ژنرال دمپسی رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا اخیرا تصریح کرده بود آمریکا حاضر نیست همدست اسرائیل در حمله به ایران تلقی شود. روز گذشته نیز روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت از پیغام محرمانه آمریکا به ایران خبر داد مبنی بر اینکه «واشنگتن از حمله تل آویو به تاسیسات هسته ای ایران حمایت نمی کند» و «شما هم پایگاه های ما در خلیج فارس را تهدید نکنید». این گزارش یدیعوت آحارونوت از سوی جی کارنی سخنگوی کاخ سفید تکذیب شد. اما رابرت بایر افسر سابق سیا به بی بی سی گفت بعید نیست آمریکا چنین کرده باشد.
در همین حال به گفته یک مقام اسرائیلی، آمریکا با تجاربی که از عراق اندوخته است خود را با ایران درگیر نمی کند.
گیورا آیلند مشاور قبلی امنیت ملی رژیم صهیونیستی اعلام کرد «احتمال مشارکت آمریکا با اسرائیل در حمله علیه تاسیسات هسته ای ایران بسیار ضعیف است.» وی افزود: آمریکا تا بحال به دلیل فعالیت هسته ای به کشوری حمله نکرده و معمولا زمانی اقدام نظامی می کند که منافعی برایش داشته باشد. آمریکا تاکنون نتوانسته از بحران عراق و افغانستان خلاص شود پس به هیچ وجه مایل نیست خود را با مشکل بزرگی همچون ایران درگیر کند و دردسری تازه برای خود بیافریند.
همزمان رسانه های صهیونیستی نظیر معاریو و رادیو اسرائیل از وخامت روابط با آمریکا و کشورهای غربی خبر می دهند. نتانیاهو در آخرین جلسه کابینه خود با تلخی تمام گفته است: گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی گفته های پیشین مرا تایید می کند که تحریم ها اثری بر اقتصاد ایران ندارند و مانع از پیشرفت در برنامه اتمی نمی شوند و موجب گردیده که مقامات ایران از گفت وگو با ابرقدرت ها سوءاستفاده کنند و فرصت لازم را برای پیشرفت در برنامه اتمی خود به دست می آورند.باید حقیقت را گفت و آن اینکه جامعه بین المللی یک خط قرمز روشن برای ایران تعیین نمی کند و حکومت تهران نیز فکر می کند که جامعه بین المللی قاطعیت ندارد.
وی با انتقاد از حضور نمایندگان 120 کشور جهان در نشست جنبش عدم تعهد در تهران گفت: آنها موضوع نابودی اسرائیل را از زبان سران ایران شنیدند و از جای خود تکان نخوردند و هیچ کس بلند نشد و سالن را ترک نکرد.
در همین حال روزنامه معاریو در گزارشی که به سخنان نتانیاهو می پرداخت، نوشت: بحران اعتماد میان آمریکا واسرائیل بر سر ایران شکل گرفته است.
از سوی دیگر دانی ابالون معاون وزیر خارجه اسرائیل در صفحه فیس بوک خود نوشت: رژیم اسلامی خیلی وقت است که از تمام خط قرمزها عبور کرده و ما هر اقدامی را که بر مشروعیت این رژیم می افزاید، محکوم می کنیم. دیدار دبیرکل سازمان ملل از تهران یک اشتباه سیاسی بود. او باید این اجلاس را تحریم می کرد. ما مستقیما به دبیرکل سازمان ملل متحد رجوع کردیم و از وی مصرانه خواستیم که در این اجلاس شرکت نکند. شایسته نبود که وی در اجلاسی شرکت کند که نمایانگر رفتار و اعمالی قبیح است.
خبر
یونگه ولت: ایران دو مسیر را پیش روی غرب نهاده است
ایران در کنار اعتمادسازی هشدار روشنی می دهد مبنی بر اینکه در صورت خطای غرب، قادر به گسترش رویارویی در زمینه فعالیت های هسته ای است.
نشریه آلمانی یونگه ولت با اشاره به گزارش اخیر آژانس بین المللی انرژی اتمی در زمینه موفقیت های فنی ایران نوشت: ایران کمتر از میزانی اورانیوم غنی می کند که از نظر فنی امکانش را دارد. این واقعیت که آن را رسانه های تابع جریان روز غرب نادیده می گیرند در تازه ترین گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی تایید می شود.
این نشریه افزود: خبرگزاری ها و رسانه های تابع جریان غالب در خبررسانی خود درباره گزارش تازه ایران این نکته را در کانون توجه قرار داده اند که ایران در سه ماه گذشته «ظرفیت های» خود را در تاسیسات زیرزمینی و به شدت مورد حفاظت فردو دو برابر کرده است. گرچه به این نکته در گزارش تاکید خاصی نمی شود اما می توان با مقایسه گزارش قبلی که در آخرهای مه گذشته منتشر شده به آن دست یافت. با این وجود مطلب غافلگیرکننده ای در آن وجود ندارد زیرا ایرانی ها بیش از دو سال پیش به آژانس بین المللی انرژی اتمی اطلاع داده بودند که می خواهند در فردو در مجموع 16 به اصطلاح کاسکاد، مجموعه ای از سانتریفیوژهای گازی به کار بگیرند. این یعنی حدود 3 هزار سانتریفیوژ. در حال حاضر آنگونه که از گزارش موجود در اینترنت برمی آید، 12کاسکاد- به جای هفت و نیم در سه ماه قبل- نصب شده است. اما آژانس در عین حال اطلاع می دهد تنها یک سوم آنها، چهار کاسکاد، راه اندازی شده اند.
یونگه ولت در ادامه گزارش خود خاطرنشان کرد: تصویر همیشگی نشانگر این است که ایران پایین تر از امکاناتش کار می کند تا رویارویی با غرب را بیشتر دامن نزند. در عین حال گسترش ظرفیت ایران هشدار مشخصی نیز به غرب است که از تحریک و تهدید دست بردارد.
دیدگاه شما