های اجتماعی بسیج جامعه زنان به شمار می رود  و از این طریق تلاش می‌کنیم تا با فضا سازی مناسب در جامعه مردم را با شعائر دینی آشنا کنیم.

همچنین  زنان بسیجی در قالب گروه‌های بسیج سازندگی به منظور خدمت رسانی به مناطق محروم اعزام می‌شوندبه عنوان مثال زنان پزشک برای ارائه خدمات بهداشتی به مناطق محروم اعزام و مشغول خدمت رسانی می‌شوند.

در حوزه فرهنگی تا کنون 4 هزار هیئت قرآنی در سطح کشور ساماندهی شده‌اند به گونه‌ای که در بحث تربیت حافظان قرآن کریم از میان خواهران، فعالیت‌های زیادی انجام می‌شود همچنین بسیج جامعه زنان با تربیت صدها وبلاگ نویس،‌مباحث ارزشی و اعتقادی را در فضای مجازی گسترش می‌دهد.

در سراسر پایگاه‌های بسیج مشاوران خانواده به زنان ارائه خدمت می‌کنند همچنین همایش تبیین جایگاه خانواده با هدف آسیب شناسی این نهاد و حل مشکلات آن در تمام استان‌ها برگزار می‌شود.

تقویت،‌ تحکیم و تعالی بنیان خانواده مهمترین هدف بسیج جامعه زنان است و در این جهت برنامه‌های مختلفی همچون مشاوره، آموزش، تربیت فرزندان و توانمند سازی مادران،‌ راه اندازی مهد مساجد و بسیج نونهالان اجرا شده است.

برای ترویج فرهنگ حجاب و عفاف بسیج جامعه زنان تا کنون 52 هزار مربی و کارشناس را در این حوزه تربیت کرده است که در سطح کشور به صورت شبکه خوشه‌ای فعالیت می‌کنند.

همچنین معرفی شهیده ناهید فاتحی به عنوان الگو، شناسایی زنان آسیب دیده و تغییر رفتار در آنها و برگزاری تریبون آزاد در پارک‌ها و دانشگاه‌ها با موضوع حقوق زنان مهمترین برنامه‌های سال‌ 91 است.

در حوزه پرداختن به الگوها امسال با معرفی شهیده ناهید فاتحی کرجو سعی داریم ظرفیت شهدای زن را معرفی کنیم چرا که آنها در زمان حیاتشان منشأ افتخار و آزادگی بودند و بعد از شهادت نیز می‌توانند پاسخگوی نسل امروز باشند همچنین به منظور فرهنگ‌سازی و زنده نگه‌داشتن نقش شهدا یادواره شهدا را نیز در پایگاه‌های بسیج خواهران کشور برگزار می‌کنیم.

در حوزه رویکرد تعمیق و گسترش باورها نیز با الگوسازی از زنان موفق و مؤثر بوسیله ساخت فیلم‌‌های مستند از زندگی این افراد، چاپ بروشور و ویژه‌نامه‌ها و برگزاری همایش‌ها سعی داریم تا به ترویج مبانی دینی و ارزش‌های انقلاب بپردازیم.

4_چرا روز13 مرداد به عنوان روز بسیج جامعه زنان نامگذاری شده است ؟

13 مرداد سالروز شهادت مریم فرهانیان یکی از شهدای شاخص ما می باشد که بسیج جامعه زنان به منظور الگوگیری از این زنان مجاهد وهمچنین تقدیر از رشادتهای زنان کشور این روز را به نام بسیج جامعه زنان نامگذاری کرده است . شهید مریم فرهانیان از جمله امدادگرانی بود که درزمان جنگ خالصانه خدمت کرد وزنان ما باید ازاین رشادتها الگو بگیرند.

5- از جمله مهمترین برنامه های بسیج جامعه زنان در این روز چیست ؟

  در این روز همایش‌هایی با عنوان شهید شاخص سال و 6 هزار و ۴۷۲شهید کشور در مراکز استان‌ها برگزار می شود. همچنین معرفی توانمندی‌های بسیج خواهران و زنان نخبه بسیجی و اجرای بیش از 1400 ویژه برنامه با محوریت بزرگداشت شهید «ناهید فاتحی‌کرجو» در سطح پایگاه‌های مقاومت بسیج سراسر کشور ، برگزاری همایش‌های متمرکز با حضور نخبگان و مدیران بسیج جامعه زنان در 31 مرکز استان، قرائت بیانیه از سوی نخبگان بسیج جامعه زنان در پیش از خطبه‌های نماز جمعه سراسر کشور، رونمایی از مستند شهید «مریم فرهانیان» در سالن همایش‌های سازمان حفظ آثار بسیج از جمله برنامه‌های این روز است.

همچنین رونمایی از تله فیلم و کتاب شهید «نسرین افضل» و پخش آن از شبکه تلویزیونی، پخش مستند «یاس‌های سرافراز» با پرداختن به نقش بسیج جامعه زنان از شبکه اول سیما، رونمایی تمبر و بزرگداشت مقام شهدای زن در سراسر کشور و برگزاری همایش بزرگ زنان اهل تسنن و تشیع استان سیستان و بلوچستان از دیگر برنامه‌های روز بسیج جامعه زنان است.

حرف آخر...

امروز افتخار داریم با داشتن بیش از پنج میلیون نفر خواهر بسیجی سازمان یافته، توانسته ایم حرکت های بزرگی را رقم بزنیم که برخی از نمونه های آن مورد اشاره قرار گرفت. در کنار این موارد 10 هزار و 500 هسته علمی در سطح 12 هزار پایگاه مقاومت بسیج خواهران شکل داده ایم. زیرا مطابق فرمایش رهبر معظم انقلاب، امروز نیاز به پیشرفت علمی بسیار زیاد است. از این رو نخبگان زیادی در بسیج جامعه زنان سازماندهی شده اند؛ همین طور در زمینه فعالیت های پژوهشی نیز افتخار داریم که بگوییم بیش از ده ها عنوان کار پژوهشی علمی را انجام داده ایم

دیدگاه شما

کانال خبری تلگرامی صبح رزن