پرداختن به مسائل مختلف توسط رسانههای آمریکا و نادیده گرفتن برخی از مسائل که حتی نهادهای بینالمللی به آن واکنش نشان میدهند در بسیاری از موارد این شائبه را در ذهن برخی کارشناسان روابط بینالملل به وجود می آورد که یکی از مهمترین کارکردهای دستگاه رسانهای آمریکا انحراف اذهان عمومی از مسائلی است که مطرح شدن آن در تناقض با منافع دولتمردان آمریکایی قرار دارد.
بزرگ کردن و تمرکز روی موضوع سوریه و گزارشهای دائمی که از این موضوع در رسانههای وابسته به دولت آمریکا منتشر میشود دقیقا در راستای همین مسئله یعنی انحراف افکار عمومی از دیگر مسائل مهم حقوق بشری و سیاسی است.
سازمان ملل و به ویژه مجمع حقوق بشر گزارشاتی از هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا و تعداد افرادی که توسط این هواپیماها در یمن و پاکستان کشته میشوند منتشر کرده که این موضوع نگرانی بسیاری از کشورهای منطقه را دامن زده است.
درخواست برای نادیده گرفتن گزارشها!
برخی وکلای اوباما از دادگاههای فدرال درخواست رد کردن هر گونه گزارشی درباره هواپیماهای بدون سرنشین را داشتهاند. چندی پیش، دان دولوس،خبرنگار فرانسوی، در گزارشی در خبرگزاری فرانسه از این تقاضای وکلای دولت آمریکا خبر داده است.
براساس اطلاعات به دست آمده، این هواپیماها برای حمله به هر کسی که از نظر نظامیان آمریکایی مظنون به عضویت در گروههای ترورسیتی باشد مورد استفاده قرار میگیرد که این موضوع دست نظامیان هدایت کننده هواپیماها را برای کشتن هر شخصی در کشورهای خاورمیانه و آفریقا باز میگذارد بدون آنکه هدایتکننده آن کوچکترین احساس ناامنی داشته باشند. نظامیانی که از دوردست تنها براساس احتمالاتی که میدهند و ذهنیت توهم توطئه خود به راحتی شهروندان این کشور ها را به قتل میرسانند.
توجیهات بی سند وآمارهای غیر رسمی درباره کشتار!
نظامیان و سیاستمداران آمریکایی هر از گاهی گزارشی درباره چگونگی خنثی سازی عملیاتهای تروریستی توسط این هواپیماها میدهند که این گزارشها بیش از آن که به واقعیت نزدیک باشد چیزی شبیه توجیهات غیر قابل باور است. چندی پیش جان برنان، مشاور ارشد مقابله با تروریسم اوباما، در حالی که هیچ سند و مدرک مشخصی ارائه نداد در اظهاراتی عجیب به این موضوع که این هواپیماها توانستهاند در 30 آوریل از یک حمله تروریستی به آمریکا جلوگیری کنند اشاره کرد. اظهاراتی که به هیچ وجه حتی مورد قبول رسانههای مختلف آمریکا هم قرار نگرفت. روزنامه گاردین صراحتا این گونه حملات را که باعث کشته شدن صدها تن غیرنظامی میشود را مصداق بارز جنایت جنگی عنوان کرد و اظهارات جان برنان را دور از واقعیت دانست.
روزنامه انگلیسی موسسه غیر دولتی Bureau در لندن درگزارشی به این نکته اشاره کرده است که از سال 2003 تا کنون 2300 تا 2900 نفر در سراسر جهان درحملات هوایی هواپیماهای بدون سرنشین آمریکایی کشته شدهاند که از این تعداد 392 تا 781 نفر را افراد غیر نظامی تشکیل میدهند که بیش از 175 نفر آنها کودک بوده است. این موسسه غیردولتی در شرایطی از این آمار کشته شدگان غیر نظامی خبر میدهد که هنوز هیچ سند محکمی که نشان از تروریست بودن باقی قربانیان وجود داشته باشد ارائه نشده و آنها تنها مظنون به نظامی بودن و یا به تعبیر سی آی ای تروریست بودن هستند.
برخی دیگر از منابع خبری براین باورند که آمار قربانیان حمله هواپیماهای بدون سرنشین بیش از این آمارهاست. چرا که هدایت کنندگان این ابزارهای تا دندان مسلح، در کیلومترها دورتر از محل حمله، تنها با یک سوءظن ساده دست به کشتار میزنند و همین مسئله حاکی از آمارهای قربانیانی بیش از 2900 نفر تاکنون است. کشته شدگانی که تا به امروز از سوی سازمانهای بینالمللی که این روزها به شدت درگیر بررسی مسئله سوریه به درخواست کشورهای غربی هستند نادیده گرفته شده است.
کودکان، قربانیان سلاح یانکیها و سکوت مجامع بینالمللی!
از طرف دیگر شدت حملات و کشتارهای پیاپی توسط هواپیماهای بدون سرنشین به جایی رسیده که نیویورک تایمز از مذاکره روسای 60 قبیله پاکستانی با مقامات آمریکایی برای توقف حملات از این طریق خبر داده که این مسئله، نشان از اوج بحران و جنایات صورت گرفته دارد. در آن سوی دیگر ماجرا آمارهای غیررسمی حاکی از آن است که کودکان و نوجوانان کم سن و سال به دلیل عدم آگاهی از پناه گرفتن و یا حمله این ابزارهای نظامی، از بیشترین گروههای قربانی هستند. قربانیانی که با توجه به افزایش تعداد این هواپیماها به 7000عدد در سال جدید، روزبه روز افزایش پیدا میکنند.
تمام این اتفاقات در شرایطی رخ میدهد که مجامع حقوق بشری این روزها دائما تلاش دارند تا با بازی با آمار و ارقام و افزایش تعداد کشتههای درگیریهای سوریه تمام توجه افکار عمومی را به سمت آن جلب کنند. تلاشهایی که به باور تعداد قابل توجهی از کارشناسان به دلیل فشارهای کشورهای غربی صورت میپذیرد. در این بین تصاویری که تاکنون از سوی رسانههای مختلف از این گونه حملات هواپیماهای بدون سرنشین ایالات متحده در حمله به کشورهای خاورمیانه به ویژه پاکستان منتشر شده نشان از نبودن هیچ خط قرمزی برای بمباران مناطق مسکونی و غیرمسکونی توسط نظامیان هدایت کننده این هواپیماها دارد. خط قرمزی که در مورد اعلام آمار این حملات به شدت از سوی کشورهای غربی رعایت میشود. این روزها بخش قابل توجهی از رسانههای امریکایی با مانور روی آمار تلفات درگیریهای سوریه سعی در زدن اتهاماتی همچون جنایت جنگی به دولت سوریه و فشار برای برکناری آن دارند.
مهدی حسینی
دیدگاه شما